Nisan meclisinin seçimli gündemi

Nisan meclisinin seçimli gündemi

9.04.2016 10:13:02

Silivri Belediye Meclisinin Nisan ayı toplantısında yapılan oylamalar sonucunda görev ve sorumluluk dağılımlarında bir dizi değişiklikler oldu.

GRUP BAŞKAN VEKİLİ BELİRLENDİ
Gündemin birinci maddesine istinaden 1. ve 2. Meclis Başkan Vekili seçimi yapıldı. CHP Grup önerisi olarak belirtilen 1. Başkan Vekili Melih Yıldız, 2. Başkan Vekili Devrim Uzun yapılan gizli oylamada 16'şar eşit oy aldı.

MECLİS KÂTİBİ DEĞİŞTİ
Gündemin ikinci maddesi gereği 2 Asil, 2 Yedek Meclis Kâtibi seçimi yapıldı. CHP Grup önerisi Asil - Saadet Gencoğlu, Arzu Yalçınkaya; Yedek -Fevzi Arslan, Semih Ayeş olarak sunuldu. Meclis üyeleri yapılan gizli oylama sonucunda 16'şar oy aldı. 28 oyun kullanıldığı seçimde, 12 adet boş oy çıktı. Yapılan oylama sonucu görev değişikliğine gidildi. Özcan Işıklar, dönem içerisinde yaptığı görev için Figen Yıldız'a teşekkür ederek yeni seçilen Meclis Katibi Saadet Gencoğlu'nu divana davet etti.

3 ENCÜMEN ÜYESİ SEÇİLDİ
Gündemin üçüncü maddesi doğrultusunda 3 Encümen Üyesi seçimi gerçekleştirildi. CHP Grup önerisi Mehmet Bulut, Zafer Bıyıklı, Arzu Yalçınkaya'yı işaret etti. Gizli oylamada 28 oyun kullanıldığı ve oyların tasnifi sonucunda meclis üyeleri 16'şar oy alırken 12 boş oy çıktı.

PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONUNDA GÖREV YAPACAK İSİMLER OYLANDI
Gündemin dördüncü maddesinde 5 kişilik Plan ve Bütçe Komisyonu seçimi kaydedildi. Açık oylama sonucunda CHP'nin Grup önerisi Saadet Gencoğlu, Mümin Koçoğlu ve Zafer Bıyıklı; AK Parti'nin Grup önerisi Filiz Güler ve Mutlu Bozoğlu isimleri oy birliği ile kabul edildi.

İMAR KOMİSYONU ÜYELERİ BELLİ OLDU
Gündemin beşinci maddesi 5 kişilik İmar Komisyonu seçimiydi. CHP Grup önerisi adına Melih Yıldız, Hakan Sefa, Fevzi Arslan; AK Parti Grup önerisi adına Metin Kaya, Yusuf Köroğlu isimleri verildi. Grup önerileri oy birliği ile kabul edildi.

Hazal BAŞARAN

YORUM YAP