Mayıs Meclis Gündemi

Mayıs Meclis Gündemi

17.05.2021 16:34:19

Silivri Belediye Meclisi'nin Mayıs Ayı Meclis toplantısının I. Birleşiminin I. Oturumu, 17 Mayıs 2021 Pazartesi günü gerçekleştirildi.

Bir önceki meclis tutanakların oylanmasından sonra söz alan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, açılış konuşmasına Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Gençlere Hitabesini hatırlatarak başladı.

BAŞKAN YILMAZ, ATATÜRK'ÜN GENÇLİĞE HİTABESİNİ HATIRLATTI

Yılmaz, “Ey Türk gençliği! Birinci vazifen; Türk istiklalini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir.” sözleriyle Atatürk esasında ülkenin bağımsızlığını, kurduğu ve en büyük eserim dediği Cumhuriyeti Türk Gençliğine emanet ediyor. Gençliğe Hitabe kısmında Türkiye Cumhuriyeti devletinin, bağımsızlığının ne kadar önemli olduğunu, korunmasının ne kadar zor olduğunu, mihraklarla ne kadar tehlikede olduğunu hatırlatıp Türk Gençliğine şöyle sesleniyor: “Ey Türk istikbalinin evladı! İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi vazifen, Türk istiklal ve cumhuriyetini kurtarmaktır.”

“OKUYUN, KENDİNİZİ GELİŞTİRİN, HER ŞEYDEN ÖNEMLİSİ DE ÇOK ÇALIŞIN”

Türk Gençliğine inancımızı hiç yitirmeden, Türkiye Cumhuriyeti devletini muasır medeniyetler seviyesine çıkaracak yegane unsur Türk Gençliğini biz idarecilere, kamu idarecilerine de düşen göreve onları ülkesini, devletini, milletini karşılıksız bireyler olarak yetiştirmek. Genç kardeşlerime de buradan seslenmek istiyorum; okuyun, kendinizi geliştirin, her şeyden önemlisi de çok çalışın. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Gençliğe Hitabesinin son cümlesinde Türkiye Cumhuriyeti bağımsızlığının korunması, kollanmasındaki bütün kudretin de Türk Gençliğinin Türk milletinin damarlarındaki asil kanda mevcut diyerek Gençliğe Hitabeyi hatırlatmak istedim.

“ATATÜRK VE SİLAH ARKADAŞLARINI MİNNETLE YÂD ETMEK İSTİYORUM”

Bu vesileyle bir kez daha Cumhuriyetimizin kurucusu ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve tüm silah arkadaşlarını rahmet, minnet ve şükranla yâd etmek istiyorum” dedi.

AZARBEYCAN'IN KÜLTÜR BAŞKENTİ ŞUŞA İLE KARDEŞ BELEDİYE OLUYORUZ

Mayıs ayı birinci gündem maddesini oluşturan “Silivri Belediyesi ile Azerbaycan-Şuşa şehri arasında kardeş şehir ilişkisi kurulması” oybirliği ile kabul edildi.

Belediyemiz 2020 yılı kesin hesabının görüşülmesi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Belediyemizce tahsil edilecek altyapı kazı izni ve ücret bedelleri ile ilgili Fen İşleri Müdürlüğümüzün 2021 yılı ücret tarifelerine ek ücret tarifesinin belirlenmesine ilişkin gündem maddesi de Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Mülkiyeti belediyemize ait Silivri, Alibey Mahallesi, 1560 ada, 12 parselin intifa hakkı tesisinin TEDAŞ Genel Müdürlüğü adına yapılmasının görüşülmesi Hukuk Komisyonuna Havale edildi.

Gündemin 5. Maddesini oluşturan “Mülkiyeti Silivri Belediyesine ait Alipaşa Mahallesi, 337 ada, 5 parsel ile mülkiyeti Maliye Hazinesine ait Alipaşa Mahallesi, 328 ada, 1 parselin takasının görüşülmesi” Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

“Silivri, Cumhuriyet Mahallesi, 2029 ada, 5 parsel sayılı taşınmazın Milli Eğitim Bakanlığına tahsisinin görüşülmesi”ne yönelik 6. Gündem maddesi Hukuk Komisyona gitti.

“Mülkiyeti Silivri Belediyesine ait ilçemiz Piri Mehmet Paşa Mahallesi, 924 ada, 4 parselde kayıtlı taşınmaz üzerine Kur'an Kursu ve müştemilat yapılması için Silivri İlçe Müftülüğüne tahsis” konusu Hukuk Komisyonuna havale edildi.

“6360 sayılı Kanun ile İlçemize bağlanan Değirmenköy, Çanta ve Kavaklı Belediyelerinin mahalle isim değişikliklerinin görüşülmesi” İsim Tespit Komisyonuna gönderildi. Başkan Bey “Mahallelerin özel isimlerine beldelerin adları eklenecek” bilgisini paylaştı.

Gündemin 9. maddesi “Silivri Belediyesine ait olan Silivri İnşaat Yatırım Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketinin ayni sermaye artırımı yapılacağından, ilçemiz Yeni Mahalle, 1499 ada, 6 parseldeki belediyemiz hissesinin şirkete devri” Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

“Silivri, Yeni Mahalle (Tapuda Alibey Mahallesi) 1663 ada, 1 parsel üzerine Engelli Yaşam ve Eğitim Binasını, binaya isimlerinin verilmesi şartıyla Ökkeş Nakipoğlu-Gülsen Nakipoğlu tarafından şartlı bağış karşılığında yaptırılması” hakkındaki 10. Gündem maddesi Hukuk Komisyonuna havale edildi.

“Silivri İlçesi, Selimpaşa Mahallesi, 191 ada 5 parsel, 186 ada 1 ve 6 parsel ile Açık Otopark Alanı ve Yeşil Alana ait 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliğinin görüşülmesi” İmar Komisyonuna havale edildi.

BALDÖKTÜ'NÜN YAPTIRDIĞI PARKA “ATATÜRK” İSMİ VERİLDİ

Belediye işbirliğinde büyük bir bölümü hayırsever iş insanı Nurullah Baldöktü tarafından yapılarak İlçemiz Yeni Mahalle, Ahmet Gürsoy Sokakta bulunan park alanına ''Atatürk Parkı'' isminin verilmesin oybirliği ile kararlaştırıldı.

Gündemin son 13. Maddesi “ Belediyemize ait 34 SIL 02 plakalı, 2007 model Toyota marka otomobilin Kırşehir ili Köseli Belediye Başkanlığına bedelsiz olarak devrinin görüşülmes” Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

YORUM YAP