Portekiz’den tarih hatırlatması

Portekiz’den tarih hatırlatması

14.04.2016 12:50:59

Selimpaşa Ortaokulu Türkçe Öğretmeni İlker Bayrak ile İngilizce Öğretmeni Gülden Bayrak'ın koordinatörlüğündeki Europe's Dream Tree (Avrupa'nın Hayal Ağacı) Projesi, Portekizli ortakları Maria Silva ile birlikte çok özel bir fotoğraf yayınladı.
Fotoğrafa dair Türkçe Öğretmeni İlker Bayrak: “Bu resim sanılanın aksine Suriye'den veya başka bir Doğu ülkesinden Avrupa'ya kaçmaya çalışan insanlara ait değil; İkinci Dünya Savaşı sırasında Kuzey Afrika'ya kaçmaya çalışan Avrupalılara ait. Bu resim için Portekizli ortağımız Maria Silva'ya teşekkür ederiz. Avrupalılara bu resmi hatırlatan bir çalışma yürütüyoruz.” dedi.
Portekiz'de mültecileri anlamaya yönelik Bakanlık düzeyinde bir kampanyanın da yürütüldüğünü söyleyen İngilizce Öğretmeni Gülden Bayrak: “Bu çok önemli bir konu. Avrupalı komşularımız Suriyelilerle empati kurabilmeli. Bu resim çok özel bir resim gerçekten. İkinci Dünya Savaşı yıllarına ait bir resim. Kuzey Afrika'ya kaçmaya çalışan Avrupalıları görüyoruz bu resimde. Bu resim e-Twinning Türkiye Sosyal Medya hesabında da çok beğenildi. Öğretmenlerimiz projemize çok ilgi gösteriyorlar. 12 Avrupa Ülkesi ile yürüttüğümüz Europe's Dream Tree projesinin bir etkinliği olarak çalışmamız 2017 yılına kadar sürecek.”

“ONLARI ANLAMAK ZORUNDAYIZ”
Türkçe Öğretmeni İlker Bayrak, öğrencilerinin Europe's Dream Tree projesi kapsamında Dünya sorunlarına dair onlarca çözüm önerisi geliştirip, onlarca hayal kurduklarını belirtti. İlker BAYRAK: “Hayal Ağaçlarımızın dallarında bu hayaller sergileniyor. Türkiye'nin koordinatörlüğünde, Romanya, İspanya, Litvanya, Arnavutluk, Ukrayna, İtalya, Portekiz, Sırbistan, İrlanda, Hırvatistan, Yunanistan bu projedeler. 16 öğretmen ve 200'e yakın Avrupalı öğrencimiz var. Projemiz Avrupa'daki eğitim toplantılarında örnek proje seçilip, sergilenip ödül alıyor. En son Romanya böyle bir etkinliğe katıldı.” dedi.

Haber Merkezi

YORUM YAP