Değirmenköy öğrencileri, Yesevi’yi andı

Değirmenköy öğrencileri, Yesevi’yi andı

5.01.2017 13:15:02

Değirmenköy İMKB Çok Programlı Lisesi, Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün “Önce Şahsiyetler” adlı projesi kapsamında Pir-i Türkistan Ahmet Yesevi'yi andı.

Öğrencilere kültürümüzün can damarı olan kendi alanlarında çığır açmış, iz bırakmış öncü şahsiyetleri tanıtmak, onların bıraktıkları mirası yaşatmak ve farkındalık oluşturmak için Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen “Öncü Şahsiyetler” projesi sürüyor. Proje kapsamında Değirmenköy İMKB Çok Programlı Lisesi öğrencileri, öğretmenleri rehberliğinde proje kapsamında belirlenen yirmi önce şahsiyetlerden biri olan Pir-i Türkistan Ahmet Yesevi'yi düzenledikleri programla andı. Geçen hafta gerçekleştirilen programa bazı okul yöneticileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Programın açılış konuşması Okul Müdürü Ahmet Sevgin tarafından yapıldı.

SEVGİN: TARİHİNİ TANIYAN GENÇLER GELECEĞİNİN TEMELLERİNİ SAĞLAM ATACAK
Sevgin, konuşmasında Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün hazırlamış olduğu bu proje sayesinde öğrencilerin kişisel gelişimlerinde rol model alabilecekleri kişileri tanımalarının sağlandığını, böylece öğrencilerin öncü kişilerin yaşamlarından ilham alarak başarılı olmanın yollarını bulabileceklerini, tarihini ve geçmişini tanıyan gençlerin geleceğinin temellerini daha sağlam atacağını belirtti.
Okul Müdürünün konuşmasının ardından Hoca Ahmet Yesevi'nin hayatını anlatan slayt gösterimi yapıldı. Ona ait özlü sözler okundu. Daha sonra okul öğretmenlerince hazırlanan oratoryo sunuldu.

Program yine okul öğretmenleri tarafından hazırlanıp sahnelenen tiyatro gösterimiyle son buldu.


Renginar SALİ

YORUM YAP