“Kızsanız da İBB eleştirilerimin Silivri’ye faydasını görüyorsunuz!”

“Kızsanız da İBB eleştirilerimin Silivri’ye faydasını görüyorsunuz!”

7.06.2021 17:01:19

CHP Grup Sözcüsü Melih Yıldız'ın İBB'nin tarım faaliyetlerine yönelik tutumunu eleştirisini yanıtlayan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Silivri Belediyesinin ilçemizdeki yatırımlar noktasında İBB'ye yol gösterici, yol açıcı, uzlaşıcı çalışmaları devam edecek. Sürükleye sürükleye bu yatırımları Silivri'ye getirmeye devam edeceğim” dedi ve ekledi: “Bundan hoşnutsuz olmayanlar Silivri'de yaşayan vatandaşlar. Siyaseten hoşnutsuz, beklentileri yerle bir olacak arkadaşlarımız benim hiç mi hiç umurumda değil!”

CHP Grup Sözcüsü Melih Yıldız'ın İBB'nin tarım çalışmalarına yönelik değerlendirmelerini eleştirmesi üzerine Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, yaklaşımının sınırlarını bir kez dana net şekilde çizdi.

YILMAZ: GELDİĞİM SİYASİ KÜLTÜRDE BAŞKALARININ YAPTIKLARINI İTİBARSIZLAŞTIRMAK YOK

Yılmaz şöyle konuştu: “Geldiğim siyasi kültürde başkalarının yapmış olduklarını yok saymak, onlara teşekkür etmemek, itibarsızlaştırmak yok. Bir kere bunun altını çizeyim. Adayken de, Belediye Başkanı olduktan sonra da her platformda, büyükşehirde de, buradaki festivallerde de, benden önce yapılanlar için Hüseyin beye, Selami beye, Özcan beye de defaten teşekkür ettim. Etmeye de devam edeceğim.İstanbul Büyükşehir Belediyesine de sizler kadar edemesem de birçok kez ediyorum.

“ELEŞTİRİLERİMİN SİLİVRİ'YE NE KADAR FAYDASI OLDUĞUNUN BERABER GÖRÜYORUZ”

Lakin eleştirilerimin Silivri'ye ne kadar faydası olduğunun, sizler ne kadar kızsanız da Silivri'ye hiç gelmeyecek hizmetleri ve yatırımları sürükleyerek ilçemize geldiğini hep beraber görüyoruz. Görmek isteyen gözler görüyor. İşine gelmeyen, görmek istemeyen gözler de başka tarafa bakıp görmezden geliyor. Onun için ben Büyükşehirde yapmış olduğum toplantıda her zaman olduğu gibi şahıslara çok girmeden prensipler üzenden tespitler yapıyorum.

“YATIRIMLARI ANLAMLI VE YETERSİZ BULDUĞUMU İFADE ETTİM”

Kaldı ki Tarım Müdürlüğünün yapmış oldukları yatırımları anlamlı bulduğumu ve teşekkür ettiğimi de ifade ettim. Bakarsınız, tutanakları Büyükşehir Belediyesinden alabilirsiniz. Biz orada konuşurken zaten Grup Başkanvekilleriniz tutanakları da alıyorlar, dövizlere fotoğrafları da bastırıp bize cevap veriyorlar. Söylediğim şuydu; yapmış olduklarınız yetersiz. Bazen attığınız taş ürküttüğünüz kurbağaya değmiyor.

“FİKİR ALMIYOR, FİKİR VERMİYORSUNUZ”

Fikir almıyor, fikir vermiyorsunuz. Her seferinde “Beraber yönetim”, “ortak akıl” diyorsunuz. Bu söyledikleriniz hamasetten öteye geçmiyor. Eylemde beraber hareket etmeyi göremiyoruz.

“DAVET EDİLMESEM DE O TOPLANTIYA BİR GÜN KATILACAĞIM”

Ekrem beyin Tarım Danışmanı var. Partinizin meclis üyesi Gökhan Günaydın beyefendi. Daha önce tarım alanında uzun yıllar hizmet yapmış. Ekrem beye de, kürsüden de söyledim, beyefendi Silivri'ye geliyor. Süt üreticilerinden alımla ilgili bir proje üzerine toplantı yapıyor. Şehrin paydaşlarının kendi işine gelenleri yanında ama bu şehirde bir Tarım Müdürlüğü, Tarım Lisesi, Tarım Üretim Araştırma Merkezi olan bir Belediye Başkanı ne hikmetse davet edilmiyor. Niye? Kendisi CHP'li, ben MHP'liyim diye. Tarımdan, ülkeye hizmetten anladığınız buysa bir şey diyemeyeceğim. Israrla altını çizmeme rağmen 2-3 defa yaptığı toplantıların hiç birine davet edilmedim. Ekrem beye de söyledim, önceden haberim olursa o toplantıya katılacağımı. Bu kadar tarım için çırpınan bir belediyeyi görmezden gelmek, yok saymak doğru bir şey mi? Değil.

“ÜÇ TANE KUTUP BAŞI OLUŞTURUP ORTAK NOKTAYA GELEMEYİZ”

Süt konusunda bizden fikir alınmadı. Benim itiraz ettiğim konular bunlar. Saydınız yazlık-kışlık fide, yem v.s. bunların hepsine teşekkür ettim. Yine teşekkür ediyorum. Siz Tarım Bakanlığını sadece para veya fide desteği veriyor diye eleştirip mini versiyonunu siz yapıyorsunuz. Dolayısıyla çiftçiye kim nasıl ne veriyorsa artırarak versin. Biz de destekleyelim. İBB yapamıyor, Silivri yapamıyor, Tarım Bakanlığı yapamıyor diye diye üç tane kutup başı oluşup ortak noktaya gelemeyiz.

“DAHA FAZLA SÜTÜN DAHA FAZLA İHTİYAÇ SAHİBİ AİLEYE ULAŞMASINI SAĞLAMALISINIZ”

Süt alımıyla ilgili Silivri'de çok araştırdım, “Ben süt veriyorum” diyene rastlamadım. Tabi bir hizmet yapıyorsanız bunun reklamı olacak, kamuoyunda duyurulması da olacak ama süt dağıtma tekniğinizle çok daha az sütü ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyorsunuz. Bunun tekrar Tarım Müdürlüğü tarafından değerlendirilip daha fazla sütün daha çok ihtiyaç sahibi aileye ulaşmasını sağlamalısınız. Bu da bizim eleştirimiz.

“SİLİVRİ VE İBB'NİN BÜTÇESİNİ MUKAYESE ETMEYİ SİZE BIRAKIYORUM”

Ekrem Bey, tarımla ilgili İBB olarak 25 futbol sahası büyüklüğünde arazi ektiğini ifade etti. Ben o kürsüden 377 futbol sahası büyüklüğündeki araziyi Silivri Belediyesi olarak ektiğimizi ifade ettim. Silivri Belediyesi ile İBB'nin bütçesini mukayese etmeyi size bırakıyorum.

“BİZ KÖTÜ MÜ YAPTIK?”

Biz tekrar teşekkür ediyoruz. Tarım Lisesi, TÜRAM, Tarım Müdürlüğünün kurulması önemli şeyler. Önemli bir ufuk, önemli bir vizyon, bunun da sürdürülmesi üzerine tuğla konması bize düştü. Biz kötü mü yaptık? Eken diken insanların sizden benden boyu mu uzun? Keyfi bir şekilde dağıtılan yerleri bulduk. Ecrimisil yok. Silivri Belediyesi bünyesine kattık ve bu yıl başladığımızın üzerine 2 bin dönüm arazi koyduk. 2 Bin 500 dönem arazi ekip biçeceğiz. Burada yaptığımız hizmetle çiftçiye öncü ve destek olmak ve yalnız olmadığını hissettirmek. Esasında bir psikolojik harekât yaptık. Yeterli mi? Değil ama yalnız olmadıklarını hatırlatmış olduk. Mısır konusundaki eleştirim alaylı değil, esprili. Belki ben Melih Bey, Ersin Bey, Şenol ağabey, Sami Bey kadar tarımdan, çiftçilikten anlamam. Benim ailem de çiftçilik yapıyordu.

“SANKİ ÇİFTÇİNİN KABA YEM İHTİYACINI KARŞILAR GİBİ ANLATMANIZ ÇOK DOĞRU BİR ŞEY DEĞİL”

Ekrem Bey siz ne kadar anlarsınız bilemem dedim, Karadeniz diktir, sarptır, arazisi yoktur, çaydan ve karalahanadan da başka bir şey yetişmez. Ne kadar anlarsınız bilemem dedim de danışmanlarınızdan gelen projeleri bir süzgeçtin geçirin önerisi sundum. Mısır konusunda olduğu gibi… Algıyla, billboardları süslemeyle bu işin içerisinden çıkamazsınız. 45 ton silajlık mısır tohumu dağıttık diyorsunuz! Mısır en zor üretim yapılan ürünlerden biri çünkü su ister. Silivri'de su yok. Dağıttığınız yerlerde sulama ve ilaçlama yapılması lazım. Girdi maliyetlerin yüzde 7 ile 10'a tekabül eden bir tohumu sanki çiftçinin kaba yem ihtiyacını karşılar gibi anlatmanız çok doğru bir şey değil. Silivri Belediyesi olarak 50 dönüm mısır ektik. Tohumu da bizim. Bunu silaj haline getirirken ne kadar maliyetli bir şey olduğunu biliyorsunuz. Silaj makinesi geliyor torbalıyor. Verim iyi olursa yaklaşık 500 ton mısır hasılatı elde etmeyi planlıyoruz. 5'er yüz kg'lık torbalanmış ve silajlanıp torba haline getirilmiş, çiftçinin hayvanına sunacağı 5'er yüz kg'lık dilimi de 1000 tane Silivri'de yaşayan çiftçiye hibe olarak dağıtacağız. Daha önce dağıttığımız 120 ton arpa gibi, bu yıl dağıtacağımız arpa 500 ton. Hani o mısır Silivri'de yaşayan vatandaşlarımızın anca sinema keyfini karşılar derken bunu söyledik. Silajlık, yemlik bir mısır vermiyorsunuz.

“İBB'NİN BİRAZ DAHA GAYRETLİ OLMASINI VE İŞBİRLİĞİ YAPMASINI İSTİYORUZ”

Onun için İBB'nin biraz daha gayretli olmasını, Silivri'de yapacağı projelerde işbirliği yapmasını istiyoruz.

“SİLİVRİ BELEDİYESİ, İBB TARIM MÜDÜRLÜĞÜNÜN ÖNÜNDE GİDİYOR”

Silivri Belediyesi, İBB Tarım Müdürlüğünün önünde gidiyor. İBB'nin Silivri veya diğer yerlere yaptığı tarım yatırımlarının yegâne sebebi Silivri Belediyesinin ortaya koyduğu, sizin de bu konudan vazife çıkarıp veya zor duruma düşüp sıkışıp İBB'yi tasdiklemenizden dolayı buraya o hizmetler geliyor. Bunun farkında olun. Biz tarımla ilgili kılımızı kıpırdatmasaydık, İBB zaten tarımla ilgili kılını kıpırdatmayacaktı. Tıpkı iki yıldır İBB'ye söylediğim Silivri, Çatalca, Arnavutköy, Şile, İstanbul'un yükü sırtında taşıyacağı küfe değil bilakis fırsatı, fark edemediği potansiyelleri içlerinde bulunduran ilçelerimiz.

“İBB'YE “MİNİK DOKUNUŞLARLA ÖNEMLİ BİR HİZMETİ YAPARSINIZ” DEDİK”

Sahildeki plajlarla ilgili Büyükşehirde konuşuyoruz, diyoruz ki herkes Ayvalık'a,  Bodrum'a, Antalya'ya gidemiyor. Gelin Florya'daki İBB plajı gibi duşu, soyunma odası, sosyal tesisleri, kafeteryası olan plajlar yapın. Allah vergisi kum, çok minik dokunuşlarla önemli bir hizmeti yaparsınız dedik. Akdeniz ve Ege'ye gidemeyecek, ekonomik olarak zorda olan insanların ailesini, çoluk çocuğunu alıp güvenli yerde denize girmesini sağlarsınız dedik. Sekiz tane plajı dosya halinde İBB'ye sunduk. Şimdilik bir tane Semizkumlar'da konteyner mantığı ile de olsa önemsiyorum. Tebrik ediyorum. Semizkumlar'da yaşayan yazlıktı insanlar da rahatsız. Gelen insanların soyunma kabinleri, tuvalet ihtiyaçlarını giderecek yer olmadığı için yazlıkçılarımız kapılarını, panjurlarını hafta sonu kapatmak zorunda kalıyor. Her gelen konforlu bir hizmet alsın. İnşallah o konteynerlerden de vazgeçerler. Kalıcı, ahşap, güzel ve şık yatırımları da yaparlar. Selimpaşa Kadir Has Üniversitesinden başlayıp Gümüşyaka'ya kadar bu plajları hayata geçirirler. İBB'yi, Ekrem beyi eleştirmemden, onlara bazen yol göstermemden rahatsız olmayın. Kim rahatsız olursa olsun ben İBB'nin hizmetlerini sürükleye sürükleye Silivri'ye getirmeye devam edeceğim.”
YILDIZ'IN CEVABI İLE BAŞKAN YILMAZ ARASINDAKİ DİYALOG

CHP Grup Sözcüsü Melih Yıldız, söz alarak Başkan Yılmaz ile aralarında şu diyalog geçti:

Melih Yıldız: Söylediğinizden açıkçası ben şunu anladım; kürsüden ben yapılan hizmetleri ve destekleri eleştirmedim, Daire Başkanının veya Ekrem Beyin danışmanının beni ziyaret etmemesinden rahatsızım dediniz. Aynen öyle dediniz.

Başkan Yılmaz: Yanlış anlamışsınız. Herkes benim ne demek istediğimi anladı.

Melih Yıldız: “Beni ziyaret etmediler, benim fikrimi almadılar” dediniz.

Başkan Yılmaz: Silivri Belediyesi, şahsımla ilgili değil!

Melih Yıldız: Siz Silivri Belediye Başkanı değil misiniz?

Başkan Yılmaz: Böyle bir uygulama sizin içinize siniyor mu?

Melih Yıldız: Bizim içimize sinip sinmemesi başka bir konu, eleştirdiğiniz nokta başka bir konu.

Başkan Yılmaz: İşinize gelmeyince başka bir konu…

Melih Yıldız: Birçok konuda İBB sizinle işbirliği yaptı. El birliği ile birçok iş yapıldı. Ben sizden açıkçası buranın şehremini olarak çiftçiler adına İBB'ye teşekkür etmenizi beklerdim. Ben ettim. Siz eleştirdiniz ben teşekkür ettim. İnsanlar bu dağıtılan desteklerden, sizinkiler da dahil, nasıl memnun olduklarını gözlerimizle görüyoruz.

Silivri Belediyesi ile İBB hizmetlerini karşılaştırıyorsunuz. Bence bu doğru bir karşılaştırma değil.

“Süt verene rastlamadım” dediniz. Bekirli, Büyükılıçlı'yı herhalde ziyaret etmediniz.

Mısır silajı tohumu dağıtıyoruz. Talep toplama ilanına çıkıyoruz. Gelen talepleri değerlendiriyoruz. İhtiyaç sahibi hemşerilerimizin, bunların da küçük ölçekli işletmeler olmasına özen göstererek dağıtım yapıyoruz.
Hükümetin yaptığı işlerle sadece para veriyorlar derken eksiklerini söyledim ve önerilerimi sundum. Çiftçiye sadece para vermekle bırakmasınlar. Az önce ifade ettiğim önerileri hayata geçirirlerse çiftçi daha fazla üretim yapmış ve ülkemizde yaşayan vatandaşlarımıza daha ucuz gıda yedirmiş olur diye düşünüyorum. Bu eleştirim değil, önerim. Teşekkür ederim.

Volkan Yılmaz: Hangi siyasi partiye gönül verirseniz verin Silivri Belediyesinin bu süreçte ilçemizdeki yatırımlar noktasında İBB'ye yol gösterici, yol açıcı, uzlaşıcı çalışmaları devam edecek. Sürükleye sürükleye bu yatırımları Silivri'ye getirmeye devam edeceğim. Bundan hoşnutsuz olanlar olacak ama hoşnutsuz olmayanlar Silivri'de yaşayan vatandaşlar. Siyaseten hoşnutsuz olacak, beklentileri yerle bir olacak arkadaşlarımızın benim hiç mi hiç umurumda değil.

Renginar SALİ/Sevginar SALİ

YORUM YAP