Silivri Anadolu Lisesi Kanarya Adalarında

Silivri Anadolu Lisesi Kanarya Adalarında

6.12.2021 10:44:02

Silivri Anadolu Lisesi, Erasmus projesinin ilk akışını İspanya'nın Kanarya Adaları'nda gerçekleştirdi.

İlçemizde Avrupa Birliği hibe destekli projelerde öncü okul olan ve aktif olarak 2 projesinin devam ettiği Silivri Anadolu Lisesi, Erasmus+ 2020-1-TR01-KA229-092254_1 no'lu REIGNITING ENTREPRENEURIAL SPIRITS IN SCHOOL başlıklı projenin ilk akışını İspanya'nın Kanarya Adaları'nda gerçekleştirdi.

EDİNDİKLERİ KAZANIMLARI MESLEKTAŞLARIYLA PAYLAŞTILAR

Girişimcilik üzerine bir dizi çalıştaya katılan İngilizce Öğretmenleri Utku Ölmez ve Fatih Doğan mesleki anlamda edindikleri kazanımları meslektaşlarıyla paylaştı. Proje koordinatörü Utku Ölmez pandemi sürecinde eğitimde yeni yaklaşımlar ve uzaktan eğitimin yarattığı sıkıntılar konusunda brifing düzenledi. Avrupalı meslektaşlarının oldukça ilgisini çeken bu toplantı kültürel gezilerle ve sosyal aktivitelerle devam etti. Sınıf ortamında farklı pedagojik yaklaşımları gözlemleyen öğretmenlerimiz 1 hafta süren kurslarını tamamlayıp yurda döndüler.

İKİNCİ AKIŞ ÖĞRENCİLERLE BİRLİKTE PORTEKİZ'DE

Projenin ikinci akışının gerçekleşeceği Portekiz toplantısı öğrenci katılımıyla olacağı için okul genelinde yapılan İngilizce Dil Yeterlilik Sınavında başarılı olan Eylül Çevik, Nehir Gürsu, Hatice Soydaş, Tuana Metinoğlu, Ece Lokmacıoğlu ve Yaren Ertürk isimli öğrenciler projenin hazırlık çalışmalarına başladılar.

Avrupa Birliği ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından hibe desteği sağlanan projede, öğrenciler ücretsiz bir şekilde proje akışlarından faydalanma ve Avrupa'daki okulları ziyaret etme fırsatını elde ettiler.

YORUM YAP