Mayıs ayı Meclis toplantısının ilk oturumu yapıldı

Mayıs ayı Meclis toplantısının ilk oturumu yapıldı

7.05.2019 11:50:23

Silivri Belediye Meclisi'nin Mayıs Ayı Meclis Toplantısı'nın I. Birleşiminin I. Oturumu, Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ın başkanlığında gerçekleştirildi. 

Silivri Belediye Meclisi'nin 06.05.2019 Pazartesi tarihine rastlayan Mayıs Ayı toplantısının I. Birleşiminin I. Oturumu, saat 10.00'da Belediye Meclis Salonu'nda kaydedildi. Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

Mayıs ayı olağan meclis toplantısında alınan kararlar şu şekilde oldu:

1- Meclis toplantılarının sesli ve görüntülü cihazlarla kaydedilmesinin görüşülmesi oybirliğiyle kabul edildi.
2- İlçemiz sınırları içerisinde bulunan mahalle muhtarlarına yardım yapılmasının görüşülmesi Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale edildi.
3- Kamu kurum ve kuruluşlarına yapılan borçlar ile belediyemizce yapılan hizmet bedellerinin ödenmesi için borçlanılması ve borçlanma konusunda Belediye Başkanına yetki verilmesinin görüşülmesi Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale edildi.
4- Belediyemiz ile Tüm-Yerel-Sen (Tüm Yerel Yönetim Çalışanları Sendikası) Memur Sendikası arasında hazırlanan sendika sözleşmesinin onaylanması ve imzalamak üzere Belediye Başkanına yetki verilmesinin görüşülmesi Plan Bütçe ve Hukuk Komisyonu'na havale edildi.
5- Belediyemize ait nikah yapılan salonlarda tarife ücretinin belirlenmesinin görüşülmesi Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale edildi.
6- İlçemiz sınırları içinde bulunan isimsiz cadde ve sokakların isimlendirilmesinin görüşülmesi oybirliğiyle kabul edildi.
7- Belediyemiz ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında Hayat Boyu Öğrenme Halk Eğitimi Planlamasında İşbirliği Protokolü Yapılmasının görüşülmesi oybirliğiyle kabul edildi.
8- Belediyemiz 2018 yılı kesin hesabının görüşülmesi Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale edildi.

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından rozet takma töreni düzenlendi. Meclis üyelerine rozetlerini tek tek takan Başkan Yılmaz, çalışmalarında başarılar diledi.

Silivri Belediye Meclisi'nin 2019 Yılı Mayıs Ayı Toplantısının 1. Birleşimi, komisyonlardan gelecek raporları görüşmek üzere 10 Mayıs 2019 Cuma günü saat 10.00'da toplanmak üzere sona erdi.
Hazal BAŞARAN

YORUM YAP