Öğretmenevi tadilatında sona geliniyor

Öğretmenevi tadilatında sona geliniyor

15.09.2016 06:39:17

Kapsamlı bir onarıma giren Silivri Öğretmenevi'nde çalışmalar hız kesmeyerek, sona yaklaşılıyor.

Silivri İlçe Kaymakamı Faruk Bekarlar'ın girişimleriyle kapsamlı tadilat çalışmalarının başladığı Silivri Öğretmenevi'nde çalışmalar hız kesmiyor. Bekarlar'ın müteahhit firmanın çalışmalarını yakından takip ettiği, her gün denetlediği binada planlanan yenilikler yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Kurum Müdürü Kürşat Türkoğlu'nun sorumluluğunda olan, hayırseverlerin de katkılarıyla gerçekleştirilen tadilat işi, yoğun bir şekilde sürüyor.
Binanın elektrik, su ve doğalgaz tesisatının yenilenmesi, konaklama odalarının modernleştirilmesi, binanın 50 m2 büyütülmesi, salonun 150 kişilikten 200'e çıkarılmasıyla birlikte restoranında kullanılan peçeteden, personel önlüğü, menü içeriği ve çalışma sistemine kadar konsept değişikliğine gidiliyor. Çay bahçesi ve lokal anlayışından uzaklaşılıyor. Büyütülen ve modern görünüme kavuşturulan giriş kat, salon ve çatı katındaki konaklama odaların yanı sıra, bahçenin bir kısmı düğün salonu, ön tarafı ise kafe bistro olarak düzenleniyor. Restoranda Ödüllü şef Vedat Birtek'in önderliğinde dünya lezzetlerinden oluşan menü sunulurken, kafede ise zengin kahvaltı çeşitleri ve içecekler sunulacak. Kahvaltı çeşitleri, burgerler, dürümler, krepler, tost çeşitleri, soğuk ve sıcak sandviçler, başlangıçlar, beyaz ve kırmızı etler, omletler, menemen çeşitleri, salatalar, makarnalar, meyve tabağı, dondurmalar, pastalar, tatlılar, bitki çayları, meşrubatlar ve sıcak içeceklerden oluşan menü taslakları şimdiden hazır.
48 M2 Öne çıkarılarak büyütülen giriş katı, şık bir lobiye kavuşuyor. İki katlı binanın çatı katında bulunan ve iki metre öne çekilerek büyütülen dört konaklama odalarından ikisi süit, ikisi normal olarak düzenlendi. Odalardaki yenilik çalışmaları hızla ilerliyor.
Silivri Öğretmenevi'nin bahçesine yeni bitkiler dikilerek, yeşillendirme çalışmaları başladı. Bayram sonrasında çalışmaların büyük bir bölümünün tamamlanmış olması bekleniyor.

Renginar SALİ

YORUM YAP