ÖSYM’den e-YDS duyurusu

ÖSYM’den e-YDS duyurusu

5.01.2017 13:13:51

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı tarafından 21 Ocak 2017 tarihinde yapılacak Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı başvuruları hakkında duyuru yapıldı.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı, 2 Ocak 2017 tarihli, duyurusunda Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı başvuruları hakkında açıklama yaptı. Açıklamada yer alan ifadeler aynen şu şekilde: “e-YDS 2017/1 İngilizce alanında, 21 Ocak 2017 tarihinde Ankara, İstanbul ve İzmir'deki e-sınav uygulama binalarında yapılacaktır. Sınava başvurular 2 – 12 Ocak 2017 tarihleri arasında alınacaktır. Sınav, saat 14.30'da başlayacak ve 180 dakika sürecektir. Sınava alınacak aday sayısı, e-YDS sınav binalarının aday kapasitesi ile sınırlı olacağından bu sınavda kontenjan, Ankara'da 4000, İstanbul'da 431, İzmir'de 72 olacaktır. Sınav ücretini ilk ödeyen adaylar kontenjana dâhil edilmiş olacaktır. Kontenjan dolduğu takdirde adayların sınav ücretini yatırması sistem tarafından engellenecek, ödeme kabul edilmeyecek ve e-YDS için sınav ücreti ödeme süresi sonlandırılacaktır.
e-YDS'de kapasite artışı nedeniyle; e-YDS Kılavuzu'nda yer alan ‘e-YDS'ye katılmak isteyen bir aday, bir takvim yılı içerisinde (12 ay) aynı dilden sadece bir kez sınava girmek için sınav ücreti ödeyebilir.' koşulu e-YDS 2016/11 itibariyle ‘e-YDS'ye katılmak isteyen bir aday, son 3 ay içerisinde aynı dilden sadece bir kez sınava girmek için sınav ücreti ödeyebilir.' şeklinde değiştirilmiştir.
e-YDS, elektronik ortamda yapılacağından, adayların sınavda uygulanacak ara yüzleri sınav öncesinde tanıması ve sisteme aşinalık kazanması amacı ile Ek'te yer alan deneme e-sınavı hazırlanmıştır. Bu sınavlara katılacak adayların sınavdan önce deneme sınavından yararlanmaları önemlidir. Adaylar, Deneme e-Sınav Uygulamasına ve e-YDS 2017/1 Kılavuzuna aşağıdaki bağlantılardan erişebileceklerdir. Adaylara saygıyla duyurulur.”


Renginar SALİ

YORUM YAP