Sayalar Sağlık Evine kavuşmak için gün sayıyor

Sayalar Sağlık Evine kavuşmak için gün sayıyor

Sayalar Muhtarı Hüseyin Ece, mahallelerine kazandırılan Sağlık Evi için Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz ve bağışçı Erman Korkmaz'a teşekkür etti.

Silivri dönemin şartlarının gerektirdiği doğrultuda sağlık yatırımları ve iyileşmelerinden payına düşeni fazlası ile alıyor. Programa alınan hükümet sağlık yatırımlarının takibi yanı sıra Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ın bağışçılar ile beraber ortaya koyduğu dayanışma sağlık konusunda önemli bir ivme kazanmamızı sağlıyor.
Sayalar Mahallesi Hüseyin Ece, Sağlık Evi inşaatlarının tüm hızıyla devam ettiğini paylaşarak Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz ve bağışçı Erman Kormaz'a teşekkür etti.

MUHTARDAN BAĞIŞÇI VE BAŞKAN BEY'E TEŞEKKÜR
Ece konuyla ilgili paylaşımında, “Sayalar Sağlık Ocağı inşaatı tüm hızıyla devam ediyor. Belediye Başkanımız Volkan Yılmaz ve bağışçı şirket Reis Türkerler Enerji Müdürü Erman Korkmaz'a köyüm ve köylülerim adına teşekkür ederim” dedi.

SON İKİ YILDA SAĞLIK YATIRIMLARI
Kurfallı Sağlık Ocağı Süleyman Gencoğlu tarafından yeniden yapıldı, Gümüşyaka Sağlık Ocağı Silivri Belediyesi tarafından bağışçıların katkıları ile yıkılıp yeniden yapıldı. Akören Sağlık Evi belediyenin tahsis ettiği yere bağışçı Ayşenur Yıldız Usta tarafından bölge halkının hizmetine kazandırılırken, Beyciler'de yer tahsisi, Kavaklı sağlık ocağının bakımı, Semizkumlar'a sağlık ocağı kurulması ve yapılması da Volkan Yılmaz'ın belediye başkanlığı döneminde gerçekleştirildi. Seymen Sağlık Evi'nin restorasyon, onarımı, bakımı ve İlçe Sağlık Müdürlüğüne tahsisi yapıldı.
İki yıllık dönem içerisinde ayrıca 112 Acil Merkezleri çoğaltıldı ve var olanlar yenilendi. Bölge sakinlerimize hizmet veren ambulans sayısı da arttırıldı.

YENİ DÖNEMDE PLANLANANANLAR
2100 m2 bir alan Sağlık Bakanlığına ifraz edip tahsis edildi, 2021 yılında beş üniteli bir sağlık ocağı yapılması planlanıyor. Yeni Mahalle'de 4 bin 100 m2 bir alan İl Sağlık Müdürlüğüne tahsisi yapıldı. 9 Üniteli bir sağlık evi yapılacak. 2021 Yılı içerisinde buranın bitirilmiş olmasını planlanıyor. 2021 yılı içerisinde ayrıca ihaleye çıkacak bir diğer sağlık yatırımı Alibey Mahallesi, Turgut Özal Bulvarı Kolon Hastanesi karşısında 5 bin m2'lik bir arazide İlçe Sağlık Müdürlüğü Verem Savaş Dispanseri ve İlçe Sağlık Müdürlüğü Binası yapım işi. İçerisinde 112 Acil ve Sağlık Ocağı da olacak. Binası 5 bin 2'lik bir İlçe Sağlık Müdürlüğü binası da ilçemizde hazır hale gelecek.
Sevginar SALİ

  • ETİKETLER
PAYLAŞ
« Önceki İYİ Parti yönetimi toplandı
Sonraki » Düşünceler

YORUM YAP