Silivri Birlik halk otobüsleri için Belediyenin tahsis ettiği ilk hareket, son durak ve bekleme yeri ile ilgili doğan endişelere yanıt veren Başkan Özcan Işıklar, "Herkes için en uygun çözümü geliştirdik. Tahsis sürecinin bir yıl ile sınırlı kalmasına hiçbir imkan yok. En az 3, belki de 5 yıl Silivri Birlik kendilerine tahsis edilen alanı kullanacak. Biz mağduriyet oluşturmak için değil, var olanları ortadan kaldırmak için çalışıyoruz" dedi.
Silivri'nin trafik sorununa çözüm arayışları kapsamında Silivri Birlik'e Ayso Kır Lokantası ilerisinde tahsis edilen park alanında düzenleme çalışmaları hızla devam ediyor.
Silivri Belediye Encümeninin almış olduğu "İlçemizde yaşanan şehir içi trafik sorunlarına çözüm getirmek amacıyla İBB tarafından 2007 yılında hazırlanan Silivri İlçesi Geometrik Düzenleme ve Sirkülasyon Projesi, İBB Trafik Müdürlüğü ve Fen İşleri Müdürlüğümüzce yürütülen ortak çalışmalar kapsamında uygulamaya başlanmıştır. Bu kapsamda trafiğin daha düzenli ve sürekli akışını sağlamak amacı ile trafik yönleri yeniden düzenlenmiş ve gereksiz parkların önüne geçilmesi hedeflenmiştir.
İlçemiz ile İstanbul arasında toplu ulaşımı sağlayan ve İETT'ye bağlı olarak çalışan 303 nolu hatta (diğer alt versiyonları ile birlikte a, b, c v. b.) toplan 96 adet özel halk otobüsü bulunmakta. Bu otobüslerin servis kalkış ve servis sonu varış noktası ile servis bekleme alanı olarak İlçemiz merkezinde bazı ana arter, cadde ve sokakları kullanmaları ve 3 dakikalık servis periyoduyla trafik sıkışıklığına, görüntü ve gürültü kirliliğine neden olmaktadır.
Yürütülen şehir içi trafik düzenlemeleri kapsamında bu otobüslerin yarattığı olumsuzlukları ortadan kaldırmak amacıyla ekli imar planı çıktısında belirtilen kamuya terkli tır otoparkı lejantlı alanın (tır otoparkı ihtiyacının olmaması da göz önüne alınarak) 5393 Sayılı Belediye Kanunu 14. a. maddesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliğinin 1. 18. maddesi gereğince söz konusu özel halk otobüslerinin ilk hareket, son durak yeri ve bekleme durağı (ulaşım istasyonu olarak belirlenmesine ve giriş-çıkışların Erol Atakulu Caddesi'nden yapılmasına encümenimizce oybirliği ile karar verildi" şeklindeki karar süreci ifade etti.
Alanın Silivri Birlik'e bir yıllığına tahsis edildiği ile ilgili bilgilerden yola çıkarak kooperatif yetkililerin yaşadığı endişeyi sorduğumuz Başkan Özcan Işıklar, "Tahsis süreci en az üç, belki de 5 yıl kadar olacak. Ne birlik yönetimi ne de üyeleri bu çalışmadan mağdur olmayacak. Hem Silivri'de şehir içi trafik rahatlayacak hem de birlik araçları kendi alanlarına kavuşacak. Her koşulda herkes için en iyi çözümü geliştirdiğimize inanıyorum. Kimse bu konuda endişe taşımasın" dedi. Sevginar UYGUN






