Sami Barlas, sert girdi

Sami Barlas, sert girdi

21.10.2019 11:19:41

Silivri Belediye Meclisinde CHP ile MHP Grubu arasında yoğun bir hoşgörü havasında devam eden iktidar-muhalefet temaslarına
AK Parti adına Sami Barlas, Ekim ayı 3. Oturumunda sorgulamaları ile sert bir set çekmeye hazırlandığını hissettirdi.

AK Parti İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Sami Barlas, Ekim meclisi üçüncü oturumunda hem geçmiş iktidara yönelik sorgulaması ile hem de ilçe meclisinde İBB anlayışının temsilcilerine yapılmayanlar ile ilgili sorularını arka arkaya sıraladı.
“1 Ocak – 31 Mart 2019 tarihleri arasında yapılan harcamalar tutarı ne kadar? 2019 yılı bütçesinin yüzde kaçına denk gelmektedir…” sorusu ile kaybettiği seçim arifesinde geçmiş dönem iktidarının harcamalara ilişkin önergeyi bilgi vermek üzere başkanlığa sunan Barlas, “Silivri otoban gişelerinden D-100 karayolu bağlantı noktası konutlar bölgesine giriş maalesef yok. Silivri trafiği ile ilgili İBB olarak bir çalışma yaptınız mı?” ile ulaşım, “Geçen yıl 13 okulumuz İBB tarafından bakım ve onarımı yapıldı. Bu sene İBB kaç okulun eğitim faaliyetlerine katkı sundu?” sorusu ile eğitim yatırımlarını sorguladı.
Barlas, “Silivri ile ilgili somut bir projeniz var mı?” ve “3 ay olmasına rağmen yapılmayan engelli asansörü ihalesinden dolayı maalesef engelli vatandaşlar mağdur. Kendi aranızda bunu tartıştınız mı?” diye de sordu.
Kipa önündeki üst geçide engelli asansörü yapım işi ihalesinin iptal edildiği bilgisini veren CHP'li İBB Meclis Üyesi Melih Yıldız, yenileneceğini ve takipte olduklarını ifade etti.
Sevginar SALİ

YORUM YAP