Köse yeni Kadın Kolları Genel Başkanı

Köse yeni Kadın Kolları Genel Başkanı

22.02.2016 10:40:49

Cumhuriyet Halk Partisi 12. Olağan Kadın Kurultayı geçtiğimiz gün gerçekleştirildi.

YILMAZER: KADIN OLMADAN DEMOKRASİ OLMAZ
Kurultaya katılan CHP Silivri Kadın Kolları Başkanı Elif Yılmazer, “Biz birlikte güçlüyüz diyerek çıktığımız yolda partimizin 12. Olağan Kadın Kurultayını gerçekleştirdik. Genel Başkanımız Fatma Köse'ye çalışmalarında başarılar diliyorum. Kadın olmadan demokrasi olmaz” şeklinde süreci değerlendirdi.

BAŞKANLIK YARIŞINI FATMA KÖSE KAZANDI
CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığı'nın 12. Olağan Kurultayı hafta sonu Yenimahalle'deki Nazım Hikmet Kültür Merkezinde yapıldı. Kurultayın açılış konuşmasını, genel başkanlığa vekalet eden Sarıhan yaptı.
Kurultayın adını, “Barış, birlik ve başarı” kurultayı koyduklarını belirten Sarıhan, “Bir olursak, beraber olursak kırılmayız. Ülkemizin her yerinde acı var, kadınlarımız eve kapatılmak isteniyor. Biz biliyoruz ki her karanlık gecenin bir sabahı vardır” ifadelerini kullandı. Kurultayda divan başkanlığına oybirliğiyle Ankara Milletvekili Ayşe Gülsün Bilgehan seçildi.
578 kayıtlı delegenin oy kullandığı kurultayda sabah saatlerinde 5 aday bulunuyordu. Eski Kadın Kolları Genel Başkanı Deniz Pınar Atılgan ilerleyen saatlerde adaylık dilekçesi vermekten vazgeçti. Birsen Temir ise adaylık dilekçesi vermesinden kısa bir süre sonra Sarıhan lehine yarıştan çekildiğini duyurdu. Böylece kurultayda Sarıhan, Köse ve Taş aday oldu. Kadın Kurultayı'na, Soma'da 21 ay önce hayatını kaybeden 301 madencinin yakınları da katıldı.
Yarışı 822 oy alan Kadın Kolları MYK üyesi Fatma Köse kazandı. Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan 208, Düriye Taş ise 68 oy aldı. Böylece Köse, yeni Kadın Kolları Genel Başkanı oldu.

BÖKE: KARŞIMIZDAKİ SİVİL DİKTAYI ANCAK BİZ YIKABİLİRİZ
Kurultayda konuşan Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, “Onlar iktidara mecburlar. Üstelik iktidar partisini vesayet altına almış olan tek adamın hayalini gerçekleştirmek uğruna, Türkiye'yi karanlığa hapsetmekten de çekinmiyorlar. Karşımızdaki sivil diktayı ancak ve ancak biz yıkabiliriz” diye konuştu.
Haber MERKEZİ

YORUM YAP