Şehit aile ve gazilere vefa

Şehit aile ve gazilere vefa

16.07.2021 11:06:00

Silivri Kaymakamı Ali Partal'ın ev sahipliğinde, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ın
katılımları ile ilçe protokol temsilcileri, şehit ve gazi aileleri ile bir araya geldiler.

Silivri İlçe Protokolü Kaymakamımız Ali Partal'ın ev sahipliğinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü arifesinde şehit ve gazi aileleri, yakınlarıyla yemek programında bir araya geldiler.

YILMAZ: ŞEHİTLERİN RUHU İNCİTİLMEYECEK, GAZİLER ASLA YALNIZ BIRAKMAYACAK
Programda konuşan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “15 Temmuz milli irade destanımızın 5. seneyi devriyesinde Kaymakamımızın ev sahipliğinde bir aradayız. Katılımlarınızdan dolayı herkese teşekkür ediyorum.
Malazgirt Meydan Muharebesinde “Ölürsem şehit kalırsam gaziyim” diyen Sultan Alparslan Han'dan “Size savaşmayı değil ölmeyi emrediyorum” diyen Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e kadar bu millet, devlet, bayrak ve azan için şüheda, şehit olmuş bütün büyüklerimizi şükranla, minnetle yad ediyorum. Gazilik mertebesine ulaşmışları da saygıyla selamlıyorum.
İnancımıza göre peygamberlikten sonra en ulu makam, onlara komşu olan şehitlerimiz. Bu mertebe ne kadar önemliyse ailelerinin sabrı da o denli uludur gözümüzde. Şehitlerimiz ailelerinin kadar milletin de canından bir parçasıdır. Şehit yakınları necip Türk milletine emanettir; şehitlerin ruhu incitilmeyecek, gaziler asla yalnız bırakmayacak.
15 Temmuz milletimizin ruhu, birlik ve beraberlik için yapabileceklerimizin yansımasıdır.
Bütün şehitlerimizi minnetle anıyor, gazilerimizi saygıyla selamlıyorum. Bizleri sizlerle bir araya getiren Kaymakamımıza teşekkür ediyorum.”

PARTAL: HER TÜRLÜ KALKIŞMAYA DİK DURACAĞIZ VE GELECEĞE BAKACAĞIZ
İlçe Kaymakamı Ali Partal, yaptığı konuşmada şu ifadelerine yer verdi: “Bugün darbe girişiminin 5. yılı. Bildiğiniz gibi hain Fetö örgütü, milli irade ve demokrasimize karşı bir kalkışmada bulundu. Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla milletimiz tek yürek oldu ve hain kalkışmaya “dur” dedi. Türk milleti hiçbir görevde esaret altına girmedi. Türk tarihine bakıldığında; Malazgirt'te, İstanbul'un fethinde, Çanakkale'de, Kıbrıs'ta, terörle mücadelede ve 15 Temmuz'da şehit ve gazilerimizin kahramanlıklarını görürüz.
15 Temmuz'da 251 vatan evladını şehit verdik. 3000'e yakın vatan evladı yaralandı. 15 Temmuz'u unutmayacağız, unutturmayacağız. Her türlü kalkışma ve kötü niyete karşı dik duracağız. Her zaman geleceğe bakacağız.
Hepinizin Kurban Bayramı'nı şimdiden kutluyorum. Hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.
Başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu vatan için şehit düşenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Muhterem gazilerimize saygılarımı sunuyorum.”
Haber Merkezi

YORUM YAP