Engin Akın

Parasız iyi gidiyoruz aslında

Lig başında kurulan takım ile devre arasında oluşturulan takım arasında dağlar kadar fark olduğunu görmeyen yoktur sanırım.

Ne olursan ol, karakterli ol diye boşuna dememişler. Oyuncunun karakterlisi, teknik heyetin karakterlisi, yöneticinin karakterlisi sendeyse şayet seni kimse deviremez.

Yine sezon başındaki hoca seçiminin yanlışlığını anlatmakta zorlandığım zamanlar oldu. Selim hoca, iyi bir insan olabilir, oyunculuğu da iyi olabilir lakin hocalık konusundaki eksikliklerinin fazlalığı bizi perişan etmek üzereydi. Selim hocamın tek eksiği hala kendisini oyuncu görmesiydi aslında. Hocalığa geçişte zorlanıyor.

Bu raddeye gelmemizde yönetimin büyük eksileri var. Birbirini dinlemeyen, dinlese de kulak arkası yapan çok oldu.

Geldiğimiz noktada durumu hala kurtarabilmiş değiliz. Bugün lig bitmiş olsa sıralamadaki yerimiz 15.dahi olsa düşmüştük. Nedeni ise ikili averajımızın kötü oluşundan dolayı düşmüştük.

Yapılması gereken ivedilikle puanlar toplayıp işi ikili averaja bırakmamaktır. Biz hep rakiplerimize puanlar saçtık. Kalan maçlarımızda toplayacağımız puanlarla en az 41 puan yapıp yeni sezon için hazırlık yapabiliriz ancak.

Saha içinde ve dışında oyuncuların birbirleriyle olan ilişkisi takdire şayandır. Birlik beraberlik takım içinde varken yönetim içindeki bölünmüşlük bizi kötü etkilemekte.

Son haftalarda verilen primlerle birlikte takımın havası yerine geldi. Neymiş para varken huzur varmış. Çok iyi biliyorum ki bizim takım oyuncularının cebinde delikli kuruşu olmayanlar var.

Çok değil, bol bol değil, az olsun, öz olsun ama verilen sözler yerine gelsin. Takım içinde daha peşinatlarını almayan oyuncular varken canla başla mücadelenin adı onur savaşı olur.

Bu takım ligde kalır.
Bu takıma primler verilir.
Bu takımın maç başlarının da azar azar verilmesi gerekir.
Verilmeyen primler, verilmeyen maç başları, verilmeyen peşinatlar olunca kaybedilen puanların ardından oyuncuları suçlamak yanlıştır.

Parasını verirsin o zaman puan kaybı oluyorsa şayet kesensin cezasını ve hesabını sorarsın. Aksi takdirde seni kimse dikkate almaz, dinliyormuş gibi görünür o kadar.

Sıkıntılıyız, bu sıkıntıların giderilmesi dileğiyle. Hafta sonu yine bir lideri ağırlamaya hazırlanıyoruz. Biz lider severiz klasiğini geçelim. Gerçekçi olalım. Zor bir maç, mutlak üç puan ile sonuçlanması ve sonlanması gereken bir müsabaka.

Sertan hocamın işi zor.
Ümit hocamın işi zor.
Bülent hocamın işi zor.

Bu üçlünün de daha cebine para girmediğini düşününce gerçekten işleri zor. Evde çocuklar harçlık beklerken, bir babanın cebinde parasının olmadığı şeklinde empati yapmanızı dilerim.
İşimiz zor belki ama imkânsız da değil. Alacağımız bir üç puan ile derin bir nefes alıp geleceğe umutla bakabiliriz.

YORUM YAP