Kocabaş: Şahsına münhasır anılması hakkı

Kocabaş: Şahsına münhasır anılması hakkı

17.04.2018 10:08:00

SİAD Başkanı Hakan Kocabaş, AK Parti İlçe Yönetiminde aktif siyasete atılan oğlu Dorukhan Kocabaş ile ilgili kamuoyuna açıklamada bulundu.

Dorukhan Kocabaş, Mutlu Bozoğlu'nun İlçe Başkanlığında oluşturulan yeni ilçe yönetiminde yer alan sürpriz isimlerden biri oldu.
Sevginar Sali'nin 12 Nisan tarihli köşe yazısında konuya ilişkin “Kocabaş sürprizi” başlığı altında köşe yazısında “AK Parti İlçe Kongresinde yönetime giren yeni isimler arasında en dikkat çeken sürpriz SİAD Başkanı Hakan Kocabaş'ın oğlu Dorukhan Kocabaş oldu. Baba Kocabaş'ın ismi siyasi kulislerde dönem dönem yer alsa da oğlu esas vuruşu yaptı : ) Hayırlı olsun…
Bu konuda en büyük şaşkınlığı da Işıklar yaşadı muhtemelen : )” ifadeleri üzerine Silivri Sanayici ve İşadamları Dernek Başkanı Hakan Kocabaş'dan bir açıklama geldi.
Hakan Kocabaş süreç hakkında kamuoyuna şu açıklamayı yaptı:

“DERNEĞİMİN VE ŞAHSİ DURUŞUMUN AYRI DEĞERLENDİRİLMESİNİ ARZU EDİYORUM”
“Sayın Sevginar Sali, 12 Nisan tarihli yazınızla ilgili kısa bir açıklama yapma ihtiyacı duydum.
Beni iyi tanıdığınıza inanıyorum; şimdiye kadar şahsi menfaatlerimi Silivri SİAD çatısının ne altına getirdim ne de çatısına çıkardım. Bu sebeple de Derneğimin ve şahsi duruşumun ayrı değerlendirilmesini istemeyi arzu etmemin normal olacağını düşünüyorum.

“SİYASETE GİRMEKLE İLGİLİ UZAKTAN, YAKINDAN ALAKAM YOK”
Gündemde zaman zaman siyasete girebileceğim söylemlerinin dolaştırılması; tamamen art niyetli olabilir veya temenni olabilir düşüncesiyle açıklanabileceğini vurgulayarak, uzaktan veya yakından böyle bir alakamın olmadığını söylemekte beis görmüyorum. Ben sanayiciyim ve ülkemi sevmekten, güzel şeyleri onun için başarabilmekten başka hiçbir emelim yoktur. Bunu yapmak için ne kanımca siyaset yapmama da gerek yoktur.

“IŞIKLAR DOSTUMDUR”
Üstelik Sayın Özcan Işıklar dostumdur ve kendisiyle ayrı bir muhabbetim vardır. Kalben söylemeliyim ki; karşıma bir fabrika veya başka bir şey önemli değil, koysalar, dostumun karşısında yer alacağımı düşünebilmeyi abesle iştigal olarak nitelendirmemden daha doğal bir şey olamaz.

DORUKHAN'IN SİYASET KARARLILIĞINA VURGU
Dorukhan'a gelince… Üç oğlumun en büyüğüdür, Üniversitede Siyaset Bilimi Okumaktadır. Elbette burada Dorukhan'ın hayatını anlatacak değilim. Ama onun geç sayılabilecek bir yaşta ama mükemmel konuşmaya 4 yaşında başladığını ve fakat dört buçuk yaşında “Ben Başbakan olacağım” dediğini vurgulamak isterim. Tipik, tüm ailenin; ‘baban gibi makine mühendisi olmalısın', tavrını da hiç kale almadan üniversite sınavında 18 tercih yapma hakkı olmasına rağmen sadece yedi tercih yapması ve yalnız Siyaset Bilimi işaretlemesi kararlılığını göstergesiydi ve bu kararlılıkla da iyi bir devlet üniversitesi olan Galatasaray Üniversitesini kazandı, şu an son sınıfta eğitimine devam ediyor.

İLK TEKLİF DEMİRAL'DAN
Evet, Dorukhan yerelde Kent Konseyinin içinde de bulundu ama siyaset teklifi ilk olarak Sayın Dilek Demiral'dan geldi; hanımefendi AK Parti'de çalışmasını istedi.
Ancak ben “daha yeni üniversiteye girdiğini ve benim kimliğimin onun önüne geçebileceği düşüncesini taşıdığımdan, bu konuda belki de yanlış yaptım ve o zaman izin vermeyerek önünü kestim. Burada belki de bilinçaltımda kendime de dernek vasıtasıyla zarar verebileceğimi düşünmem yatmıyor değil.

“İŞİ SANAYİCİLİK, MESLEĞİ SİYASET BİLİMİDİR”
Ama bugün Sayın Mutlu Bozoğlu'nun yönetiminde bir anlamda siyasete atılmış oluyor. Kendi hür iradesiyle, 23 yaşında kendi kararlarını en iyi şekilde verebilecek yeterliliktedir.
İşi sanayiciliktir ama mesleği “Siyaset Bilimidir”.

“ŞAHSINA MÜNHASIR ANILMASI HAKKI”
Bu sebeplerle kendisinin kararına hepimizin saygı duyması gerektiğini, kamuoyunda tanıtılırken şahsına münhasır olarak anılmasının onun hakkı olduğunu bir baba olarak herkesten rica ediyorum. Bu ricam da tüm kamuoyumuzca haklı bulunacağını umarak, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Sevginar SALİ

YORUM YAP