Nuray Koçer açık ara kazandı

Nuray Koçer açık ara kazandı

29.01.2018 09:43:43

Silivri'de yapılan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Olağan Genel Kurulu'nda Nuray Koçer rakibi Alparslan Çalış'a 966 oy fark atarak yeniden Başkan seçildi.

Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın 2014/2015/2016/2017 yıllarına ait Olağan Genel Kurulu, 28 Ocak Pazar günü, Mega Saray Düğün Salonu'nda yasal nisapla yapıldı. Başkan Adaylarından Nuray Koçer ve ekibi pembe liste ile Alparslan Çalış ve ekibi mavi liste ile yarıştı. Seçim sonucunda Oda'ya kayıtlı 1876 üyenin oy kullandığı açıklandı. 1854 geçerli oy, 22 geçersiz oy sayıldı. Nuray Koçer ve ekibi 1410 oy, Alparslan Çalış ve ekibi ise 444 oy aldı. Mevcut Başkan Koçer, üyelerinin güvenini tazeleyip yeniden başkan seçildi.

KATILIM YÜKSEK DÜZEYDE OLDU
Genel Kurula Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Başkan Yardımcısı Bora Balcıoğlu, CHP İlçe Başkanı Suna Göçengil ve yönetimi, AK Parti İlçe Başkanı Rıfat Kutlu ve yönetimi, MHP İlçe Başkanı Zafer Yalçın ve yönetimi, Demokrat Parti İlçe Başkanı Halide Avlu ve yönetimi, Sınırlı Sorumlu Silivri Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Sebahattin Öpçin, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Recep Akıncı, belediye meclis üyeleri, medya, siyaset ve sivil toplum temsilcileri, spor kulübü yöneticileri, iş insanları, muhtarlar, Silivri Esnaf ve Sanatkârlar Odası üyesi esnaf ve sanatkârlar yoğun katılım sağladı. Seçim toplantısı, 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

İLK OLARAK DİVAN HEYETİ OLUŞTURULDU
Divan Başkanlığını İstanbul Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Faik Yılmaz, Başkan Vekilliğini İstanbul Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Mahir Ereke, Katip Üyeliği ise Yeni Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi Başkanı Ercan Çalışkan, Şaban Erdan ve Ramazan Saika birlikte yaptı.

GENEL KURUL TOPLANTISININ YOĞUN GÜNDEMİ
Gündem gereği 2014, 2015, 2016, 2017 yılları dönemine ait Yönetim Kurulu Raporu, Denetim Kurulu Raporu, Bilanço, Gelir ve Gider hesapları okundu. Yönetim ve Denetim Kurullarının ayrı ayrı ibrası, yeni dönem çalışma programı ile bu program içinde yer alacak olan eğitim, teorik ve pratik kurs programları ve tahmini bütçesi görüşüldü. Gündem maddelerinin oylanmasının ardından adaylara söz verildi.

ÇALIŞ'TAN AFRİN OPERASYONU MESAJI
Genel Kurul'da söz alan Başkan Adayı Alparslan Çalış, Afrin'e yönelik Zeytin Dalı Harekâtıyla ilgili açıklama yaparak sözlerine başladı. Çalış, “Sayın Belediye Başkanım ve Meclis Üyeleri, Sayın Birlik Başkanım, Sayın Bakanlık Temsilcim, siyasi partilerin çok değerli ilçe başkanları ve yönetimleri, Odalarımızın değerli başkanları ve yönetimleri, basınımızın güzide temsilcileri, çok değerli hanımefendiler ve beyefendiler, değerli esnaf ve sanatkar büyüklerim ve sevgili kardeşlerim öncelikle Afrin Harekatına katılan Mehmetçiğimize muvaffakiyetler diliyor, vatanı için şehit düşen askerlerimize de Allah'tan rahmet diliyorum. Ruhları şad olsun.” diye konuştu.

“BU SEÇİMDE SİLİVRİ ESNAF VE SANATKÂRIMIZ İÇİN YENİ BİR KADER ÇİZGİSİ ÇİZİLECEK”
Devamında klasik bir aday konuşması yapmayan Çalış, aday olma gerekçelerini şöyle açıkladı: “Esnaf ve sanatkârlar olarak toplumun temel taşı ekonominin can damarıyız. Başımızı koyduğumuz bu yolda iş bölümü ve güç birliği yaparak, yüreklerimizde korlaşan sözde değil özde Silivri sevgimizi aynı sevdayla yanan siz değerli yüreklerle paylaşarak bu hizmet yarışına Silivri'mizin tüm duyarlı esnaf ve sanatkarlarını katabilmeyi can-ı gönülden arzuluyoruz. Bu konuda ne ben yalnızım ne de sizler yalnızsınız. Bu seçimde Silivri esnaf ve sanatkarımız için yeni bir kader çizgisi çizilecek. Bu yüzden gün, kişisel hesapların günü değil. Gün, geçmiş kırgınlıkların, farklılıkların günü değil. Gün, yaşadıklarımızın farkında olma günü. Gün, layık olmadıklarımıza dur demek için kenetlenme günüdür. Bu millet hangi geceyi görmüştür de sabaha ulaşamamıştır? İnşallah esnaf ve sanatkarlarımızın da sorunları çok yakında çözülecek, yüzler gülecek ve umutlar tazelenecektir.

“ESNAFIMIZIN 365 GÜN HİZMETİNE TALİBİZ”
1961 yılında Esnaf Derneği olarak kurulmuş Odamızın Kurucu Başkanı Halil Ercan'dan Remzi Tezyapar'a, Ali Sorucu'dan Yakup Özerel'e, Eyüp Unsala Necati Özkök'ten Ali Tabakoğlu'na, rahmetli Başkan Vekilimiz Selahattin Öpçin'e bizlere bıraktıkları emaneti esnaf ve sanatkârlarımız için tasarladığımız projelerle ticaretin önünü açmak, çalışma şartlarını iyileştirmek, geleceğe güvenle bakan yeni esnaf ve sanatkarlar yetiştirerek mutlu ve refah seviyesi yüksek bir toplum oluşumuna katkıda bulunmak bizlerin öncelikli görevleri olacaktır. Çünkü benim Silivri'min esnafı da sanatkarı da bir başka değer taşır. Silivri'min bakkal Feyzullah Işıklar'ı var, Balıkçı Adnan Sarıbaşak'ı var, tornacı Rıza Ustası var, Merkez Lokantası, Uluşar Lokantası, Köfteci Osman'ı, Gürem İşkembesi var. Terzi Ali Kaptan'ı, düğmeci Yusuf Helvacıoğlu, abisi egzozcu Metin'i var. Bizleri biz yapan yaşayan değerlerimize sahip çıkmak için esnafımızın 365 gün hizmetine talibiz. Ben buradan ahirete intikal eden esnaf ve sanatkar büyüklerimize, kurucu başkanlarımıza Allah'tan rahmet diliyor, kendilerini saygıyla anıyorum. Değerli esnaf ve sanatkar kardeşlerim, sizler rızkının peşinde olan, helal-haram ayrımını hayatı boyunca gözeten, kazandığı zaman şımarmayan, zor durumda olduğu zamanlarda da hayır dileyen ve sabır gösteren, Türk milletinin yüzyılları aşan Ahilik ruhunu özünde barındıran insanlarsınız. Ahilikte şet kuşanmak yani icazet almak vefa ve temsiliyet sembolüdür. Biz sizlerden alacağımız icazet ile şeddimizi kuşanıp dürüstlüğümüz ve şerefimiz ile vefa borcumuzu ödemeye hazırız. Sizlerin alın teriyle kazanıp ödediğiniz aidatların her kuruşuna sahip çıkarak, Oda'mızın değerlerini koruyarak, satan taraf değil üzerine koyup katkı yapan bir yönetim anlayışıyla hizmetinize talibiz. Bizlere layık gördüğünüz bu makamı kendi şahsi çıkar ve menfaatlerimiz için değil, sizlere daha kaliteli hizmet verebilmek için kullanacağımıza namus sözü veriyoruz.

“YÖNETİM KADROMUZDA KADIN TEMSİLİYETİNE ÖNEM VERDİK”
1934 yılında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kadınlara vermiş olduğu seçme ve seçilebilme hakkını da kendi yönetimimizde kadınların temsil noktasında varlığını göstererek bir yönetim oluşturduk ve şunu çok iyi biliyoruz ki kadınların olduğu yerde birlik olur, dirlik olur, güzellik ve zarafet olur. Ve yine Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün esnaf ve sanatkarlarımıza vermiş olduğu değeri ben şu sözleriyle dile getirmek istiyorum; “Her insan savcı, hakim ve doktor olabilir ama sanatkar olamaz.” Sizleri en derin saygı ve sevgilerimle selamlıyor, sözlerimi Ahi Duası ile noktalıyorum: “Taşı tutun altın olsun. Allah sizi iki cihanda aziz etsin. Tuttuğunuz işten hayır görün. Erenler, pirler hep yardımcınız olsun. Allah rızkınızı bol etsin, yoksulluk göstermesin, sıkıntı çektirmesin.” Genel Kurulumuzun hayırlara vesile olmasını diliyor, teşekkür ediyorum.”

KOÇER: EŞİT, ŞEFFAF VE TARAFSIZ BİR YÖNETİM SUNDUK
Çalış'ın ardından diğer Başkan Adayı Nuray Koçer konuştu. Oda'nın bu dönemde geçen yıllara göre her bakımdan altın çağını yaşadığını vurgulayan Koçer, duygu ve düşüncelerini şöyle dile getirdi: “Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odamızın Genel Kuruluna hepiniz hoş geldiniz, şeref verdiniz. 2 Mart 2014 tarihinde yine bu salonda, bu kürsüde, siz değerli esnaf ve sanatkârlarımın teveccühü ile Oda'ya seçildik. O günden bugüne en samimi duygularımla söylüyorum; kar tanesi gibi beyaz bir peçete serip, o peçetenin üzerine gözyaşı tanesi kadar leke sürdürmedik. 2014'te burada Silivri esnafımıza yakışır bir Genel Kurul yapmıştık. Silivri'nin bir İstanbul gibi olmadığını her zaman söyledik. Silivri'de esnaflarımızla yaşamak güzel. El ele, kol kola olmak zorundayız. Silivri olarak çok şanslıyız gerçekten. 4 yıldan beri burada göreve yapıyoruz. Kimseyi incitmeden, ötekileştirmeden, Türkiye Cumhuriyeti'nin bayrağının altında kim olursa olsun, Türk'üne, Kürt'üne, Laz'ına, Çerkez'ine, Arnavut'una, Trakyalı'sına eşit biçimde hizmet yaptığımızın kanısındayım. Hizmet etmeye de devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle kürsüdeyim.

“BİZ İYİ GÜN DEĞİL, KÖTÜ GÜN DOSTUYUZ”
Sevgili esnaf sanatkârlarım, 2 Mart 2014'ten sonra bir kardeşiniz, ağabeyiniz, dostunuz olarak sizlerin huzurunda oldum. Sevgi olmazsa hizmet olmaz arkadaşlar. Biz o sevgiyi, saygıyı, insanlığı verebilmenin mutluluğu ile bugün buradayız. Bizler esnaf sanatkârımızın asker gecesinde, düğününde, cenazesinde, hastalığında, iyi gününde, kötü gününde yanında olduk. İyi gün dostu olmadık arkadaşlar. Kötü gün dostu olduk, olmaya da devam edeceğiz, bu böyle bilinsin.

“SİLİVRİ ESNAF ODASI ÖRNEKTİR”
Silivri Esnaf ve Sanatkârlar Odası 153 tane Oda'nın içinde örnektir. Gururla söylüyorum; borcu olmayan bir Oda. Kira Geliri olan bir Oda. Parası olan bir Oda. İtibarını satmayan bir Oda'dır.

“ZOR ŞARTLAR ALTINDA GÖREVE GELDİM”
Biz esnaf ve sanatkârlarımız için varız, var olacağız. Sevgili arkadaşlarım, 2 Mart 2014'te beni göreve getirdiniz. Samimiyetle söylüyorum çok zor şartlar altında göreve geldim. 2 Mart 2014'ten sonra önemli siyasi seçimler geçirdik ve 15 Temmuz'u yaşadık. Arkadaşlar, bu seçimler benim ufak ölçekli esnaf sanatkârıma kambur üstüne kambur oldu. Bu bir gerçek.

“ODA'MIZA BİRLİKTE SAHİP ÇIKTIK”
Esnaf ve sanatkâr dostlarımız için eserlerimiz var. Oda'mızın nitelikli bir binası var. İşletmeler Üstü Eğitim Merkezimizi yaptık. 5 kişiyi emekli yaptık. Kuruşuna kadar ödedik, neredeyse 250 bin lirayı bulan bir ödeme ile arkadaşlarımızı emekli ettik. Bu hizmetleri yaparken ben yaptım demiyorum. Kesinlikle demem. Oda'mızın bugünlere gelmesinde katkısı ve emeği olan bütün personelimize, çözüm ortaklarımıza ve gönül bağı kurduğum ekip arkadaşlarıma teşekkürü bir borç biliyorum. Onlar Oda'larına sahip çıktılar.

“SÖZ VERDİĞİMİZ GİBİ KAPIMIZ HEP AÇIK OLDU”
Bu kalabalığı, coşkuyu ve atmosferi gördükten sonra konuştukça konuşasım geliyor. Uzak mesafelerden gelen esnaflarımızı düşünerek bir an evvel oy verme işlemine geçilmesi bakımından konuşmamı noktalamak istiyorum. 2 Mart 2014'te göreve geldiğimde bir söz vermiştim; ben göreve geldiğimde Esnaf ve Sanatkârlar Odası'nın kapısı olmayacak demiştim. O günden bugüne Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın kapısı yok arkadaşlar. Eli öpülesi esnaf ve sanatkarımın bir davası var bugün burada. Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın kapısını kim açtıysa esnaf ve sanatkarlarımın bugün burada ona sahip çıkmasını istiyorum. En samimi duygularla sizi selamlıyorum, saygı ve sevgilerimi sunuyorum, Allah'a emanet olun.”

IŞIKLAR: ESNAF VE SANATKÂRIMIZIN TAKDİRİ BAŞIMIZIN ÜSTÜNEDİR
Hoş geldiniz diyerek katılımcıları selamlayan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, “Bizim bu buluşmalarımız Silivri'mizin hoşgörüsünü yansıtıyor. Demokrasi kültürünü içselleştirmiş bir ilçeyiz. Bununla da gurur duyuyorum. Yaşadığınız yer için hizmete talip olmak, ben ne yapabilirim demek gerçekten ulvi bir anlayış. Çoluğundan çocuğundan zaman ayırıp alın teri dökmek ve bunun da bedelini ödemek gerçekten kutsal bir iş. Hemşerilerimizin seçtiği temsilcileri daima kalbimizde taşımaya gayret gösterdik. Kentimizi geliştirmek adına tüm kurum ve kuruluşlarla büyük bir uyum içerisinde çalışmaktayız. Göreve talip olan arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Esnaf ve sanatkârımızın takdiri başımızın üstünedir. Bundan sonra takdir buyuracağınız yönetimlerle de aynı hoşgörü içinde çalışacağımıza hiç şüpheniz olmasın. Kongrenizin esnafımıza ve ilçemize hayırlı olmasını gönülden diliyorum. Hepinize sevgiler, saygılar sunuyorum. Sağ olun, var olun.” şeklinde konuştu.

KOÇER'DEN ZAFER KONUŞMASI
Başkanlığı kesinleşen Koçer, seçildikten sonra yaptığı ilk konuşmada şunları söyledi: “Eli öpülesi esnaf sanatkar kardeşlerim, düğün havasında bir Genel Kurul yaptık. Bugün burada esnaf sanatkarlarıma evlerine sahip çıktıkları için şahsım ve ekibim adına teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız diyorum. Alparslan Çalış kardeşimi medeni cesaretinden dolayı kutluyorum. Onlar da çok güzel çalışmalar yaptılar. Hakikaten de çok çalıştılar. Ama bugün burada esnaf sanatkarlarımız bizi tercih etti. Sandığa saygı duymak lazım. Biz abi kardeşiz. Oy veren vermeyen bütün esnaf sanatkarlarımıza gönül dolusu sevgilerimi sunuyorum.”
Koçer ve Çalış, kol kola girip objektiflere poz verdi. Centilmence, dostça ve demokratik olgunluk içinde bir seçim yarışı yaşandı.

BAŞKAN ADAYI NURAY KOÇER – PEMBE LİSTE
Asil Üyeler: Arif Kanık, Yusuf Çabukel, Salim İnce, İlhan Çalış, Suat Bakıcı, Şafak Arslan, Ergun Ağu, Muzaffer Sarıbıyık, Şafak Yalçınkaya, Muzaffer Çalışkan.
Asil Denetim: Halit Kalender, Ali Rıza Karaçat, Çağlar Sevim.
Yedek Üyeler: Etem Kalmış, Yıldıray Özdemir, Fikret Üreyen, Serkan Çoğal, Şenol Balçık, Sayit Davulcu, Dilek Erenç Hısım, Fikret Hakan Karataş, Özge Türkkan, Kıvanç Özcan, Harun Aslan.
Yedek Denetim: Hikmet Mutlu, Serkan Ataç, Görkem Tekin. Haber:
Hazal BAŞARAN

YORUM YAP