Muhalefetten Işıklara Ağır Darbe

Muhalefetten Işıklara Ağır Darbe

8.01.2010 11:32:05



Silivri İlçe Merkezi'nde AK Parti meclis üyeleri bir basın toplantısı düzenleyerek yerel iktidarı adeta eleştiri ve uyarı bombardımanına tuttu. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ın

açıklamaları ile 9 aylık yönetim sürecinde sergilediği tutumu hedef alan AK Parti Belediye Meclisi Grup Sözcüsü Metin Karakaş, "Yalancının Işıklar'ı yatsıya kadar yanar" dedi.

Silivri Belediyesi'nde iktidar ile muhalefet arasında gerilim giderek tırmanıyor. AK Parti Grup Sözcüsü Metin Karakaş'ın gazetemize verdiği demecin ardından Başkan Işıklar'ın düzenlediği basın toplantısında karşılıklı suçlamalar, Ocak ayı meclisi ilk oturumunda kendini net bir biçimde hissettirdi. AK Parti Grup Sözcüsü Metin Karakaş'a Işıklar'ın söz vermeme süreci taraflar arasındaki gerilimi tırmandıran son unsur oldu. Bütün meclis üyeleri ile birlikte basının karşısına geçen Karakaş, kendileri ve partilerine yöneltilen suçlamalara cevap verirken, iktidarı sert bir üslupla eleştirmekle kalmadı, uyardı da.

Türkiye'de demokrasinin gelişmesine katkı sunan Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal'e atıfta bulunarak CHP'li bir belediye başkanına son meclis toplantısında muhalefete söz hakkı tanınmamasını eleştiren Karakaş, Selami Değirmenci'nin döneminden övgüyle söz etti. Işıklar'ın yalan ve iftiralara başvurmakla kalmadığını muhalefeti susturmak için despotizme varan yaklaşımlar sergilediğini belirten Karakaş, bu tutumların Silivri Belediye Başkanı kadar Silivri Belediyesi'ne de kurumsal açıdan zarar verdiğini vurguladı. Işıklar'ın psikolojik eziklik içerisinde olduğu yorumunda bulunan Karakaş, "İBB tarafından yapılan ve kamuoyunda olumlu karşılanan hadiseler ile ilgili "Benim kişisel girişimlerimle oldu" sahiplenmesine girerken, olumsuz olan konularda İBB'nin suçlanması tarzında yaklaşım hiç şık değil" dedi. Silivri Belediye Başkanı'nı geçmiş döneme ait usulsüz olduğunu düşündüğü tüm konularla ilgili yargıya başvurmaya çağıran muhalefetin sözcüsü, eleştirilerini şöyle sürdürdü: "Silivri Belediyesini emekliler cennetine çevirdiler. İstihdam sorununu böyle mi çözecekler? Silivri'ye İSPARK geliyor, Sağlık Bakanı Geliyor, Gazitepe'de çevre düzenlemesi yapılıyor Belediye Başkanının haberi yok! Böyle giderse bundan sonra da birçok konudan haberi olmayacak. Bizi yok sayanları biz de yok sayacağız! Bunu da kesinlikle hizmetleri engelleme noktasında yapmayacağız. Bugün bile bizim bizzat Silivri'ye kazanılması için uğraş verdiğimiz, belediye başkanının bilmediği konular var. O hayaller peşinde koşmaya devam etsin, Silivri'ye kazandırdığımız efsane hizmetlerin altında eziliyor."

KARAKAŞ: IŞIKLAR HAYAL SATIYOR

"Bugünkü toplantımızı siyaset ve demokrasiyle bağdaşmayan davranışları ile belediyeyi yönetmek yerine "AK Parti'ye nasıl zarar verebilirim?" paranoyaları içinde hareket eden Belediye Başkanının kamuoyuna yansıyan açıklamalarını değerlendirmek için düzenlemiş bulunuyoruz. 

Siyasi ahlak ve nezaketimiz aynı seviyeye inmemize engel teşkil etse de artık biz de O'nun bize reva gördüğü tarzda davranmak zorunda kalacağız.

Aziz İstanbul'umuz 2010 Avrupa Kültür Başkentliği'ne ev sahipliği yapmaya hazırlanırken Silivri'miz ise kısır çekişmeler içerisinde zamanını ve enerjisini kaybetmektedir. Belediye başkanı maalesef hayal satan bir anlayışla, ayakları yere basmayan, süslü söylemlerle Silivri'yi yönetmeye çalışmaktadır.

" IŞIKLAR, SİLİVRİ TARİHİNİN EN BECERİKSİZ BELEDİYE BAŞKANI"

Silivri tarihinin en kötü, en beceriksiz belediye başkanı ile karşı karşıyayız. Silivri'de imkansızlıklara rağmen hatta katırlarla belediyecilik yapıldığı günlerde bile daha çok iş, daha çok hizmet verilmiştir. Silivri halkı belediye başkanına daha çok güvenmiştir. Mevcut Belediye Başkanı belediyeciliği eline yüzüne bulaştırdığı gibi geçmiş dönem AK Parti belediyesi için "Hiçbir iş yapmadılar. Silivri'yi geri götürdüler" deme gafletinde bulunmaktadır. Sadece belediye binası bile bu değişimin en güzel örneğidir. Bunu göremeyen göz kör, anlamayan kalp ise iftira ve yalanla doludur.

"YALANCININ IŞIKLAR(I)

YATSIYA KADAR YANAR!" 

O kadar acemice belediyeyi idare ediyor ki; aldığı kararlardaki tutarsızlıkların doğal bir sonucu olarak Büyükşehir Belediyesi'ne suçu atarak, sorumluluktan kaçan, hatta bu uğurda zaman zaman yalana başvurarak kamuoyunu yanıltan bir tablo çizmektedir.

Ama unutmamalıyız ki Yalancının Işıklar(ı) yatsıya kadar yanar! 

"IŞIKLAR, YALAN SÖYLÜYOR"

3 gün önce mecliste İSKİ'nin dere ıslahları ile ilgili belediyeden para istediğini ve bunu belgeyle ispatlayacağını söyleyen Belediye Başkanı, resmi evrakı dahi siyasi malzeme yaparak meclis kürsüsünden milletin gözünün içine baka baka yalan söylemektedir. Oysa bu belge söylendiği gibi değil, bir yerin yağmur suyu kanalı ile ilgili yapılan çalışma hakkında verilen cevabi bir yazıdır. 5393 Sayılı Yasa ile yağmur suyu kanalları yapma yetkisi ilçe belediyelerine aittir.

RİSUS

Seçimlerden önce "Burayı yıkacağız" dedi, seçimlerden sonra işletmeyi 4 ay mühürleyip ne olduysa sonradan şov yaparak usulsüzlüğü hallettiğini, her şeyin yasal olduğunu söyledi. Belediye Meclisi'nde bu usulsüzlükleri nasıl kaldırdığını anlatması için önerge verdiğimizde ise konuyu gündeme aldırmayıp başkanlık makamına havale ettirdi. Böylece RİSUS olayındaki gerçek foyası ortaya çıktı.

KİBARİYE

Şimdi CHP'li arkadaşlara soruyoruz, yıllardır "Yıkacağız" dediğiniz yeri bir günde yasal hale nasıl getirdiniz? Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu!

Mayıs ayında düzenlenen Kibariye konserinin ücretini sahilde kurulan lunaparkı işleten firmaya ödettirdiler. Bu konuda sponsor olan firmayı açıkça söylemeyerek türlü yalanlarla kamuoyunu yanılttılar. Kibariye ile olan dostluklarının "Tamamen Duygusal!" olduğu böylece anlaşılmış oldu.

1/5000'LİK PLANLAR

Belediye Başkanı, daha Silivri siyaset alanında yerini almamışken hatta farklı yerlerdeki "Su imtiyazlarını nasıl alabilirim?"in hesaplarını yaparken 1/5000'lik nazım imar planlarını köyler de dahil olmak üzere Büyükşehir Belediyesi'nde biz hazırlattık. 1/100.000 İstanbul Çevre Düzeni Nazım İmar Planı hemen onayladıktan sonra bu planları da Büyükşehir Belediye Meclisi'nde onaylattık. CHP, bu planların hiç birine onay vermedi. Bu planlar AK Partili Meclis Üyeleri sayesinde karara bağlandı. Fakat belediye başkanı bu planlara bilinçli olarak 800 civarında itiraz yaptırttı. Ayrıca 100 civarı itirazı da mahkemeye verdirtti. Halkı yanlış bilgilendirip yanlış yönlendirerek planın önünü tıkamaya çalıştı ama yine AK Parti iradesi devreye girerek en az 2 yılda bitirilecek bir işi 7 ay gibi kısa bir zaman dilimi içerisinde, itirazların yüzde 90'ına yakınını karara bağlattırdık. Silivri Belediyesi uygulama planlarını tamamlama becerisi gösteremediğinden dolayı sorumluluktan kaçarak iftiralarla olayı başka mecralara taşımaktadır.

80 ADA CİVARI PLANI

Millet Hastanesi'nin arkası olan bu bölge ile ilgili Silivri Belediye Meclisi'nde düzenleme kararı alınmıştı. Daha Belediye Başkanı yine Silivri siyasetinde yokken yeni yapılan 1/5000 Nazım İmar Planlarına uymadığından (Özellikle ana arter yolları) Büyükşehir Belediye Meclisi'nde karar alarak dosyayı geri gönderdik. Fakat seçimlerden sonra dosya tekrar Büyükşehir Belediye Meclisi'ne gelince yeni 1/5000'lere uyarlanması için dosyayı ilçesine iade ettik. Bu konu ile ilgili sorumluluğu düzelttikten sonra AK Parti iradesine bırakarak planı geçireceğimizin sözünü belediye başkanına verdik. Ancak geçen 9 aylık zaman dilimi içerisinde bu çalışmayı yapamadıklarından ve beceriksizliklerinden dolayı yine sorumluluktan kaçarak kamuoyunu yalan bilgilerle yanıltmaktadırlar.

KİPTAŞ İDDİALARINA KARŞI

BELEDİYE KONUTLARI RESTİ!

KİPTAŞ'ın bu bölgeye gelmesine CHP yine oy vermedi. Ve böyle görkemli bir sitenin ortaya çıkmasından dolayı duymuş olduğu eziklikle diğer hizmetlerimizde olduğu gibi yalan ve iftiralarla bizi karalamaya çalışmaktadır. Duyumlarla ve iftiralarla hareket ederek bu konuda kendi dönemlerindeki toplu konut hamlesi ile ilgili beceriksizliklerini örtmeye çalışmaktadır.

Zira Belediye Başkanı, Silivri Belediyesi kooperatiflerinde üst birlik yöneticisi iken kooperatifleri ne halde teslim aldığımızı çok iyi hatırlıyoruz. İnsanlar oturdukları evin tapusunu bile alamamıştı. Belediye konutlarını "Çağdaş Gecekondu" gibi dikip insanlara tapularını bile veremediler. Müteahhitler tapulara haciz koymuştu. Bunları unutmadık. Biz müdahale etmeseydik insanların daireleri satılacaktı, insanlar parasını ödediği halde evsiz kalacaktı. Belediye Başkanının oturduğu evin tapusunu bile biz verdik.  

Hatta Belediye Başkanı geçmiş dönem kooperatiflerde yöneticiyken kooperatif üyesi gariban insanların parasıyla "iş takipçiliği" adı altında ödemeler almış ve nereye harcandığı belgelenmemiştir.

Belediye Başkanı, bunun gibi bir çok konularda kamuoyunu yalan ve iftiralarla kandırmaya çalışmıştır.

"DESPOT BAŞKAN! KOMPLEKSLE

BELEDİYE YÖNETİLMEZ"

Boş laflarla hizmet edeceğini zannediyorsa Belediye Başkanına "Leyleğin ömrü lak lakla geçermiş" atasözünü hatırlatmak isteriz. "Her şeyi ben yaparım, ben ederim, muhalefeti takmam" edaları ancak diktatörlük idarelerinde olur.

Muhalefete mecliste söz hakkı tanımayarak despot bir belediye başkanlığı sergilemiştir. Silivri Belediyesi'nde halkın meşru temsilcisine dahi söz hakkı vermekten korkan, çekinen, Silivri Belediye Meclisi'nde yanıtını veremeyeceği soruları meclis gündemine taşıyamayan Belediye Başkanı, yaptıkları ile Silivri demokrasi tarihine kara bir leke sürmüştür. Eleştiriye bile tahammülü kalmamıştır. Muhalefeti yok saymak hiçbir demokrasi anlayışında kabul edilebilir değildir. Silivri siyasi tarihinde demokrasiyi içine sindirememiş tek başkan olarak yerini alacaktır.

"BELEDİYE İMKANIYLA

KENDİ İLÇE BAŞKAN

ADAYINA DESTEK İSTİYOR"

Sanki belediyedeki demokratik yapıyı tam olarak tesis etmiş gibi köy köy dolaşarak CHP delegelerinden İlçe Kongresi'nde desteklediği aday için oy istiyor. Belediye başkanlığı yetkisi ve imkanlarını siyasi çıkar ve tehdit için kullanmaktan çekinmiyor.

"HOROZUN BOL OLDUĞU

ÇÖPLÜKTE KAVGA BİTMEZ"

Temizlik ihalesini bile yüzlerine gözlerine bulaştırdılar. Çirkin pazarlıklar kahve köşelerinde konuşulurken Silivri'nin çöpü yerlerde kaldı. Bu ihaleyi gerçekleştirememelerinin asıl sebebi aralarındaki menfaat çatışmalarıdır.

"IŞIKLAR, BELEDİYE

BAŞKANLIĞINDAN KELEPÇELERLE

GİDERSE ÜZÜLÜRÜM"

Belediye başkanını, ihaleye fesat karıştıranlar, çay bahçelerinde arsa pazarlığı yapan başkan yardımcıları, fatura tahsilatı konusunda komisyon alan kişilerle ilgili bizzat uyardım isim de vererek. Yılbaşından sonra bir rotasyon yapacağını söyledi. Hiç bir şey değişmedi. Yanı başındaki ilişkileri bile düzeltemiyor. Belediyeyi bu çirkin ilişkilerden kurtar diye kendisini bizzat uyardım. Belediyeden kelepçeyle çıkartılırsa üzülürüm. Ben onu siyaseten ekarte etmek istiyorum.

Şahsımla ilgili "icralık durumdan, milyonluk dairelere talip olma durumuna geldi" tarzındaki söylemini de kınıyorum. 1999 yılından bu yana Silivri Belediyesi'nde mal beyanlarım var. Kendisine yetki veriyorum hepsini açıklasın. Ortağı olduğum şirketin de gelirini açıklayabilir! Konuşurken, herkesin bir ailesi olduğunu, çocukları olduğunu düşünsün. Her duyumu gerçekmiş gibi gündeme taşımak ciddi insanların işi değil. Yoksa biz de çok şeyi duyuyoruz kamuoyunda kendisiyle ilgili bunları gerçekmiş gibi konuşursak ailesine, çocuklarına yazık olur.

"30 TRİLYON BUHAR OLDU"

Bugüne kadar toplanan 30 trilyon, çölde yağan yağmur misali buhar oldu gitti. Ayrıca belediyenin borcu da 40 trilyona ulaştı. Alınan krediler ve gelirler ne oldu? Satılan arsaların paraları ne oldu? Fen İşleri Müdürlüğü'nün deposunu süsleyip Engelli ve Yaşlı Koordinasyon Merkezi tabelası asmakla, belediye bahçesindeki eski itfaiye garajını boyayıp üstüne "Gıda Bankası" yazmakla bu borç oluşmaz! Başkan, "Çöle yağmur yağar mı?" diye soruyordu. "Evet yağar ama toprağa düşene kadar buhar olur" diyordu. Ben çölde nasıl yağmur yağdığını gördüm. Ama bizim başkan o yağmurda şemsiyeyle gezdi anlaşılan ki hiç hissedilmedi.

Belediye Başkanı acaba kendi malını da bu kadar rahat satar mı? Hiç merak etmeyin, bu kafayla giderse yakında Silivri Belediye binasını da satışa çıkartacaktır.

"KUCAĞINDA GELİŞEN

OLAYLARI ÇÖZEMİYOR"

Belediye Başkanı, artık siyasi nezaket ve kişisel ahlak sınırlarını aşan bir üslupla hareket etmekte. Silivri'nin belediye başkanı olduğunun farkında değildir. Etrafında ihalelere fesat karıştıranları göremeyen, belediyede iş takipçilerinin kurduğu tezgahları anlamayan, hatta kucağında gelişen olayları bile çözemeyen bir belediye başkanı olduğu artık tüm Silivri'de herkes tarafından konuşulmakta.

BELDELER YOĞUN BAKIMDA

Belediye Başkanı, eski beldelere hizmet götüremeyince "Mahalle Konseyi" adı altında yeni bir senaryoyu önümüze çıkardı. Eski beldelere ne yaptı ki bir de oralarda Mahalle Konseyi kuracak? Mahalle konseyleri kurarak belediyenin görevini sırtından mı atmak istiyor? 

"AĞUSTOS BÖCEĞİ GİBİ ÇALIP

OYNAYACAĞINA,

KARINCA GİBİ ÇALIŞ"

Ağustos böceği gibi çalıp oynayacağına, karınca gibi çalış ki yarın öbür gün oralara gitmeye yüzün olsun.

"YATIRIMCIYI SİLİVRİ'DEN KAÇIRMAK

SİLİVRİ'YE İHANETTİR"

Öztekler'in yapacağı Kültür Merkezi konusunu Silivri Belediye Meclisi gündemine biz taşıdık. Bu konuyu her zeminde tartışırız. Yatırımcıyı Silivri'den kaçırmak Silivri'ye yapılan en büyük ihanettir. Bunu göremiyor. Hamoğlu ve Şölen Çikolata'nın da plan tadilatlarını yaptık. Onlar da plan tadilatı karşılığında okul yapma sözü vermişlerdi, onlar da yapmazsa "Silivri'den gidin" mi diyeceğiz?

"İSPATLAMAYAN MÜFTERİDİR"

Haksız mal edindiğimizi ve hatta icralarla boğuştuğumuzu söyleyerek bugünkü mal varlığımızı gayri meşru olarak nitelendiren belediye başkanını bunu ispatlamaya davet ediyorum. Eğer ispatlayamazsa kendisini şimdiden müfteri olarak ilan ediyorum. Ve bu konuyu Yüce Türk Adaleti'ne taşıyarak elde edeceğim tazminatı belediye bütçesine bağışlayıp her meclis gündeminde kronik hale gelen arsa satışlarının hiç olmazsa bir nebze önüne geçmeye çalışacağım.

"HİZMETLERİMİZİN

ALTINDA EZİLİYOR"

Bizim yaptığımız efsane hizmetlerin altında ezildiği için sürekli olarak polemik yaratarak, yalanlarla, iftiralarla hizmetlerimizi Silivri halkına unutturma gayreti içerisinde. Ne kadar uğraşırsa uğraşsın "güneş balçıkla sıvanmaz" misali hizmetlerimizi hafızalardan silemez. Oturduğu evde, yürüdüğü yolda, içtiği suda, kullandığı makamda ve hayatını sürdürdüğü her yerde bizim hizmetlerimiz var.

Dili bunları inkar etse dahi bilinç altında bunun psikolojik baskısı ile yalan ve iftiralara başvurmaktadır. 

" 9 AYDA TOPBAŞ'IN EMRİNE GİREN

BİR YIL SONRA ERDOĞAN'IN EMRİNE

GİRERSE KİMSE ŞAŞIRMASIN!"

9 ay sonra Büyükşehir Belediyesi gerçeğini anladı. Belediye başkanının söylediklerini CHP İl Başkanı duysa, O'nu partiden kovar! Yakında Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan için de "Emrindeyim" derse, hatta "AK Parti'ye geçeceğim" derse hiç kimse şaşırmasın!

Belediye Başkanı bizi polemiklere çekerek başarısızlığını örtmek istiyor. O istese de istemese de Büyükşehir Belediyesi, Silivri'mize hizmet getirecek. Biz O'nun kadar ucuz siyasetçi değiliz!

"150'YE YAKIN İŞÇİYİ

İŞTEN ATTILAR"

"Personel fazlalılığı var" diye kalifiyeli elemanları belediyeden işten atıyorlar. CHP Milletvekilleri ve sözde halk kahramanları, TEKEL işçileri ve İBB işçilerini kışkırtırken bir gün Silivri'ye de gelsinler, Belediye Başkanının işten çıkardığı arkadaşlarla birlikte olsunlar. Sırf siyaseten insanların ekmeğiyle oynayanları gelsinler Silivri'de de görsünler. 150'ye yakın işçiyi işten attılar. SİLKENT A.Ş. ve Silivri Belediyesi bünyesinde 100'e yakın kalifiyesiz, yandaş insanı işe aldılar. Madem personel fazlalılığı vardı bu personelleri neden işe alıyorsunuz?

"IŞIKLAR "TEK KANATLA

UÇACAĞIM" DİYE

UÇURUMLARA UÇMASIN"

Biz Silivri'de günü birlik politikalar yerine ilçemizin geleceğine yönelik hizmetlerin tartışıldığı, Silivri'nin eski cazibe ve vizyonunun sürdürüldüğü günleri yaşamak istiyoruz. Polemikle, kavgayla kaybedecek vaktimiz yok.

Belediye Başkanını, bizim İstanbul planlarında gerçekleştirmiş olduğumuz (CHP oy vermese de) vizyonu sağlama noktasında çalışmaya bir kez daha davet ediyoruz. Lütfen o planı çok iyi bir şekilde analiz etsin. "Tek kanatla uçacağım" diye uçurumlara uçmasın. Zira güneşe çıkmaktan çekinenler, karanlık ve gölgelerde silik, nemli ve rutubetli ortamlarda yarasalarla arkadaş olurlar.

Bütün bu olumsuz tablolara rağmen yapıcı muhalefet anlayışımızın doğal bir sonucu olarak belediye işleyişine katkı sunabilmek için Silivri Belediye Meclisi'nin geçen 9 aylık çalışma takvimi süresince alınmış olan toplam 136 meclis kararının yüzde 87'sine tekabül eden 118 tanesinin oybirliğiyle alındığını kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.

"IŞIKLAR BÖYLE DEVAM EDERSE

KENDİSİNİ YOK SAYACAĞIZ"

Sayın Belediye Başkanı lütfen şunun farkına varın; AK Parti, iktidar partisidir, Türkiye'nin partisidir. Bu üslupla devam ederseniz bir çok programımızda bundan sonra biz de Silivri Belediye Başkanı'nı yok sayacağız. Belediye başkanını sağduyulu davranmaya, bir kez daha Silivri'nin Belediye Başkanı olduğunu hatırlamaya, partizan ve taraflı duygulardan arınmaya davet ediyoruz."       Sevginar UYGUN

YORUM YAP