Karakaş, Umut’a mı kayıyor?

Karakaş, Umut’a mı kayıyor?

23.08.2019 10:09:15

AK Parti eski İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, konuk olduğu YouTube programında çarpıcı açıklamalara imza attı. İl Başkanlığı döneminde yönetiminde yer alan geçmiş dönem AK Parti İlçe Başkanı Metin Karakaş da Temurci'nin açıklamalarını sosyal medya hesabından paylaştı. AK Parti'deki gelişmeleri merakla izleyenler tarafından Temurci'nin Ahmet Davutoğlu ile birlikte hareket ettiğinin bilinmesi üzerine Metin Karakaş'ın değerlendirmeleri yeni kurulan Umut Partisi ile bağlantısına yorumlandı.

AK Parti'de son yerel seçimlerde yaşanan oy ve saf kaybından sonra daha yüksek sesle konuşulmaya başlayan yeni parti oluşumları Silivri siyasetinde de etkisini hissettirmeye başladı. AK Parti geçmiş dönem İl Başkanı Selim Temurci'nin gündeme oturan açıklamalarını kendi sosyal medya hesabından paylaşan Metin Karakaş, gelen yorumlara da sessiz kalmadı.

KARAKAŞ: TEMURCİ DOĞRU BİR İNSAN
Uzun bir süredir siyasi sessizliğini sürdüren Karakaş'ın gelen yorumlara yanıt vermesi dikkat çekti. Karakaş, “Ben Selim Başkanın doğru bir insan olduğuna inanıyorum… Ve ekibinde yer aldım… FETÖ ile ne kadar çok mücadelede ettiğini de bilenlerdenim. Ancak videoyu tam izlerseniz bu uyarıları yapan kimse yok… Kimse kusura bakmasın eğer PKK sevici Perinçek benim partimi yani AK Parti'yi savunuyorsa düşünmem gerekir. TRT Kurdiye terörist Osman Öcalan'ı kim çıkardı? Hala çıkaranlar neden cezalandıramadı merak ediyorum… Terörist başının mektubundan kim medet umdu ki kamuoyuna sızdırtıldı?

“BENİM DEVLETİM VE PARTİM BU KADAR ACİZ DEĞİLDİR”
Benim devletim ve partim bu kadar aciz değildir… Benim partimi millet yerine Pelikan adındaki grup koruyor artık… Ve bizim mücadelemiz bunlarla olacak... Bu partimizin aynı zamanda kurtuluş reçetesidir... Bu böyle bilinmelidir ve yorumlanmalıdır… Saygılarımla” şeklinde çok uzun bir aradan sonra siyasi bir konuda görüşünü belirtti.

KARAKAŞ, UMUT PARTİSİ'NİN TRAKYA SORUMLUSU MU OLUYOR?
Silivri siyasi kulislerinde Metin Karakaş'ın Ahmet Davutoğlu'nun kurduğu partinin kurucuları arasında olduğu, İstanbul geçmiş dönem İl Başkanı Selim Temurci'nin de bulunduğu Umut Partisi'nin Trakya sorumluluğuna getirileceği konuşuluyor.

TEMURCU'NİN AÇIKLAMALARINDAN SATIR BAŞLARI ŞÖYLE

“GELDİĞİMİZ NOKTADA SAADET PARTİSİ'Nİ DAHİ ÇETE OLARAK ADLANDIRDIK”
Temurci'nin gündemi ve AK Partililerin ilgisini çeken çarpıcı açıklamaları ise şöyleydi:
-MHP ile yapılan ittifakta kullanılan beka diline bakın. AK Parti nasıl olurda bu partinin genel başkanına, yazıları kim yazıyor o promtre bunları kim yansıtıyor, nasıl oluyor bu iş anlamış değilim. Ya biz, demokrasiye, özgürlüklere bu kadar vurgu yapan ve bu toprağın çocuklarını kucaklayan bir siyasi hareket olarak yola çıktık. Geldiğimiz noktada Saadet Partisi'ni dahi dörtlü çete adlandırdık. Ya şimdi dörtlü çete lafını Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan kullandığı an burada bir yanlış anlama var demiştim arkadaşlara. Olabilir siyaseten farklı düşünebiliriz. Tek kabul edemeyeceğimiz şey terörle olan ilişkidir. Bu yapı içerisinde AK Parti'nin genel başkanı ve cumhurbaşkanımız ülkenin en az yarısının destek verdiği açık görülen siyasi partileri çete olarak adlandırdı. Hakikaten bunu ne için yaptı? Daha sonra 23 Haziran yerel seçimlerine giderken bu dil komple değişti…

'MİLLET AK PARTİ'YE KİBİR VE GURUR DİLİNİN BEDELİNİ AĞIR ÖDETTİ'
-Manisa'dan İç Anadolu'ya doğru bir çizgi çekin; kaybettiğimiz illerin ve ilçelerin neredeyse tamamını MHP'ye kaybetmişiz. Zamanın ruhu toplumu kucaklamaktır. Zamanın ruhu kutuplaşma dili değildir. AK Parti'nin kendine dönmesi için MHP ile ittifakı sonlandırması gerekiyor. Bunu MHP'deki kardeşlerimizin bir yere itilmesi anlamında söylemiyorum. Biz 1 Kasım'da Ahmet Davutoğlu genel başkanlığında yüzde 49,5 oy aldık. Son seçimde nasıl oldu da yüzde 30'lardaki CHP yüzde 54 millet ittifakı ile aldı. Ak Parti'ye asla yakışmayacak olan kibir ve gurur dilidir. Millet bunu bize çok ağır bedelini ödetti. Biz diyoruz ki kardeşim bu sorunları içerde görelim...

“BAŞKANLIK SİSTEMİNDE HATA YAPTIK”
-Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde hata yaptık. Evet dedim. Pişmanım. Kuvvetler ayrılığının olmadığı yerde demokrasi yoktur. Biz kuvvetler ayrılığını değil, kuvvetler birliğini oluşturduk.

“KUVVETLER AYRILIĞI DEĞİL BİRLİĞİNİ OLUŞTURDUK”
-Bazı şeyleri görmedik. Kuvvetler ayrılığının olmadığı yerde demokrasi yoktur. Demokrasinin olmazsa olmaz şartı bu olduğu için, AK Parti ilkelerinin de bize salık verdiği düşünce bu olduğu için her toplantıda bu gerçekleşiyor mu diye sorduk.
Uygulamaya baktığımızda ise bu güçle ben başka bir faninin Türkiye'de Cumhurbaşkanı olmasını asla istemiyorum. Gördük ki ülkede kuvvetler ayrılığı değil birliğini oluşturduk. Bizim bundan çıkmamız lazım. Yargıyı özgürleştirmemiz lazım. Yürütmeyi özgürleştirmemiz lazım.

“AK PARTİ BİR AİLENİN BİR ZÜMRENİN PARTİSİ DEĞİLDİR”
-AK Parti tabanına ve milletimize duyduğumuz güven bizde her zaman ümidin kaynağıdır. AK Parti sadece bir ailenin, bir zümrenin, bir kitlenin partisi değildir. Biz şuanda Ahmet Davutoğlu'nu, Abdullah Gül'ü, Ali Babacan'ı birçok ismi alıyoruz bir yereye koyuyoruz, onlara karşılıkta diyoruz ki Pelikan bunlara karşılık şunları yapacak. Perinçek şunları söylemiş. AK Parti bu yapılarla birlikte aynı cümle içinde konuşmak AK Partililerin yapacağı iş değildir.

PELİKANCILAR KİM?
Türkiye'nin adını ilk defa 2016'da dönemin başbakanı Ahmet Davutoğlu'nu yerden yere vuran bildiri ile duyduğu AKP içerisindeki Pelikan grubu ile bu gruba karşı duruş sergileyenlerin kavgası büyüyor. Mayıs 2016'da adını AK Parti içerisindeki Pelikan grubu, o dönem Başbakan olan Ahmet Davutoğlu'nu yerden yere vuran Pelikan Bildirisi yayımlamıştı. Pelikan Darbesi olarak anılan sürecin sonu, bildirinin yayımlanmasından günler sonra Davutoğlu'nun başbakanlıktan istifasına kadar gitmişti. AK Parti içinde ayrı bir grup oluşturan Pelikancılar, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın damadı ve Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'a verdikleri destekle biliniyor. Bunun yan ısıra Erdoğan'a yakın bakan ve millevekillerinin bazıları da Pelikancılara karşı duruş sergiliyor. Bu isimlerin başında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski metin yazarı ve AKP Ankara Eski Milletvekili Aydın Ünal geliyor. Ünal son olarak “FETÖ ve PKK'dan daha tehlikeli, içerdeki sinsi ur, partiyi zehirleyen Pelikan Örgütü derhal kararlılıkla tasfiye edilmelidir” sözleriyle gündeme gelmişti. Aydın Ünal'ın bu çıkışından yaklaşık üç ay sonra Erdoğan'dan dikkat çeken bir ziyaret gelmişti. Erdoğan, Pelikancılar grubunun merkezi olan ve Pelikan Yalısı olarak bilinen Bosphorus Global'i (Boğaziçi Küresel İlişkiler Merkezi) ziyaret ederken, yaklaşık 1.5 saatlik bir görüşme gerçekleştirmişti.
Sevginar SALİ

YORUM YAP