Muhtarlar: Köylerimizi geri verin

Muhtarlar: Köylerimizi geri verin

24.08.2021 12:22:51

İYİ Parti heyetiyle bir araya gelen ilçemiz mahalle muhtarları, sorunlarını paylaştı, taleplerini iletti ve siyasilere “Köylerimizi bize geri verin” mesajlarını iletti.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahat Andican, Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Ayhan Bölükbaşı,  Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Av. Ethem Baykal, GİK üyesi Muhammet Emre Haberdar, İl yöneticileri, Silivri İlçe Başkanı Refik Bek ve yöneticileriyle birlikte, 21 Ağustos 2021 tarihinde sahildeki bir işletmede muhtarlarla bir araya geldi. İYİ Partili heyet muhtarlarımızın sorunlarını dinledi, çözüme ilişkin istişarelerde bulundu.

ANDİCAN: KİMLİK, İNANÇ VE SORUNLAR ÜZERİNDEN SİYASET YAPMIYORUZ

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahat Andican, ilçemiz muhtarlarına şöyle seslendi: “İYİ Parti olarak, Genel Başkanımızdan en aşağıdaki arkadaşımıza kadar ülkemizde kimlik, inanç, toplumun ana sorunları üzerinden siyaset yapmıyoruz. Bu sorunları kamuoyu önüne götürmek, geleceğe yönelik muhtemel çözümleri meclis kürsüsünden kamuoyuna aktarmak ve çözüm bulabilmeye iktidarı zorlamak. Şu anda yaptığımız bu.

“İNANIYORUM Kİ ÇÖZÜMLERİ BİZZAT İKTİDAR OLARAK GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”

İnanıyorum ki önümüzdeki seçimlerden sonra artık iktidarı zorlamak gibi bir şey olmayacak artık muhtemelen çözümleri bizzat iktidar olarak gerçekleştireceğiz. Son dönem anketleri gösteriyor ki partilerin neredeyse çoğu kan kaybederken, İYİ Parti'de bir yükselme var çünkü halk siyaset anlayışımızı benimsedi. Halk artık, kendisini bölen, kamplaştıran, ötekileştiren, kavga eden bir siyasete prim vermiyor. Maalesef bazı siyasi partiler bu gerçeğin farkına varamadılar. Bu nedenle inanıyoruz ki önümüzdeki seçimlerde halkımız onlara gerekli dersi verecek.

“GENEL BAŞKANIMIZ AKŞENER YENİ BİR UYGULAMA BAŞLATTI”

Bu gerçeğin farkına varmış bir parti olarak siyasetimizi bu anlayış üzerine oturttuk. Siyasi propaganda veya tanımlama olarak söyleyeceklerim bu kadar. Meclise girdikten sonra bir yöntem benimsedik. Genel Başkanımız Meral Akşener hanımefendi partimizin grup toplantısında olaylara bakış açısını paylaşır, bu aynı zamanda partinin yol haritasıdır. Meral Akşener hanımefendi farklı “Milletin Kürsüsü” diye yeni bir uygulama başlattı. Her hafta konuşmasının ortasında toplumun sıkıntıları olan, çözüm arayan bir kesimin temsilcisini oraya çıkartıyor. Sorunlar doğrudan bu insanların, grupların ağızından ifade ediliyor. Emekliler, pandemi döneminde işletmeleri kapananlar, iş bulamayanların temsilcilerinin v.s. sorunlarını dinliyoruz. Bu uygulamayı iki senedir devam ettiriyoruz.

ANADOLU'DA HALK VE ESNAFLA DOĞRUDAN DOĞRUYA TEMAS GEZİLERİ

Genel Başkanımız Meral Akşener, pandemi başlamadan iki ay kadar önce Anadolu'da halk ve esnafla doğrudan doğruya temas gezilerini başlattı. Bu da Türk siyasetinde pek yapılmayan bir uygulama. Özellikle kasabalara ziyaret yapılıyor, bunlar tamamlandıktan sonra da şehirlere gidiliyor. Onun dışında milletvekilleri olarak bizler neredeyse her hafta sonu bir başka ilde gidip vatandaşların sorunlarını dinliyoruz. Hiç bilmediğimiz bazı konular gündeme geliyor. Bunları Ankara'da veya İstanbul'daki evlerimizde oturarak bilme şansımız yok. Bu konuları partinin bu işle uğraşan bölümlerine aktarıyoruz. Üzerinde çalışıyorlar. Buna yönelik olarak ne yapabiliriz, ne yapılması lazım, mecliste soru önergeleri veya konuşmalarla bunlar gündeme geliyor. İktidar, bazı uyarılarımızı gündem haline getirdikten sonra çözüm arayacak noktaya gelebiliyor. Bunu ısrarla sürdürüyoruz. Yaklaşımımızın, uygulamamızın doğru olduğunu da, bütün taraflı tarafsız anketlerde partinin giderek yükseldiğini görerek ispatlanmış oluyor. Bunu devam ettireceğiz.

Siyasetçi olmayan arkadaşlara siyaset anlatıyorsanız dikkati ne kadar devam edebilir? 17 dakika. Bırakın 17 dakikayı 4-5. dakikadan sonra bakışı sabitlenir, sonra kafasının içinde kendi problemlerini düşünmeye başlar. O nedenle o düşünceler başlamadan ben konuşmamı kesiyor ve sözü size bırakıyorum.”

MUHTARLAR: KÖYLERİMİZİ GERİ İSTİYORUZ

Muhtarlar “Büyükşehir Belediye Yasası değişsin, biz köylerimizi geri istiyoruz.” dediler.

Büyük tonajlı kamyonların geçişleri nedeniyle köy yollarında yaşanan sorunları, kanalizasyon problemlerini dile getirdiler, dokuz köyün tapu sorununu, su sıkıntılarını paylaştılar, dere ıslahı, mahalle ve köy yollarına asfalt talebinde bulundular. İETT otobüslerinin daha fazla mahalleye hizmet verebilmesi adına güzergâh hakkında öneride bulundular.

EREN: BEYCİLER VE SEYMEN MAĞDUR EDİLDİ

Muhtarlar Derneği Başkanı ve Fenerköy Muhtarı Muharrem Eren, burada yaptığı konuşmada şu sözlerine yer verdi: “Sezar'ın hakkını Sezar'a vereceğiz. Silivri Belediyesi hizmet yapıyor. Silivri'ye baktığımız zaman yüz ölçümü olarak en geniş ilçe. Sizin verdiğiniz asfalt bizim geçen dönem Kadir ağabeyin bir çırpıyla Alipaşa'dan başlayarak Kabakça'ya kadar atılan 29 km asfalt. Bakın bakalım 2.5 yılda merkez ve köylere ne verdiniz? Sıfır. Ben iki koca istemiyorum; ya İBB'ye oy kullanmayacağım, ya da bana bu hizmeti İBB verecek. Volkan başkana verdiğiniz asfaltı Silivri Belediyesi kullanıyor. İki köyüm mağdur edildi. Biz geçmiş dönemde İSKİ olarak köylere alt yapı çalışmasını başlattık. İki mahallemizin tamamına asfalt yapılmasını istiyoruz. İhale şartnamesini değiştirdik, buna göre İSKİ girdiği yere her şeyi yapıp tertemiz teslim edecek ama Seymen ve Beyciler mağdur oldu.

Yüzde 64 oy aldık burada. Senin partin CHP burada yüzde 42 aldı. Köyümün kütüğünde 11 bin kişi var. Diğer köylerle birlikte baktığınız zaman nüfusumuz 13 bin gözüküyor ama Silivri'dekilerle birlikte 70 bin oluyor. Bunu herkes gözden kaçırıyor.

“İBB BİZE HİZMET VERMELİ”

Meclis üyem köyde. Ben Sağ partiliyim, sol partiye oy vermem, kimse de verdiremez. Orman köy statünüz devam edecek dediler, bir hafta davul çaldık. Sonra bir hafta sonra bir kanun çıkardılar hepimiz mahalle olduk. Bize hizmeti İBB vermeli.”

BEK: İSKİ BOZDUĞU YERLERİ DÜZELTMELİ

İYİ Parti İlçe Başkanı Refik Bek, konuya ilişkin, “Sizin İSKİ çalışmanız başladığında o yolların yapımı İBB'deydi çünkü Köy Tüzel Kişiliğinde köydünüz. 2014 Yılında Köy Tüzel Kişiliği kalktığında mahalle olunca oradaki sokak aralarının yetkisi ilçe belediyesine geçti. Bunda darılma, gücenme yok. Burayı İSKİ bozmadı mı? İSKİ de yapacak. Burada yasadan doğan bir sıkıntı var. Bu çözülür. Seymen ve Beyciler'deki bu yerleri İSKİ'nin düzeltmesi lazım.” şeklinde görüşünü ifade etti.

EREN: SU KONUSUNDA ÇÖZÜM BULUN, KÖYLERİMİZİ GERİ VERİN

Eren, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Biz bir şey anlatırken kimseyi suçlamıyoruz. İSKİ çalışmasına Beyciler'den başladı, Seymen, Fener, Büyükkılıçlı'ya geçti. O arada biz zaten mahalle olduk ve iki köyümüz mağdur oldu.”

Eren, suyun pahalılığından yakınarak İBB'yi şu sözlerle eleştirdi: “Zimmet çıkacakmış. Çıksın da biz ödeyelim ama sen al bir karar. Zimmet çıkarsa da meclise çıkacak. Benim suyumu ucuz verin. Çözüm bulun. Mağdur olan bizleriz. Kırsal Mahalle'yi koydular. Bizim köylerimizi geri verin. Bizim sloganımız bu.”

YORUM YAP