Belediye Meclisinin 7 Kasım Cuma gününe rastlayan Kasım ayı meclis toplantısının II. Birleşiminin I. Oturumunda Cumhuriyet Halk Partisi’nden Ünal Doğrul ve Fevzi Arslan, Adalet ve Kalkınma Partisi’nden Yusuf Köroğlu izinli sayıldı. Bir önceki oturum tutanakları okunmuş kabul edildi. Muharrem Ayı münasebetiyle açıklama yapan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, "Tutulan oruçlar, yapılan ibadetler kabul olsun” dedi ve ardından meclis gündemine geçildi.
IŞIKLAR: KOMİSYONA GÖRÜŞ BELİRTMEM
Gündemin
1. Maddesinde görüşülen; Silivri B.Sinekli Mahallesi, 259 ve 278 nolu
parselleri içeren 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı ile ilgili İmar Komisyonu raporu
hakkında bilgi veren Özcan Işıklar, "Havalle ettiğimiz evrakın teknik detayını
incelemenize gerek yok çünkü zaten bir komisyon söz konusu. 8 tane belediye
teslim aldığımız zaman da plan notlarında emsallerin veriliş tarzını her
belediye kendi meclis kararlarına göre almışlardı. Ama daha sonra Büyükşehir
Imar Yönetmeliğine uymak gibi bir zorunluluk vardı. 5,5 yıldır hiçbir komisyona
görüş dahi belirtmem. Teknik plan notuna uymayan bir şeyin orada verilmek
istenmesi bizim yetkimizi aşar. Bir de bilinmeyen bir şey var; onu bir eksiklik
olarak görüyorum.Büyükşehir 5000’lik planı yaparken sınırladıktan sonra bizim
burada onun hilafına 1000’lik uygulama yapma gibi yetkimiz yok. Öyle bir talep
de yok. Bizim için bir sosyal projedir, Silivri’ye kazandırdığı için Büyükşehir
Belediye Meclis Müdürümüze teşekkür ediyorum.” dedi. Rapor oybirliğiyle kararlaştırıldı.
HAVALE
EDİLEN GÜNDEM MADDELERİ OYBİRLİYLE KABUL EDİLDİ
Gündemin 2. Maddesinde görüşülen; Silivri Sancaktepe Mahallesi, 611 ada, 2 parseli içeren 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı tadilatı ile ilgili İmar Komisyonu raporu oybirliğiyle karara bağlandı.
3. Gündem maddesinde yer alan; İlçemiz esnafının işyerlerinin önüne çıkardıkları malların işgal alanlarının tespiti ile ilgili İmar ve Kentsel Tasarım Komisyonu raporu oybirliğiyle uygun görüldü.
MECLİS ÜYELERİ PLANLARLA İLGİLİ SALI GÜNÜ TOPLANACAK
Söz hakkı alan CHP Silivri Belediye Meclis Üyesi Sühey Kırkıcı, "Silivri’mize ilişkin E-5 Güneyi deniz ile E5 arasında kalan bölgenin nazım imar planları yoğun itirazlar ve mahkeme kararlarına istinaden belediyesiyle yeniden görüşülmek üzere müdürlüğe iade edilmişti. Bunun üzerine çok fazla itirazlar yapılmıştı. Hazır böyle bir imkân yakalamışken İmar Komisyonundaki arkadaşlarla yaptığımız görüşmede bürokratlarımız tarafından haftanın herhangi bir günü bir araya gelerek meclis üyelerimizin tamamını çağırarak bu konuyu irdelemek istiyoruz. Bu ilk etap olacak. Daha sonra sivil toplum örgütleri ve basınımızın değerli temsilcileriyle birlikte bu çalışmaya devam edeceğiz. 10 gün sonra sanıyorum, konuyla ilgili bizim ekip Büyükşehir Belediye İmar Komisyonuna davet edildi. Oraya giderken bu çalışmayı gözden geçirmiş olarak gitmek isteriz.” şeklinde bir öneride bulundu. Kırkıcı’nın açıklamasının ardından meclis üyeleri Salı günü saat 09.00’da toplanma kararı aldı.
Hazal BAŞARAN






