Haziran gündemi görüşüldü

Haziran gündemi görüşüldü

8.06.2022 13:13:05

Silivri Belediyesi'nin 9. Maddelik Haziran Gündeminde yer alan iki konu oybirliği ile kararlaştırılırken 7'si ilgili komisyonlara havale edildi.

Silivri Belediye Meclisi Pazartesi günü Haziran Ayı toplantısının I. Birleşiminin I. Oturumu için Volkan Yılmaz'ın Başkanlığında toplandı. Ümit Seçkin'in izinli sayıldığı birleşim bir önceki meclis tutanaklarının kabul edilesiyle başladı.
YILMAZ AÇILIŞ
KONUŞMASI YAPTI
Başkan Volkan Yılmaz'ın önemli gün ve olaylara değindiği açılış konuşmasında şunları söyledi: “Öncelikle hayalini kurdukları üniversiteye kavuşmak adına yıllarca büyük bir özveri ve gayretle çalışan öğrencilerimize, 18-19 Haziran'da gerçekleştirilecek YKS sınavında başarılar diliyorum. Aynı şekilde hafta sonu LGS'ye giren öğrencilerimizin de gönüllerindeki sonucu almasını temenni ediyorum.
Haziran ayı içerisinde yer alan bazı önemli günlere kısaca temas etmek, kaybettiğimiz şahsiyetleri de anmak istiyorum.
Nice zaferlerle dolu şanlı tarihimize şahitlik eden Türk Kara ve Hava Kuvvetleri'mizin, 183 yıldır ülkemizin huzur ve güvenliği için fedakarlıkla görev yapan Jandarma Teşkilatı'mızın kuruluş yıl dönümlerini kutluyor, vatanımızın bölünmez bütünlüğü için can veren aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnetle yad ediyorum.
1868'den günümüze din, dil ve ırk ayırmadan tüm dünyada ihtiyaç sahiplerine Türk Milletinin yardım elini uzatan Türk Kızılayı'nın 154. kuruluş yıl dönümünü kutluyorum.
Çevrenin miras değil emanet olduğu düşüncesinden hareketle; gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmanın bizim elimizde olduğunu hatırlatarak, 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nü, vatan uğruna can vermiş kahramanlarımızın babaları başta olmak üzere, evlatlarının geleceği için her türlü fedakârlığa göğüs geren tüm babaların Babalar Günü'nü kutluyorum.
Silivri'mizin gururu Milli Futbolcumuz ve değerli arkadaşım merhum Müjdat Gürsu'yu, şehit öğretmenlerimiz; Necmettin Yılmaz'ı ve Aybüke Yalçın'ı, Türk edebiyatımızın önemli şairlerinden Abdurrahim Karakoç'u, Türk dünyasının önemli yazarı Cengiz Aytmatov'u, Büyük dava insanları Dündar Taşer ve Ünal Osmanağaoğlu'nu rahmetle, minnetle anıyorum, mekânları Cennet olsun.”
Başkan Yılmaz'ın ardından CHP Grup Başkan Vekili Bora Balcıoğlu, AK Parti Grup Başkan Vekili Filiz Güler ve MHP Grup Sözcüsü Sultan Aşkın söz aldılar. Gündem dışı konuların uzun süren tartışmaları sonrasında gündeme geçildi.
MECLİS GÜNDEMİ
Gündemin 1. maddesi İlçemiz Yeni Mahalle Doktor Sadık Ahmet Caddesinde bulunan park alanına ''Kuva-yi Milliye'' ismi verilmesi İsim Tespit Komisyonuna havale edilmeksiniz kabul edilirken Başkan Volkan Yılmaz, Nurullah Baldöktü Ailesi ile birlikte ilçemize kazandırılan alan için teşekkür etti.
İlçemiz sınırları içinde bulunan isimsiz sokaklara isim verilmesi konusu İsim Tespit Komisyonuna havale edildi.
Silivri, Yolçatı Mahallesi 6279 ada, 4 parseldeki belediyemiz hissesi satışının görüşülmesi Plan Bütçe Komisyonuna havale edilirken 4. Gündem maddesi “Mülkiyeti belediyemize ait olan Silivri, Selimpaşa Mahallesi, 966 ada, 8 parsel sayılı taşınmazın, 5 Hekimlik Aile Sağlığı Merkezi yapımı için İl Sağlık Müdürlüğüne tahsisi” Hukuk Komisyonuna havale edildi.
Mülkiyeti belediyemize ait Çanta - Mimarsinan Mahallesi, eski 130 ada, 22 parsel (yeni Balaban Mahallesi, 683 ada, 7 parsel)sayılı taşınmazın vergi borçlarımıza karşılık Maliye Bakanlığına devrinin yapılarak mahsuplaşılması Plan Bütçe Komisyonuna havale edilirken; 4. ve 5. Maddelerin yeniden düzenleme gereğine Başkan Yılmaz açıklık getirdi.
Gündemin 6. Gündem maddesi “İlçemiz mahalle muhtarlarına yardım yapılmasının görüşülmesi” Plan Bütçe Komisyonuna havale edilirken “Belediyemiz Silivri Ezgi Eğitim Hizmetleri A.Ş.'nin belediye tüzel kişiliği adına temsile yetkili kılınması” her yıl yenilenen rutin bir konu olarak karara bağlandı.
Silivri İlçesi Selimpaşa Kavşağı Projesi kapsamında 165 ada 1 ve 2 parsel, 1366 ada 3 parsel, 3613, 3617 ve 9555 parsel ile tescil harici alanlara ait 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planının görüşülmesi İmar Komisyonuna, Belediyemiz Mali Hizmetler Müdürlüğünce talep edilen belediyemiz birimlerine lüzumlu ek ücret tarifelerinin belirlenmesi hakkındaki son gündem maddesi de Plan Bütçe Komisyonuna havale edildi.
Silivri Belediye Meclisi'nin 10.06.2022 Cuma tarihine rastlayan Haziran Ayı Toplantısının 2. Birleşiminin 1. Oturumu, saat 10.30'da Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirilecek.
Sevginar SALİ

YORUM YAP