“Kendi belediyelerinin borçlarını niye asmadılar?”

“Kendi belediyelerinin borçlarını niye asmadılar?”

9.05.2024 16:03:16

Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu'nun CHP'nin yaklaşımıyla mecliste açıkladığı önceki dönem borç konusunda basın toplantısı düzenleyen Volkan Yılmaz, “AK Parti ve MHP'den CHP'ye geçen İstanbul ilçe belediyelerin borçlarını açıklayan anlayış, kendi yönettiği belediyelerin bütçe rakamlarını neden ilan etmiyor?” diye sordu.
CHP'nin, devir aldığı belediyeleri borçlarını ilan etmesi ile ilgili durumu değerlendiren önceki dönem Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “İstanbul'da AK Parti ve MHP'de olan 11 tane Cumhuriyet Halk Partisi'ne geçen belediyelerin borç tablosunu asan Cumhuriyet Halk Partisi yöneticileri neden 14 tane kendi ilçe belediyelerin borç tablosunu asmazlar? Madem AK Parti ve MHP belediyeleri kötü yönetti de astınız, kendi belediyeleriniz iyi yönetildiği borç tabloları, Büyükçekmece'yi, Şişli, Bakırköy, Kadıköy'ü niye asmazsınız? Bunları da asın ki Cumhuriyet Halk Partisi'ne gönül verenler, oy verenler, bu belediyelerin de borçlularını görsünler” dedi.
“İYİ BİR ÖRNEK OLMADILAR”
Yılmaz açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Bu basın toplantısının sebebi, maalesef ki hâlâ iktidar olduğunu kavrayamayan, çok uzun yıllar sonra yerel yönetimler seçimlerinde birinci parti çıkarak belediyeleri alan Cumhuriyet Halk Partisi'nin herhalde Genel Merkezinin, Büyükşehir Belediyelerinin tasarrufları ve tercihleriyle, görevi devraldıkları belediyelerin borçlarını ilan etmesi. Mali tablolarda yalnızca borçluluk tek başına bir şey ifade etmez arkadaşlar. Yalnızca borçları belediyelerin binalarına astırarak esasında Türk siyasetine, yerel idarecilik, yöneticilerine, gençlere iyi bir örnek olmadılar. Objektif bir anlayışla yaklaşmayan tabloları her ilçede Şile'den Silivri'ye kadar görüyoruz.
“BORÇ TABLOSU ELEŞTİRİLERİMİZE CEVAP DAHİ VERME CESARETİ VE YA BİLGİ BİRİKİMİ GÖSTEREMEDİ”
İlçe başkanımızın da ifade ettiği gibi rakamlarla oylanmış tabloyu Belediye binasına asamadılar. Ne yaptılar? Bir meclis toplantısında yarım ağızla açıkladılar. Gerek Grup Başkanvekilimiz Sultan Aşkın, gerek AK Parti Grup Başkanvekilimiz Celalettin Yazıcı ve Salim Çavdar arkadaşımızın borç tablosu üzerine yapmış oldukları eleştirilere cevap dahi verme cesareti ve ya bilgi birikimini gösteremedi. “Üstünü kapatıp gidilsin, büyüklerimiz de bize kızmasın” dediler ve bu kötülüğü, fenalığı esasında Silivri'ye yaptılar.
“KENDİ BELEDİYELERİNİN BORÇLARINI NİYE ASMAZLAR?”
İstanbul'da 40 tane belediye; 39 ilçe bir de Büyükşehir Belediyesi var. 24 tane AK Parti Belediyesi, bir tane Milliyetçi Hareket Partisi vardı. 11 tanesi Cumhuriyet Halk Partisi'ne geçti bu belediyelerde bu tabloları asan Cumhuriyet Halk Partisi yöneticileri neden 14 tane kendi ilçe belediyeleri bulunan belediyeler de borç tablosunu asmazlar? Bu soruyu birilerinin sorması lazım. Madem bu belediyeler kötü yönetildi de astınız, kendi belediyeleriniz iyi yönetildiği borç tabloları, Büyükçekmece'yi, Şişli, Bakırköy, Kadıköy'ü niye asmazsınız? Bunları da asın ki Cumhuriyet Halk Partisi'ne gönül verenler, oy verenler, bu belediyelerin de borçlularını görsünler.”

Sevginar SALİ

 

YORUM YAP