Kasım meclisi karara bağlandı

Kasım meclisi karara bağlandı

15.11.2016 10:10:16

Silivri Belediye Meclisi'nin Kasım ayı II. Birleşiminin I. Oturumu, Cuma günü saat 16.00'da gerçekleşti.

Kasım ayı Meclis toplantısının II. Birleşiminin I. Oturumu, Devrim Uzun'un Başkan Vekilliğinde kaydedildi. Görüşülen 2 gündem maddesi oybirliğiyle kabul edildi. Katılımın az olduğu toplantıda meclis üyelerinden Cengiz Aksu, Fevzi Arslan, Melih Yıldız, Tuğba Alkaya, Mustafa Saral, Ünal Doğrul ve Doruk Bulut mazeretleri dolayısıyla izinli sayıldı.

2 ADET GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLDÜ
Silivri İlçesi Değirmenköy Mahallesi I. Etap, II. Etap ve III. Etap 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planlarına ait plan notlarında plan değişikliği ile ilgili İmar Komisyonu raporu uygun görüldü.
İlçemiz Semizkumlar Mahallesi, Büyükyalı Caddesi, Koçak Sokak'taki parka “Seyfettin GÜNDOĞDU” isminin verilmesi ile ilgili İsim Tespit Komisyonu raporu uygun bulunan ikinci gündem maddesiydi.

GÜLER KADINA ŞİDDETE DİKKAT ÇEKTİ
Meclis gündemi bu aşamada tamamlanırken, kadına yönelik şiddete karşı konuşma yapmak üzere hazırlıklı gelen AK Partili Silivri Belediye Meclis Üyesi Filiz Güler'e gündem dışı konuşma hakkı tanındı. AK Parti Grubu adına söz aldığını belirterek sözlerine başlayan Güler, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddeti Kınama Günü münasebetiyle yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Kadına yönelik her türlü şiddetin yaşam hakkını tehdit eden temel bir insan hakkı ihlali olduğuna, toplumu derinden yaralayıp zayıflattığına, aile birliğini zedeleyip anne ve çocuk ruh sağlığını bozan, son derece önemli bir halk sağlığı sorunu olduğuna; kadına yönelik şiddetin katı töre, gelenek gibi hiçbir gerekçe ile asla meşrulaştırılamayacağına inanıyoruz. Kız kardeşlerimiz, annelerimiz, eşlerimiz, geleceği emanet ettiğimiz evlatlarımız olarak kadınlar, bu toplumun yarısını oluşturan erkeklerle aynı haklara sahip bireylerdir. Bu nedenle, kadına yönelik şiddete hiçbir zaman ortak olmayacağız, seyirci kalmayacağız. Kadına yönelik şiddete son vermek için el ele vereceğiz. Kadına karşı şiddetle mücadelede üzerimize düşen görevi yapmak için hep birlikte kararlıyız, biz de varız diyelim.”


Başkan Vekili Devrim Uzun, kadına yönelik şiddetle mücadelede farkındalık oluşturan söylemleri için Güler'e meclis adına teşekkür etti.
Hazal BAŞARAN

  • ETİKETLER
PAYLAŞ
« Önceki KESİN BİR İŞ VAR...
Sonraki » Mucizeler, güzellikler...

YORUM YAP