Mart Ayı Meclisi görüşüldü

Mart Ayı Meclisi görüşüldü

7.03.2018 10:19:03

Silivri Belediye Meclisi'nin Mart Ayı Meclis Toplantısı'nın I. Birleşiminin I. Oturumu, 5 Mart Pazartesi günü gerçekleştirildi.

Silivri Belediye Meclisi'nin 05/03/2018 Pazartesi tarihine rastlayan Mart Ayı toplantısının I. Birleşiminin I. Oturumu, Melih Yıldız'ın Başkan Vekilliğinde, saat 10.00'da Belediye Meclis Salonu'nda kaydedildi. AK Partili Meclis Üyelerinden Rıfat Kutlu ve Osman Umuç; CHP'li Meclis Üyelerinden Mehmet Bulut ve Cengiz Aksu mazeretleri dolayısıyla meclis toplantısına katılamadıkları için izinli sayıldı. Yeterli çoğunluğu sağlayan belediye meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıyı; İYİ Parti Silivri Kurucu Başkanı Avukat Ozan Ersaraç ve yönetim kurulu üyeleri, diğer siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu yöneticileri, belediye birim müdürleri, belediye personeli ile basın mensupları takip etti. 3 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda; 1 madde karara bağlanırken, 2 madde ise ilgili komisyonlara havale edildi. Gündem tamamlandıktan sonra Dünya Kadınlar Günü'ne sayılı günler kala Kadınlar Günü mesajları verildi.

SOLAK'IN ÖNERGESİ GÜNDEME İLAVE EDİLDİ
Gündeme geçmeden önce Başkan Yardımcısı Hasan Solak tarafından Başkanlık Makamına geçilen önerge okundu. İstanbul Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün 01.03.2018 tarihli ve 188380 sayılı yazısı aynen şöyle: “İstanbul Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ilgi sayılı yazısı ile mülkiyeti Belediyemize ait olan, ilçemiz Selimpaşa Mahallesi, 6725 parselde kayıtlı taşınmaz üzerinde bulunan Bedesten Çarşısındaki 15 ve 16 nolu her biri 24,44 m2 yüzölçümlü, 2 adet dükkanı kütüphane olarak kullanılmak üzere, Kültür ve Turizm Bakanlığı adına en az 15 yıl süre ile tahsis edilmesini talep etmektedir. Buna göre; bahse konu dükkanların, 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 15/h ve 75/d maddeleri kapsamında, kütüphane olarak kullanılmak üzere tahsis kararının alınabilmesi ve tahsis şartlarını düzenleyen Tahsis Protokolü'nün hazırlanması ve imzalanması ile alakalı Belediye Başkanına yetki verilmesi hususlarının görüşülerek gerekli kararın alınabilmesi için konunun Meclise havalesini tensiplerinize arz ederim.” Bu önergenin 3. gündem maddesi olarak gündeme ilave edilmesi kararlaştırıldı.

KARARA BAĞLANAN GÜNDEM MADDESİ
• Belediyede Muhtarlıklar Müdürlüğü oluşturulmasının görüşüldüğü 1. Gündem maddesi, oy birliğiyle karara bağlandı.

KOMİSYONA HAVALE EDİLEN GÜNDEM MADDELERİ
• Gündemin 2. Maddesi olan ilçemizdeki isimsiz parkların isimlendirilmesinin görüşülmesi oybirliğiyle İsim Tespit Komisyonu'na havale edildi.

• İstanbul Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün 01.03.2018 tarihli ve 188380 sayılı yazısına istinaden gündeme 3. madde olarak ilave edilen önerge ise Hukuk Komisyonu'na havale edildi.

GÜLER, 8 MART'I PAS GEÇMEDİ
Meclis toplantısı burada sona ererken gündem dışı söz alan AK Partili Meclis Üyesi Filiz Güler, Dünya Kadınlar Günü'nün tarihçesi, anlam ve önemi ile ilgili mesaj verdi. Güler, açıklamasında şunları kaydetti: “8 Mart Dünya Kadınlar Günü 1800'lü yıllarda konfeksiyon ve tekstil fabrikalarında çalışan 40 bin işçinin insanlık dışı çalışma koşulları ve düşük maaşlarından dolayı başlattığı grev, polisin saldırısıyla maalesef çok kanlı bitmiştir. Saldırı sırasında çıkan yangında çoğu kadın 129 işçi hayatını kaybetmiştir. 1910 yılında Danimarka'nın Kopenhag kentinde toplanan 2. Enternasyonale bağlı kadınlar toplantısında, Almanya Sosyal Demokrat Parti önderlerinden Clara Zetkin, bu yangında yaşamını yitiren 129 kadın işçi anısına 8 Mart gününün Dünya Kadınlar Günü olarak kutlanmasını önermiştir. Özellikle oy hakkını onurlandırmayı amaçlayan Kadınlar Günü önerisi oy birliği ile kabul edilmiştir. Günümüzde kadınların her sektördeki başarıları takdire şayandır. Kadın olamadan hayat olmaz. AK Parti döneminde kadınlara pozitif ayrımcılık tanınarak kadınların siyasette de değeri artırılmıştır. Kadın hem ana hem eş hem de iş ve siyaset sektöründe kendini kanıtlamıştır. Bu bağlamda tüm emekçi kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyor, ebediyete intikal etmiş tüm kadınlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Dünya Kadınlar Günü'müz kutlu olsun.”

YILDIZ, DÜNYA KADINLAR GÜNÜ'NÜ KUTLADI
Başkan Vekili Melih Yıldız da meclis toplantısının kapanışını yaparken başta ilçemiz kadınları olmak üzere tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlamayı ihmal etmedi.

Haber: Hazal BAŞARAN

YORUM YAP