“Kılavuzunuz hayalleriniz olsun”

“Kılavuzunuz hayalleriniz olsun”

15.06.2019 10:16:49

Mezuniyet Töreninde konuşma yapan Silivri Final Okulları Müdürü Alper Atalay, öğrencilere “Kılavuzunuz hayalleriniz olsun” tavsiyesinde bulundu.

Silivri Final Okulları 8. sınıf ve 12. sınıf öğrencilerinin Mezuniyet Töreni, 13 Haziran 2019 tarihinde düzenlendi. Basın mensupları ve velilerin katılım gösterdiği tören, sınıf sınıf öğrencilerin alana davet edilmesiyle başladı. Mezun öğrenciler, velilerinin alkışları eşliğinde yerlerini aldılar.
Büyük Önderimiz, Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk ve O'nun düşünce arkadaşlarının manevi huzurunda saygı duruşunda bulunuldu, akabinde İstiklal Marşımız söylendi.

ATALAY: KILAVUZUNUZ HAYALLERİNİZ OLSUN
Okul Müdürü Alper Atalay, bir konuşma yaptı. Atalay, “Bizler öğretmeniz ve sizleri geleceğe yetiştiriyoruz. En büyük idealimiz de bu. Sevgili gençler, bugün yıllar süren bir emeğin karşılığını alıyor, hayatınızın en önemli dönemeçlerinden birini tamamlıyorsunuz. Gelecek sizi korkutmasın, çünkü büyük işler başarmış kişiler de hayatlarına sizden daha yukarıda başlamıyor. Önce kendinizi dinleyiniz. Nereye gitmek istediğinizi, ne kadar öğrenebileceğinizi ve hangi gerçeği bulmak istediğinizi sizler seçiniz. Bu yolda en büyük desteğiniz bu güne kadar öğrendiklerinizdir. Kılavuzunuz ise hayalleriniz olsun.

“ÖNCE MUTLU BİREYLER OLMANIZ GEREKLİ”
Sevgili anne ve babalar, “…Eğer, bir çocuk hoşgörüyle yetiştirilmişse; sabırlı olmayı öğrenir. Eğer, bir çocuk desteklenip, yüreklendirilmişse kendine güven duymayı öğrenir. Eğer, bir çocuk övünmüş ve beğenilmişse; takdir etmeyi öğrenir. Eğer, bir çocuk aile içinde dostluk ve arkadaşlık görmüşse; bu dünyada mutlu olmayı öğrenir.”

“ÜLKEMİZİN UMUDU SİZLERSİNİZ”
Dünyayı daha iyi bir yer yapmak için önce mutlu bireyler olmanız gerekli. Mutluluğun ise çevrenize yararlı olmaktan geçtiğini daima hatırlayın. Unutmayın, dünyanın barışa, barışın ise sizin gibi iyi yetiştirilmiş bireylere ihtiyacı var. Ülkemizin umudu, sizlersiniz. Bu gerçeği, Ulu Önder Atatürk, “Bütün umudum gençliktedir” diyerek ülkenin tüm değerlerini gençlere emanet ederek göstermiştir. İnanıyorum ki sizler de umutları boşa çıkarmayacak, ülkemizi çağdaş uygarlıklar seviyesine çıkaracaksınız. Buna tüm kalbimle inanıyorum.
Bu günden sonra yeni okullarınız, yeni öğretmenleriniz olacak. Sizler birer erdem acısı olun. Herkesten damla damla güzellik toplayın. Her daim doğrunun yanında olun. Ve son olarak diyorum ki, uçun, uçun benim masum kelebeklerim uçun! Konun bin bir çiçeğe… Yolunuz açık olsun.”
Öğrencilerden Eylül Büşra Yetkin, mezun öğrenciler adına duygusal bir konuşma yaparak, kendilerini yetiştiren öğretmenlere teşekkür etti.

2018-2019 Eğitim-öğretim yılı 8. ve 12. sınıf mezunları sahneye davet edilerek, sınıf öğretmelerinin elinden Mezuniyet Belgelerini aldılar.

BAYRAK VE FLAMA TESLİMİ

12. Sınıf öğrencilerinden Egemen Esen ve Eylül Büşra Yetkin, 11. sınıf öğrencilerinden Yusuf Arda Akman ve Miray Ezgi Çelen'e bayrak ve flamayı teslim etti.

Öğrenciler Mezuniyet Andını da okuyan öğrenciler, keplerini havaya fırlatarak geleceğe merhaba dediler. Mezuniyet Töreni, 10. Yıl Marşı'nın okunmasının ardından konserle devam etti.

Renginar SALİ

YORUM YAP