“Kütüphanede Hayat Var” Kısa Film Yarışması düzenleniyor

“Kütüphanede Hayat Var” Kısa Film Yarışması düzenleniyor

2.04.2021 10:47:02

Ortaokul ve Liseler arası “Kütüphanede Hayat Var” Kısa Film Yarışması düzenleniyor.

İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğü "Hayat Okumaya Değer" Projesi 57. Kütüphaneler Haftası'nı “Kütüphanede Hayat Var” temasıyla Esenler Belediyesi işbirliğiyle düzenlediği kısa film yarışmasıyla kutlamayı planlıyor. Yarışmanın kısa film alanında farkındalık oluşturarak öğrencilerin yeteneklerini özgürce ifade etmelerine katkı sunması hedefleniyor.

Öğrencilerin kütüphanelere olan ilgisini artırmak, kütüphanelerinin onlar için dünyaya açılan bir kapı olduğunu keşfetmelerine yardımcı olmak ve kitap okumanın önemini hissettirmeleri amaçlanıyor.

Yarışma, İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde Esenler Belediyesi işbirliğiyle organize edilerek yürütülecek.

GENEL KATILIM ŞARTLARI

Genel Katılım şartları şöyle; Yarışmaya İstanbul İl Millî Eğitim'e bağlı bütün resmî /özel okullarda okuyan ortaokul ve lise öğrencileri katılabilecekler. Yarışmanın katılım tarihi 1 Nisan – 3 Mayıs 2021'dir.

Ortaokul düzeyinde öğrenime devam eden öğrencilerden en fazla 3 öğrencinin, 1 danışman öğretmenin görev alacağı ekip oluşturulmalı.

Lise düzeyinde öğrenime devam eden öğrencilerden en fazla 3 öğrencinin, 1 danışman öğretmenin görev alacağı ekip oluşturulmalı. Çekilecek kısa filmlerde ortaöğretim öğrencilerine mutlaka rol verilmeli. Öğrencilerin rol almadığı filmler değerlendirme dışı bırakılacak. Buna ek olarak filmlerde eğitim kurumu yöneticilerine, öğretmenlere, öğrencilere ve yardımcı personellere de rol verilebilir.

Yarışmacılar sadece bir kısa film ile başvurularını yapabilecekler.

Yarışmacıların eserleri, konuya uygunluk, verdikleri mesaj, anlatım teknikleri, genel kompozisyon, sanatsal, kurgusal ve özgün olma açısından değerlendirilecek.

Yarışmaya gönderilen eserlerin şartnamenin herhangi bir maddesine aykırılığının tespit edilmesi durumunda eserler yarışma dışı bırakılacak.

Yarışma “Kütüphanede Hayat Var ” temasını işleyecek kısa filmleri kapsamakta. Bu bağlamda Kütüphanede Hayat Var temalı her türlü kurmaca filmler yarışmada değerlendirmeye alınacak.

Yarışmanın herhangi bir aşamasında yer alacak öğrenciler için veli izin formu (Tablo 4) doldurulması zorunlu.

Ortaokul ve Lise müdürlüklerinin koordinesinde düzenlenecek olan yarışmaya her takım yalnız bir eserle katılabilecek.

Yarışmaya katılan tüm takım üyelerinin taahhütnameyi (Tablo 3) imzalaması gerekmektedir.

Senaryo: Orijinal bir fikre dayanmalı, alıntı olmamalıdır.

Filmler: “Klasik anlatı ve görsel öğelerin yanı sıra, animasyon, belgesel vb. formatlarda” hazırlanabilir.

 “Senaryo yazımı, film yönetmenliği, film çekimi” gibi önem arz eden görevler tamamen Okul Müdürlüklerinin sorumluluğunda. Yarışma dili Türkçe'dir. Film süresi en az 3 en fazla 5 dakikadır. Filmlerin çekim kalitesi/ çözünürlüğü, en az 1080X 720 piksel olmalı. Yarışmaya katılacak filmler, usb belleğe yüklenerek gönderilecek. Yarışma takvimine uyulmadan teslim edilen eserler değerlendirilmeye alınmayacak.

ÖDÜLLER

Ortaokul ve Lise kategorisinde dereceye girenlere; Birinciye: 3000 TL, İkinciye: 2000 TL ve Üçüncüye: 1000 TL değerinde para ödülü ve sürpriz hediyeler verilecek.

“KÜTÜPHANEDE HAYAT VAR” KISA FİLM YARIŞMASI TAKVİMİ

Yarışma takvimi şöyle; Başvuru sahiplerinin eserlerini okul müdürlüklerine teslim etmesi -1 Nisan 2021,  Okul müdürlüklerinin başvuru yapılan eserleri ilçe millî eğitim müdürlüğüne göndereceği son tarih -3 Mayıs 2021, İlçe millî eğitim müdürlüğünün birinci eseri belirlemesi ve belirlediği eserin İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğü'ne göndermesi -7 Mayıs 2021, İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğü'nce değerlendirme kurulu tarafından yapılacak olan değerlendirme ile dereceye giren eserlerin ilan edilmesi -18 Mayıs 2021, Ödül Töreni 21 Mayıs 2021 tarihinde gerçekleştirilecek.

ESERLERİN GÖNDERİLECEĞİ ADRES VE İLETİŞİM BİLGİLERİ

Yarışma ile ilgili her türlü yazışma ve bilgi almak için aşağıdaki adres ve telefon numarası kullanılacak;

İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğü, İmran Öktem, Eski Adliye Binası, Binbirdirek M, Eski Toptaşı Cd. D:1, 34122 Fatih (0212) 384 34 00, Email : istmemkutuphane34@gmail.com

Renginar SALİ

YORUM YAP