Melih Yıldız: 10 yıllık zirve belediyeciliği geçmişimiz var

Melih Yıldız: 10 yıllık zirve belediyeciliği geçmişimiz var

19.04.2021 14:32:54

CHP İlçe Merkezinde, Pazar akşamı internet üzerinden düzenlenen basın toplantısında konuşan CHP Grup Sözcüsü Melih Yıldız geçmiş dönem iktidarlarını “Zirve belediyeciliği” şeklinde tanımlarken yapılan çalışmalara dikkat çekti diğer yandan da Başkan Yılmaz'ın “Bir liralık işler, üç liraya yaptırılmış” söylemlerine “Geçmiş veya bu dönem bu tip işlere karışan varsa, en büyük günahı işlemiş” şeklinde göndermede bulundu.

CHP'de Pazar akşamı düzenlenen basın toplantısında konuşan partinin yeni Grup Sözcüsü Melih Yıldız, geçmiş dönem ile ilgili suçlamalara değinirken iktidara hizmet ve görev ayrımı hatırlatmasında bulundu.

YILDIZ: ZİRVE BELEDİYECİLİĞİ YAPMIŞ 10 YILLIK GEÇMİŞİMİZ VAR

Yıldız'ın açıklamaları aynen şu şekilde: “8 Belde Belediyesi ile 13 köyün mahalleye dönüşerek, belediyeye bağlanmasıyla birlikte bunlara eşit hizmet götürmek adına bir belediyecilik anlayışıyla yola çıktık ve hizmete devam ettik. Bunlar kolay işler değildi. Birçok sorunla karşılaştık. Üstesinden gelerek hizmet götürme anlamında bir zirve belediyeciliği yapmış 10 yıllık geçmişimiz var. Neler yapmışız? Arkadaşlar bunu bir türlü içlerine sindiremiyor ama hepinizin bildiği üzerine yapılan hizmetler gözler önünde; Gıda Bankası, Kariyer ve İstihdam Ofisi, Yaşlı ve Engelli Koordinasyon Merkezi, meydanlar, prestijli yollar, Kültür Merkezleri, nikâh salonları, sergi salonları, tiyatro salonları ve daha sayamayacağım birçok hizmet ile görevlerimiz dışında yer alıyor.

“GÖREV YAPTIKLARINI HİZMET SANIYORLAR”

“İçinde bulunduğumuz Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını, tutmuş olduğumuz oruçların kabul olmasını yüce Rabbim'den temenni ediyorum” ifadeleriyle konuşmasına başlayan CHP Grup Başkanvekili Melih Yıldız, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hepinizin bildiği üzere Silivri Belediyesinin 2020 yılı Faaliyet Raporu'nu geçen hafta Cuma günü hep birlikte değerlendirdik. Biz de muhalefet partisi olarak 2020 yılında yapılan faaliyetlerle ilgili eleştirilerimizi ve önerilerimizi meclis huzurunda Başkan Bey'e sunduk. “Mirasyedi Belediyecilik” vurgusu yaparak geçmiş dönemde yaptığımız hizmetlerin yok sayılmasına fırsat vermemek ve yapılan hizmetlerin hatırlanması adına eleştirilerimizi dile getirdik.

“MİRASYEDİ BELEDİYECİLİKTEN KAST ETTİĞİMİZ…”

Arkadaşlar bahsetmiş olduğumuz Mirasyedi Belediyeciliğe biraz farklı algıladılar. Onların anladığı şekilde vurgulamamıştım. Benim kast ettiğim şuydu; CHP olarak 2009 yılında Belediyeyi kazandığımızda 8 tane belde belediyesinin bir araya gelmesiyle personel ve iş yükünü tek belediyede toparlamak adına zorlu bir sürecin içerisine girdik. Siz de takdir edersiniz ki entegrasyonu kolay olmayan bir durumla karşı karşıya kaldık. Yapılan mücadeleler ve verilen emekler doğrultusunda sekiz belediyeyi tek belediye haline getirerek Silivri Belediyesi olarak işlemlerimize, hizmetlerimize devam ettik.

Onun akabinde 2014 yılında yine bir yasayla 13 köyün mahalleye dönüştürülmesi, mahalleye dönüşen köylerimiz de Silivri Belediyesi hizmet alanı bünyesine alındı. Beş yıl boyunca hiçbir gelir almadan geçmiş dönemki yönetim, kapanan beldelerin ve mahalleye dönüşen köylere hizmet götürme çabası içerisine girdi. Mirasyedi Belediyecilik olarak kast ettiğim durum budur.

“10 YILLIK ZİRVE BELEDİYECİLİĞİ GEÇMİŞİMİZ VAR”

8 Belde Belediyesi ile 13 köyün mahalleye dönüşerek, belediyeye bağlanmasıyla birlikte bunlara eşit hizmet götürmek adına bir belediyecilik anlayışıyla yola çıktık ve hizmete devam ettik. Bunlar kolay işler değildi. Birçok sorunla karşılaştık. Üstesinden gelerek hizmet götürme anlamında bir zirve belediyeciliği yapmış 10 yıllık geçmişimiz var. Neler yapmışız? Arkadaşlar bunu bir türlü içlerine sindiremiyor ama hepinizin bildiği üzerine yapılan hizmetler gözler önünde; Gıda Bankası, Kariyer ve İstihdam Ofisi, Yaşlı ve Engelli Koordinasyon Merkezi, meydanlar, prestijli yollar, Kültür Merkezleri, nikâh salonları, sergi salonları, tiyatro salonları ve daha sayamayacağım birçok hizmet ile görevlerimiz dışında yer alıyor.

“GÖREV YAPTIKLARINI HİZMET SANIYORLAR”

Arkadaşlar bunları ne olarak algıladılar, “Bize bir enkaz bırakmışsınız” dediler. Enkazlar bunlarsa, iyi ki bu enkazları bırakmışız” Şimdiki yönetim de bu enkazların üstüne birkaç enkaz daha koysun ki Silivrili hemşerilerimize birkaç hizmet daha yapmış olsunlar! Görev ve hizmetleri ayırmamız lazım. Arkadaşları görev yaptıklarını hizmet sanıyorlar.  Çöp toplamak, sokakları süpürmek, kaldırım yapmak sizin göreviniz. 200 bin hemşerimiz hizmet bekliyor.  Lütfen yönetim, hizmet ve görevleri karıştırmasın. Görevleri haricinde de hizmet yapmaya koyulurlarsa iyi olur diye düşünüyorum.

“HEM GEÇMİŞ, HEM ŞİMDİKİ DÖNEM BELEDİYENİN TEDARİKÇİ FİRMALARINI GÖRELİM”

Geçmiş dönemle alakalı, müteahhitlerle ilgili “yandaşlara ihalelerin verildiği” nden bahsedildi. Yandaşlara verilen ihalelerin içerisinde acaba kimler var? Ben açıkçası merak ediyorum. Belediye Başkanından da özellikle rica ediyorum, önümüzdeki meclis gündeminde, geçmiş dönemde yandaşlara verilen ihalelerin ve şimdiki dönemde ihalelerin kimlere verildiğini bize yine bir tabloda perdeye yansıtılırsa hem biz hem Silivrili hemşerilerimiz görmüş olur, hem şeffaf belediyecilik adına bir adım daha atmış olur. Yandaş diye tabir edilen geçmiş dönemde belediyenin ihtiyacı olan ürünlerin tedarikini yapan firmalar, şahısları görelim. Hiç olmazsa Silivrili hemşerilerimizin akıllarında da soru işareti kalmamış olur. Hem geçmiş, hem şimdiki dönemin tedarikçilerini görürsek memnun oluruz.

“BU TİP İŞLERE KARIŞAN VARSA EN BÜYÜK GÜNAHI İŞLEMİŞTİR”

Başkan bey, geçmiş dönemle ilgili ağır ithamlarda bulundu. “Bir liralık işler, üç liraya yaptırılmış” diye ithamda bulundu. Hangi dönem olursa olsun, geçmiş veya bu dönem bu tip işlere karışan varsa, en büyük günahı işlemiş. 200 bin nüfuslu bir ilçede yaşıyoruz. Bu 200 bin kişinin vergileriyle belediyenin kasası, mali yapısı yönetiliyor. Bu görevler ve hizmetler bizlerin vergileriyle yapılıyor. Tüy bitmemiş yetimin bu belediyenin kasasında hakkı var. Bir liralık işleri üç liraya yaptıran varsa tüy bitmemiş yetimin de hakkını yemiş olur ve en büyük günahı işlemiştir.

“VERİLEN HİZMETLERDE NEDEN HİÇ BİR SIKINTI ÇIKMADI?”

Belediye Başkanı, geçmiş dönemde müteahhitlere olan borçtan bahsetti. El insaf diyorum. Madem parasını alamayan müteahhitler vardı, geçmiş dönem yapılan görev ve verilen hizmetlerde neden hiçbir sıkıntı çıkmadı? Her projemizi halka söz verdiğimiz şekilde sunduk.

“VERDİĞİNİZ SÖZLERİ YERİNE GETİRİN”

“39 İlçe arasında Kültür Merkezi olmayan bir tek ilçe Silivri” diyen bir Belediye Başkanı diğer yandan “parklara, Kültür Merkezlerine gidecek insan yoksa bunlar beton yığından ibarettir” diyor. Silivrili hemşerilerimiz Kültür Merkezin, parkların, nikah salonların, tiyatro salonların en iyilerine layık. Lütfen, verdiğiniz sözleri bir an evvel tutun, hepsini yerine getirin, Silivri Belediyesine kazandırmış olun.

“HENÜZ ÖVÜNECEKLERİ BİRŞEY GÖREMEDİK”

Geçmiş 10 yıllık döneme ait faaliyet kitapçığımıza atıfta bulunarak “O kitapçığı çıkarırsam utanırsınız” dedi Başkan. Fakat biz de onların 2 yıllık faaliyetlerinde henüz övünecekleri bir şey göremedik. Bence iki yıllık kitapçıktan kendileri utanmalılar. İçerisi bomboş.

“İMAMOĞLU BAŞKANIMIZIN SÖZLERİ TEK TEK HAYATA GEÇİRİLECEK”

Meclis toplantısında yaptığım sunumda İSKİ ve İBB hizmetlerinden bahsetmiştim. İBB eliyle yapılan hizmetlerin en kısa zamanda Silivri'mize kazandırılması adına çabalarımız ve mücadelelerimiz devam ediyor. Söylediğim hizmetler en kısa zamanda Silivri'mize ulaşacak. Bazı arkadaşlar bunlara inanmasa da özgünüm hepsi gerçek. İBB, sırayla tüm hizmetleri yapmaya devam ediyor. “İBB tabi ki bu hizmetleri buraya getirecek, kimse lütuf olarak görmesin” dendi. Tabi ki bunlar lütuf değil, İBB'nin de görevi. İlçe Belediyesinin yaptığı görev ve hizmetler de lütuf değil. Onlar da hepimizin ödediği vergilerle yapılmış. Biz İBB eliyle Silivri'mize yapılmış hizmetleri lütuf olarak görmüyoruz. Ekrem İmamoğlu Başkanımızın verdiği sözler, tek tek hayata geçirilecek.”

Renginar SALİ/Sevginar SALİ

YORUM YAP