Silivri’de Çiftçi Eğitimi İhtiyaç Analizi anketi yapıldı

Silivri’de Çiftçi Eğitimi İhtiyaç Analizi anketi yapıldı

18.04.2024 11:11:24

Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı tarafından Silivri Değirmenköy'de çiftçilerle Eğitimi İhtiyaç Analizi anketi yapıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı, "Çiftçi Eğitimi İhtiyaç Analizi" projesini hayata geçirdi. Proje kapsamında ilçemizde Değirmenköylü çiftçilerle anket yapıldı.
Konuya ilişkin İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce yapılan paylaşım şöyle: “Tarım ve Orman Bakanlığı, ülkemizin tarımsal kalkınmasını desteklemek ve çiftçilerimizin eğitim ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla önemli bir adım attı ve Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı, "Çiftçi Eğitimi İhtiyaç Analizi" projesini hayata geçirdi.
Çiftçilerimizin eğitim ihtiyaçlarını doğru bir şekilde belirleyerek, bitkisel ve hayvansal üretim alanlarında verimliliği ve üretkenliği artırmayı hedefleyen proje ile ilgili İstanbul ilimizde de çalışmalara başladık.
Bu kapsamda; 3 Nisan 2024 tarihinde Silivri Değirmenköy'de çiftçilerle bir araya gelen İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri personelleri, çiftçilerin eğitim ihtiyaçlarını anlamaya yönelik bir anket çalışması yaptılar.
Tarım ve Orman Bakanlığı, bu analiz sonuçlarına dayanarak, çiftçilerimize yönelik özel eğitim programları geliştirecek. Bu programlar; çiftçilerimizin tarımsal teknikler, sürdürülebilir uygulamalar ve yenilikçi yöntemler konusunda bilgi ve becerilerini artırmalarına yardımcı olacak.
Çiftçilerimizin eğitimine yapılan bu yatırım, onların hem kişisel hem de profesyonel gelişimlerine katkıda bulunacak ve tarım topluluğumuzun genel refahını artıracak.”
Seda ŞİMŞEK

YORUM YAP