Sevginar Sali

Kronik sorun çözme istikrarı!

Umut etmekten yorgun düştüğümüz, zaman içinde büyümekten vazgeçmeyen bir sorunda daha tünelin ucunda çözüm ışığı göründü... Bir süredir beklenen müjdeli haberin geleceğine genel ve siyasi şartlar itibariyle açıkçası pek ihtimal vermiyordum da azmin elinden kurtulamayanları hesaba katmamışım demek! Başkan Volkan Yılmaz, Silivri'mizin iki yakasını bir araya getirecek olan viyadükle geçiş ve otogar kavşak düzenlemesinin de içerisinde yer aldığı Kınalı - Büyükçekmece arasındaki 41 km'lik D-100 devlet yolu yapım işinin 2022 yılı yatırım programına alındığını müjdeledi.
Şu Silivri'nin neredeyse 20 yıldır konuştuğu ‘iki yakasının bir araya getirilmesi' mevzusu söz konusu olan. Kronik sorun çözümü hususunda istikrarlı bir yükseliş içinde Başkan Bey; sürükleye sürükleye bakalım Silivri'ye daha neler getirecek!
Emeği geçenlerden Allah razı, Silivri'ye kararlaştırılan yatırım hayırlı olsun!

SADECE DEĞİŞİM DEĞİL, YENİLİK DE VAR…
Geçen gün bir misafirimle konuşurken (kendi kendime konuştuğumu düşünenler erken sevinmesin bunamadım daha : ) son dönem ve gelecek ile ilgili en sık telaffuz edilen tespiti yineledi. 2019 yerel seçimlere üç ay kala Silivri'ye gelerek Başkanlık yarışında ipi göğüsleyen Volkan Yılmaz üzerinden; seçmenin siyasi aktörlerinde bir yenileme kararı verdiğini ifade etti.
Yılmaz'ın gelişi de esasen bunun işaretiydi de seçimi kazanması bas bayağı kanıtı oldu evet…
AK Parti'nin o dönem için hiç yoksa %30'larda kemik oya sahip olduğu bir yeri MHP'ye bırakma kararını tamamen romantik bir ittifak güdüsüyle verdiğini düşünen yoktur kanımca.
Cumhur kanadından çıkan adayın kimlere karşı ciddi bir mücadele verip zafer kazandığı da aşikar.
Evet, seçmen sadece bir değişim değil, yenilik de istedi ve yaptı.
Bundan sonrası için Z kuşağının (Analitik ve hızlı düşünme metotlarının oldukça yüksek olduğunu belirtmek mümkündür. Takım çalışmalarına yatkın olmayan bu kuşağın kendilerine olan özgüvenleri yüksektir. Özgürlerdir, bağımsızdırlar ve onlar adına mümkün olmayan herhangi bir şey yoktur…) etkisinde şekil alan toplum şartlarında geleceğin karar vericilerini bulmak için geriye değil ileriye bakmak esas olduğu kabul etmek gerek. Olabilse zamanında çok uygun şartlarda olmayan şeyleri zorlamak beyhude bir uğraşa dönüşüyor ister istemez. Her şeyin bir zamanı olduğu gibi mutlaka bir yeri de var tabi ki. Tecrübenin yeri başka, yapabilmegücü başka sonuçta!

GENEL SEÇİM FOKUSU
Meral Akşener, son iki genel seçimde Volkan Yılmaz'ın adaylıkları genel seçimlerde partizanca oy kullanmayanlar açısından gönül rahatlığı ile tercih edilebilecek şıklar arasındaydı. (Ya da en azından benim için öyleydi.) Kulis bilgileri, belli başlı kıpırdanmalar milletvekilliği şansını deneyecek yerel siyasi aktörlere dair mesajlar vermeye başladı. İttifak ve kurulan yeni partiler yerel adaylarımızın hevesini kırsa da milletvekili seçmeye gücümüzün yetmediklerini belediye başkanı yaptığımız avuntusu yabana atacak gibi değil. Yeter ki seçim çalışmalarında onlar gönlümüzü almayı başarsın. Tercih etme şansları olsa milletvekilliği mi, belediye başkanlığı mı diye aklınızdan her kim geçiyorsa bilin ki ikincisini seçer. Ama belediye başkanı olamıyorsa milletvekilliği şansını dener, imkânı varsa!? Silivri'de önümüzdeki dönem ile ilgili iki kulvarda yol almak da mevcut şartlar itibariyle epey zora girdi.

YORUM YAP