Koç veda konuşması ile görevini devretti

Koç veda konuşması ile görevini devretti

24.04.2018 09:55:43

AK Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı Orhan Koç, görevini Şafak Karabina'ya devretti.

AK Parti 5. Gençlik Kolları Olağan kongresinde bayrak değişimi yaşandı. 3,5 yıldır Başkanlık sorumluluğunu taşıyan Orhan Koç, görevini ataması yapılan Şafak Karabina'ya devretti. 20 Nisan Cuma günü, Ertuğrul Gazi İlköğretim Okulu Spor Salonu'nda gerçekleştirilen kongreye; AK Parti İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu ve yönetimi, belediye meclis üyeleri, Silivri eski Belediye Başkanı Hüseyin Turan, AK Parti eski İlçe Başkanları Ender Gezici ve Rıfat Kutlu, İl Gençlik Kolları Teşkilat Başkanı Ahmet Yıldız, AK Parti 25. ve 26. Dönem İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı Zülbaharoğlu, siyasi parti temsilcileri, partililer ve delegeler katılım sağladı.

“BAYRAĞI DAHA YÜKSEKLERE ÇIKARACAK BİR KARDEŞİMİZE BIRAKACAK OLMAKTAN YANA ZERRE ŞÜPHEMİZ YOK”
Görevini devreden Orhan Koç konuşmasında, gönül huzuruyla emaneti teslim etmenin bahtiyarlığını yaşadığını belirterek herkese hakkını helal ettiğini söyledi. Koç, veda konuşmasında şunları kaydetti: “Yaşım gereği Gençlik Kolları kademesine bundan sonra hizmet edemeyeceğim. Bu üzücü bir şey olsa da AK Parti davasının mutfağında pişmiş olduğum için şahsım adına ne kadar gururlansam azdır. Bizim davamız makam ve mevkilerin sınırlarına hapsedilecek kadar küçük bir dava değil. Ülkemiz birçok badireden geçti. Göreve geldiğimizde henüz birkaç haftalıkken Cumhurbaşkanlığı seçimimizi yaptık. Akabinde bir Genel Başkan değişikliğimiz oldu ve hemen sonrasında 7 Haziran genel seçimlerini yaşadık. 7 Haziran'da milletimiz bize bir şefkat sillesi attı. Bununla birlikte olması gerekene döndüğümüzü düşünüyorum. Ve 1 Kasım seçimlerinde partimiz hak ettiği yere geri döndü.
Akabinde 15 Temmuz alçak darbe girişimiyle karşı karşıya kaldık. Gençlik Kolları olarak buna AK Parti bünyesinde dirayet göstermiş olmaktan, o gece sokaklarda olmaktan, yapmış oldukları yanlışları yüzlerine vura vura haykırmaktan gurur duyuyorum. Akabinde 16 Nisan referandumuyla elhamdülillah seçimler silsilesini atlatmış olduk. Davamız adına her birinden de başarılı çıktığımıza inanıyorum. Mücadeleyi birlikte sürdürdük. Hep birlikte başardık. Bugün geldiğimiz noktada hiçbir sıkıntıya mahal vermeden; genç, dinamik, heyecanlı, çalışkan, çocukluğunu ve gençliğini yanımızda geçirdiğine şahit olduğumuz Şafak Karabina kardeşimize görevimizi teslim edecek olmanın gururunu yaşıyoruz. Partimizin şiarı gereği görevimi devredecek olmaktan mutluluk duyuyoruz. Bayrağı daha yükseklere çıkaracak bir kardeşimize bırakacak olmaktan yana zerre şüphemiz yok.

“BEN HAKKIMI HELAL ETTİM, SİZLER DE EDİN”
Benim siyasetle tanışmama vesile olan geçmiş dönem ilçe başkanımız, benim gençlik kolları başkanım Rıfat Kutlu başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Şahsımdan evvel Gençlik Kolları kademesini başarıyla bugünlere getiren kıymetli geçmiş dönem gençlik kolları başkanıma, birlikte görev yaptığım ilçe başkanlarımıza ve kıymetli yönetimlerine, birlikte görev yapma şerefine nail olduğum kadın kolları başkanlarımıza ve kıymetli yönetim kurulu üyelerine, bize bu şerefi yaşatan gençlik kolları yönetim kurulunda görev almış genç kardeşlerime, mahalle başkanlarıma, mahalle yönetimlerine, sandık başkanlarına sizlerin huzurunda ayrıca şükranlarımı sunuyorum. Program yoğunluğundan dolayı aramızda olmayan kıymetli büyüğüm Gençlik Kolları İstanbul İl Başkanı Gıyaseddin Gergin'e de ayrıca teşekkür etmek istiyorum.
AK Parti gençliğinin ağabeyi AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Melih Ecertaş'a, bugün aramızda olan İl Gençlik Kolları Teşkilat Başkanı Ahmet Yıldız'a ayrıca teşekkür ediyorum. Birlikte görev aldığımız belediye meclis üyelerine teşekkür ediyorum. Son olarak AK Parti Silivri Teşkilatı'nın görünmez kahramanlarına, emektar çalışanlarına şükranlarımı sunuyorum. 8 yıl boyunca fedakârca arkamda duran eşime ve aileme sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Kıymetli hazirun, hizmet sürem boyunca bir iğne ucu kadar hakkım size geçtiyse ben bunu bir daha istememek üzere hepinize helal ettim. Sizler de bana bir iğne ucu kadar hakkınız geçtiyse bir daha istememek üzere lütfen buradan haklarınızı helal ediniz. Bu vesileyle kongremizin hayırlı olmasını diliyor; yeni göreve gelecek olan Şafak Karabina ve ekip arkadaşlarına üstün başarılar diliyorum. Hepinizi hürmetle selamlıyorum, Allah'a emanet olun.”

İLÇE GENÇLİK KOLLARI YÖNETİM KURULU ASİL VE YEDEK ÜYELERİ İLE ASİL VE YEDEK İL DELEGE LİSTESİ
Asil Yönetim Kurulu: Burak Yurdanur, Buse Aslan, Doğukan Dergan, Emrah Pala, Emre Türker, Erhan Koç, Faruk Ünver, Fatih Öztürk, Fazlı Akburak, Furkan Aslan, Gizem Erol, Gökahn Türkmen, Halil Gökdemir, Harun Çelik, İbrahim Yıldırım, Medine Eroğlu, Meltem Yazıcı, Mustafa Kılıç, Oktay Kaya, Recep Kapucu, Rümeysa Yılmaz, Safiye Kuyumcu, Talha Çetin, Yasin Önoğul.
Yedek Yönetim Kurulu: Abdullah Çoraklı, Buğra Hançer, Emre Yoz, Enes Apaydın, Fatih Dikici, Hakan Aydın, Kübra Erkır, Mustafa Utku Türkyılmaz, Saim Duman, Savaş Üstündağ, Tunahan Karabina, Ümran Sena Memiş, Yiğitcan Üstünsalih.
Asil İl Delegesi: Şafak Karabina, Orhan Koç, Rıfat Kutlu, Mutlu Bozoğlu, Ferhat Gezeren, Merve Karabul, Abdüssamed Çalışkan, Bilal Öztürk.
Yedek İl Delegesi: İbrahim Yıldırım, Emrah Pala, Emre Türker, Arif İlkan Beyaz.

Haber: Hazal BAŞARAN

YORUM YAP