Kocabaş: Devletimize sahip çıkmalıyız

Kocabaş: Devletimize sahip çıkmalıyız

1.04.2020 13:30:26

Küpe FM'in “Korona” özel yayınına konuk olan Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Kocabaş, zorlu süreci değerlendirerek “Devletimize sahip çıkmalıyız” çağrısında bulundu.

Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Kocabaş, Küpe FM'de Turhan Alyakut tarafından sunulan “Korona” özel yayının canlı konuğu oldu. Kocabaş, Korona virüsü nedeniyle yaşanan zor süreçte firmalar olarak aldıkları önlemleri anlattı, yaşanan mağduriyetlerin devletimiz tarafından giderileceğine olan inancını paylaştı. Hakan Kocabaş, ilçemiz yöneticilerinin saha çalışmalarına da değinerek vatandaş olarak kendilerine destek olmak gerektiğini hatırlattı ve sağlık çalışanlarına teşekkür etti.
Turhan Alyakut, “Dünya çok önemli bir süreçten geçiyor. Koronavirüs salgını nedeniyle hepimizin hayatı etkileniyor. İş hayatı da bundan olumsuz etkileniyor. Silivri, Türkiye'nin çok önemli bir üretim merkezi. Türkiye'nin yüzde 2'lik milli geliri burada üretiliyor. Bölgemiz sanayiciler bu durumdan nasıl etkileniyor?” sözleriyle açtığı programdı sözü Hakan Kocabaş'a verdi.

KOCABAŞ: ÖNÜMÜZDE BAZI SEÇENEKLER VE ZORUNLULUKLAR VARDI
Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Kocabaş, teşekkür etti ve tüm dinleyicileri selamlayarak şunları söyledi: “Tüm dünya çok önemli bir zamandan geçiyor. Bildiğiniz gibi bu salgın Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak kabul edilince tedbirler önemli bir dereceye sıçradı. Sanayicilerimiz ve iş adamlarımızın önünde çalışma açısından bazı seçenekler ve zorunluluklar vardı. Bir kısım firmalarımız personellerinin sağlığını öne koyarak ya kısıtlı çalışmaya geçtiler ya da çalışmadılar. Bazı firmalarımız temizlik malzemeleri, bazıları dezenfektan üretmek zorunda. Onlar aralıksız çalışmaya devam ediyor. Ülke ekonomisine ve gerekliklerine katkıda bulunuyorlar.

VİRÜSÜN YAYILMASINI ÖNLEMEK AMACIYLA İŞLETMELERDE ALINAN ÖNLEMLER
Pandeminin ilan edilmesinin arkasından dernek üyelerimizin de önerileriyle personellerinin salgından korunması adına önlemler almaya başladık. Mesela personel vardiya girişlerinde tek tek temassız ısı ölçerlerle ateşler ölçüldü. Ateşi yüksek olanlar ya hastanelere ya da duruma göre evlerine yollandı. Ortak alanlar dezenfekte edildi. Yemekhanelerde sosyal temas mesafesine uyuldu. Dezenfektanlara önem verildi, maske uygulaması yapıldı. Servislerde oturma düzeni seyrekleştirildi. 65 Yaş üstü ve kronik hastalığı olan personellere izin verildi. Belli başlı olarak yapısal önlemler alındı ama tabi bunlar yeterli gelmiyor. Personeller ‘iş yerinde salgın bana bulaşırsa, evde çocuklarıma, eşime, yaşlılarıma bulaştırırsam korkusu' da yaşıyor. Bunlar tabi gayet insani kaygılar. Bunları bertaraf etmek her iki tarafa da görev yüklüyor.

“UMARIM TÜM MAĞDURİYETLER GİDERİLİR”
Devletimiz ekonomiyi rahatlatmak için çok önemli tedbirler aldı. Eksiklerin bir kısmı giderildi, bir kısım üzerinde de çalışılıyor. Hem birliklerimizin, hem sektörel derneklerimizin önerilerini değerlendiriyorlar. Umarım tüm mağduriyetler giderilir.”

“BÖYLE BİR BİLGİ YOK, OLACAĞINI DA TAHMİN ETMİYORUM”
Turhan Alyakut'un “Bölgemizde işten çıkarma oldu mu?” sorusunu Hakan Kocabaş şöyle yanıtladı: “Böyle bir bilgi yok, olacağını da tahmin etmiyorum. Biz de firmamızda bu konuda çok hassas davranıyoruz ve tüm arkadaşlarımın da bu konuda öyle olduklarını biliyorum.

“TÜM VARLIĞIMIZ ÜLKEMİZE FEDA OLSUN”
Devletimiz büyük. Millet olarak iyi günlerde biraz dişliyiz ama kötü günlerde kenetleniriz. Bu bağlamda Cumhurbaşkanlığımızın “Biz bize yeteriz Türkiye'm” kampanyasını çok anlamlı buluyorum. Kazandıklarımızı bu ülkenin kaynaklarıyla kazandık. Tüm varlığımız da bu ülkeye feda olsun.

“DEVLETİMİZE SAHİP ÇIKMALIYIZ”
Kadim bir milletiz, binlerce yıllık tarihimiz var, onlarca devlet kurmuşuz. Elimizde bir tek Türkiye Cumhuriyeti var. Tüm Türki cumhuriyetlerini ve İslam aleminin en güvendiği bir devletimiz var. Ona sahip çıkmalıyız.

“EVDEN ÇIKMAYARAK ONLARIN İŞİNİ KOLAYLAŞTIRMALIYIZ”
Bazen ihtiyaçlarımız oluyor, zaman zaman da hal hatır sormak için Kaymakamımızla görüşüyorum. Ne zaman arasam kendisi sahada, tedbirleri kontrol ediyor. Devletimiz hayatımızı kolaylaştırmak için çalışıyor. Biz de onların işini kolaylaştırmak için çalışmalıyız. En azından evden çıkmamaya gayret göstermeliyiz. Bu anlamda başta Kaymakamımız olmak üzere, Belediye Başkanımıza, Emniyet Müdürümüze, Jandarma Komutanımıza, tüm kamu çalışanlarına tek tek çok teşekkür ediyorum.

“SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZA MİNNETTARIZ”
Sağlıkçılarımız ayrı bir teşekkürü hak ediyor. Doktorlarımız, hemşirelerimiz, hasta bakıcılarımız, ambulans çalışanlarımız için teşekkürü az buluyorum, minnettarız.
Kent Konseyi Başkanımız Prof. Dr. Oğuz Özyaral'a acil şifalar diliyorum. En kısa zamanda radyonuzda, televizyonlarda hizmete devam edeceğine inanıyorum. Onda o güç var.

“BERABER KAZANDIK, YİNE BERABER ÇALIŞIRIZ”
İnşallah bu badireyi de atlatacağız. Özellikle fabrikalarda çalışan arkadaşlarımız da dinliyorlardır. Onlara da seslenmek istiyorum. Geçtiğimiz günlerde kendi firmamdaki personelimize sosyal medya üzerinden bir yayın yaptık. Dedik ki, bu dönemde dinlenmeye bakın, ‘işimi kaybeder miyim' endişesini hiç yaşamayın. Beraber kazandık, yine beraber çalışırız. Biraz daha çalışır yine kazanırız.' Tüm üyelerimizin de aynı düşüncede olduklarını belirtmek isterim. İçleri rahat olsun, hiçbir dernek üyemizin bu şekilde bir yola tenezzül edeceğine inanmıyorum. Bu zor dönemi atlatacağız.”
Renginar SALİ

YORUM YAP