Odak öğrencileri, Hürhaber’de

Odak öğrencileri, Hürhaber’de

18.01.2018 11:11:04

Odak Okulları öğrencileri, "Focus Week” Proje Haftası etkinlikleri çerçevesinde Hürhaber Gazetesi İmtiyaz Sahibi Sevginar Sali ile söyleşi yaptı.

Odak Okulları öğrencileri, öğretmenleri ve kampüs müdürü Gülgün Narinç eşliğinde, “Focus Week” Proje Haftası dolayısıyla dün Hürhaber Gazetesi'ne ziyarette bulundu. Okullarında haftalık gazete çıkaracak olan öğrenciler, Hürhaber İmtiyaz Sahibi Sevginar Sali'ye İngilizce dilinde sordukları sorularla gazetenin nasıl hazırladığı konusunda bilgi edindi. “Gazetede nasıl haberlerin yer aldığı, nasıl ve ne şekilde toplandıkları, sayfaların nasıl oluşturulduğu ve tasarlandığı, baskının nerede ve nasıl yapıldığı, gazete ekibinin nasıl çalıştığı, röportajların nasıl yapıldığı, Hürhaber Gazetesi'nin ne zaman yayın hayatına girdiği” gibi birçok konuyu merak eden öğrenciler, Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunu olan Sevginar Sali'yi merakla dinledi. Gazeteciliğin zor ve kolay taraflarını da soran Odak öğrencilerine Sali, her işin bir zorluğunun olduğu ve bu zorluğun ancak işi sevdiğimizde mutlaka aşabileceğimizi anlattı.
Odak Okulları öğrencileri, projeleri kapsamında bugün okul içinde yapacakları röportajlara Cuma günü yayınlanacak okul gazetelerinde yer verecekler.
Haber:
Renginar SALİ

YORUM YAP