Melih Yıldız: Çelişki var

Melih Yıldız: Çelişki var

8.06.2022 13:11:45

Muhalefete yüklenen Başkan Volkan Yılmaz'a “Çelişki var” diyerek itiraz eden Melih Yıldız, İSKİ ve İBB uygulamalarına açıklık getirmeye çalıştı.

İSKİ'nin uygulamaları Silivri Meclisi'ni Haziran oturumunda dalgalandırdı. CHP Grup Sözcüsü Bora Balcıoğlu ile Başkan Volkan Yılmaz'ın tartışmasına Melih Yıldız da dahil oldu.
“YANLIŞ YAPIP
DÜZELTİNCE UTANDINIZ MI?”
CHP Grup Sözcüsü Bora Balcıoğlu ile Başkan Volkan Yılmaz arasındaki İSKİ su tarifesi tartışmasına katılan Melih Yıldız, “Az önce Grup Başkanvekilimizin ifade ettiği gibi İSKİ'ye giden heyet içerisinde ben de vardım. Vatandaşın menfaatine olan konular için İSKİ'ye, İBB'ye, Ankara'ya hiç utanmadan gidebileceğimi buradan ifade ediyorum. Başkan Yılmaz'a da şunu sormadan geçemeyeceğim; siz yanlış yapıp düzeltince utanıyor musunuz? Örneğin Gümüşyaka'daki çay bahçesini iki yıldır düğünlere kapattınız. İki gün önce de “Artık burada düğünler yapılabilir” diye müjde verdiniz. Siz bu konuyla ilgili utandınız mı?
“ÇELİŞKİ VAR”
“İSKİ yasa tanımıyor” dediniz. 2019 yılında çıkan yasayla ilgili “Genel kurul yasanın üstünde” dediniz. Bu noktada kendinizle çelişmiyor musunuz? Çevre ve Şehircilik Bakanlığından gelen yasa doğrultusunda bu indirimli su tarifeleri iptal edilen mahallelerle alakalı, “Burada İSKİ Genel Kurulunda karar alınıp indirimli tarife bu mahallelere uygulanabilir, İSKİ yasa tanımasa da olur” dediniz.
Az önce İSKİ yasa tanımıyor diye İSKİ'yi eleştirdiniz. Burada önemli bir çelişki var.
“MAZOT, ELEKTRİK, GÜBRE FİYATLARIYLA İLGİLİ DE ELİNİZİ TAŞIN ALTINA KOYUN”
Bu konuları kınarken İSKİ üzerinden sadece suya takıldınız. Köylü ve çiftçi üzerinde prim yapma çabasındasınız ama çok önemli konular var. Milletvekilleri aracılığıyla mazot, elektrik, gübre fiyatlarıyla ilgili de elinizi taşın altına koyarsanız Silivrili hemşerilerimiz memnun olacak” dedi.
Halk Süt'ün Silivri köylerinden süt alımı ile ilgili Yılmaz'ın eleştirilerine de yanıt veren Yıldız, “Süt dediniz, Silivri'de 1000 aileye süt dağıtımı yapılıyor. 16 üreticiden süt alınıyor. Haftada iki gün. Burada şöyle bir durum var; Büyükşehir Belediyesi Ulusal Süt konseyinin açıklamış olduğu fiyatı uygulamak zorunda. Bu fiyat üzerinden sütünü satmak isteyen vatandaşların sütü alınıyor. Birçok mahallemizde bu işin ticaretini yapan arkadaşlarımız var. Bu tamamen vatandaşın kendi tercihi. İsterlerse İBB'ye, isterlerse bu işin ticaretini yapan kardeşlerimize verebilirler” şeklinde konuştu.
“SİSTEMSEL HATA MEYDANA GELDİ”
İSKİ'nin düzelmeye gidilen son fatura uygulamasına da değinen Yıldız, “Mahallelerimizde Nisan ayında tahakkuk edilen faturalarla alakalı şöyle bir sorun oluştu; dediğinizde haklısınız kırsal mahalle sınırları içerisinde kalan konutlara dörtte bir fatura uygulanmak zorunda. Fakat sistemsel bir hata meydana geldi. Sayaç okuyanlar, konutların sayaçlarını okuduklarında, yeni sistemde mevcut adresin uyuşmadığını görünce kapı numaraları farklılığından dolayı sistem oradaki aboneliği kırsal mahalle statüsüne sokmadı. Dolayısıyla sistemsel bir hata olduğu için biz de bunun düzeltilmesi adına yetkililerle görüştük. Çalışmalar yapıldı. Önümüzdeki ay faturaların tekrar kırsal mahalle statüsü içerisinde değerlendirileceği ve yüksek kesilen faturaların önümüzdeki aylarda mahsup edileceği İSKİ yetkilileri tarafından ifade edildi. Mağduriyet önümüzdeki ay İSKİ tarafından giderilecek. Bu sorun böyle çözülmüş olacak” dedi.
Volkan Yılmaz'ın “Ocak, Şubat, Mart'taki fazlalıklar ne olacak?” sorusuna yanıt veren Yıldız, “Siz Şubat ayında ret verdiğiniz için olmayacak. Genel Kuruldan geçmediği, nihayi kararı genel kurul verdiği, Cumhur İttifakı getirilen teklife hayır dediği için yürürlüğe girmemiş oluyor. Kırsal mahalle muafiyeti bu ay uygulanıyor” cevabını verdi.
Sevginar SALİ

YORUM YAP