Öğrencilere yerel yönetimi anlattı

Öğrencilere yerel yönetimi anlattı

16.03.2019 10:04:09

Demokratik Sol Parti Silivri Belediye Başkan Adayı Selami Değirmenci, Rumeli Üniversitesi'nin Kent Yönetimi ve Belediyecilik konferansına konuk oldu.

DSP Silivri Belediye Başkan Adayı Selami Değirmenci, bugün Rumeli Üniversitesi'nin Kent Yönetimi ve Belediyecilik konferansına konuk oldu. Konferansın moderatörlüğünü Dekan Yardımcısı Fatih Turan Yaman yaparken, Öğrenci Konseyi Başkanı Fethi Furkan Elbir, Siyaset Bilimi Kamu Yönetimi Temsilcisi Muhammed Tayyip Tellioğlu ve Siyaset Bilimi öğrencisi Tuğba Tekin'de Değirmenci'ye sorular sordu. Değirmenci, öğrencilerden gelen soruları samimiyetle yanıtladı.

“BİZ HALKIN DEDİĞİNİ YAPTIK”
Belediyecilik anlayışını öğrencilere anlatan Değirmenci, “Kent halkının tamamını kendi aile bireyiniz gibi düşünmeniz gerekiyor. Bu kendin ihtiyaç sahibi çocuklarına katkı yapmalısınız. Onun sorumluluğunu hissetmelisiniz. Hizmetler gecikebilir, bugün olmaz yarın olur ama bir şeyi asla ihmal edemezsiniz. Hemşerilerinizle kurulacak gönül bağlarını ihmal etmezsiniz. Şehrin emini olarak seçilen kişi, hiçbir ayrım yapmadan her insanı eşit kabul ederek, görüşürüz, derdine çare olur. Son zamanlardaki belediyecilik anlayışında, belediye başkanları ulaşılamaz oldu. Vatandaş derdini anlatamaz oldu.
Katılımcılık bizim için en önemli konular arasında geliyordu. İkinci seçildiğimin hemen başında, belediye meclis gündemini tüm siyasi parti ilçe başkanlarına, muhtarlara da göndererek onlara söz hakkı verdim. Belediye meclislerinde üyeler dışında konuşmak yasaktır. Kaymakam bey beni birkaç defa uyarmıştı. Mecliste azınlık kalmıştık. Biz daha sonra Yerel Gündem 21'i kurduk. Ve orda alınan kararları da uyguladık. Şeffaf belediyecilikle, kent konseyinde tartışılan konularla halkın dediğini yaptık. Kent konseyinde bir protokol yoktu. Kim nerede yer bulursa oturuyordu. O zaman Sayın Kaymakamımız ben böyle bir şeyi kabul edemem demişti. Bende erken gelin oturun demiştim. Ben halka duyuru yapıp, geçmiş bir yılın hesabını veriyordum. Halkımızı böyle alıştırdık” dedi.

“SİLİVRİ'DE YAŞAMAYI GÜZEL YAPACAĞIZ”
“Gençlerimize, çocuklarımıza tüm imkanları sağlayacağız” diyen Değirmenci, “Üniversite için kurulan konseyde ne ise talep, değerlendireceğiz. Maddi manevi tüm desteği alacaksınız. Biz sizi Silivri'de yaşatacağız. Ne gerekiyorsa yapacağız. Sizi burada tutacağız. Belki de sonrasında burada kalacaksınız. Silivri'de henüz yaşamak güzel değil, ama Silivri'de yaşamayı güzel yapacağız. Öğrencilerimiz yurt problemlerini çözeceğiz. Belediye eliyle olabilir, işadamları eliyle olabilir. Ama sizin burada rahat yaşamanız için çalışacağız. Burada yol ve aydınlatma problemleriniz var. Çözeceğiz” şeklinde konuştu
Konferansa Rumeli Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Hüseyin Afşin Balcı ve Rumeli Üniversitesi Rektörü Hazım Tamer Dodurka da katılırken, Değirmenci'ye teşekkür plaketi verildi. Haber Merkezi

YORUM YAP