Kapalı pazar gündemi

Kapalı pazar gündemi

5.10.2017 09:22:46

Belediye, Perşembe pazarının kapalı pazar yerine taşınmasını Ekim Meclisine getirdi, muhalefet “Pazar yeri yapımı bitmedi ki” itirazını yükseltti.

Silivri Belediye Meclisinin Ekim gündeminin 6. Maddesini oluşturan “İlçemiz Perşembe pazarının 1630 ada, 1 parselde yeni yapılan modern kapalı pazar yerinde kurulması” hususunda AK Parti bir önerge sundu.

MUHALEFETTEN; PAZAR YERİ NEDEN BİTMEDİ TEPKİSİ
“Perşembe pazarının, modern kapalı Pazar yerine taşınması ile ilgili; yapılan tespitte Pazar yerinin henüz tamamlanmadığı gözlemlenmiştir. Modern olarak adlandırılan bu Pazar yeri şu anda derme çatma bitmemiş bir yapı görünümünde olup 3.3 Milyona mal edilen bu yapının ne için tamamlanmadığı, ne zaman tamamlanacağı soruları ile şu anki durumu itibarı ile kış şartlarında kullanıma elverişli olup olmayacağı hususlarında tarafımıza bilgi verilmesini talep eder iş bu önergemizin başkanlık makamına havale edilmesini arz ederiz” şeklindeki muhalefet önergesini dinledikten sonra Başkan Işıklar, “Bunu yazanlar baktı mı oraya, son durumu gördü mü? Derme çatma bir hali yok. Bitti” dedi.

IŞIKLAR: EMSALİ KADAR KAPALI ALAN YAPIYORSUNUZ ONDAN SONRA SADECE RÜZGAR VE YAĞMURDAN KORUNMASI AMAÇLI
AK Parti Meclis Üyesi Mutlu Bozoğlu'nun “Olur mu? Etrafı açık. Rüzgar yoğunluğu olan bir bölgedeyiz. Kuzey tarafının kapalı olmaması sorun yaratacak” görüşü üzerine Başkan Işıklar Pazartesi günkü oturumda, sözlerine şöyle devam etti: “Fatih Mahallesi planları yarın (3 Ekim Salı 2017) askıya çıkıyor, 22 yıl sit planları bitmedi. Fatih Mahallesi planları askıya çıkıyor orada da aynısını yapacağız. Altı otopark üstü kapalı pazar yeri. Kapalıdan kastımız şu; Gümüşyaka'daki istisna bir durum, planlardan dolayı kapalı yapacağımız alan oranı belli. İmar veremezsiniz. Emsali kadar kapalı alan yapıyorsunuz ondan sonra sadece rüzgar ve yağmurdan korunması amacıyla, branda çekileceğine çatı kalıcı şekilde yapılıyor. Rüzgarın etkisini reklam panolarıyla kesebiliriz. Ama öyle söz ettiğiniz gibi derme çatma bir alan değil. Asfaltı, tüm düzenlemeleri, çelik konstrüksiyon çok şık bir yapı yapıldı.”
Bozoğlu'nun proje görseli ile oluşturulan alanın aynı olmadığı yönündeki itirazına Işıklar karşı çıktı.

ZABITA İLE PAZARCI ESNAFI GÖRÜŞMELERİ SÜRÜYOR
Başkan Yardımcısı CHP Belediye Meclis üyesi Bora Balcıoğlu, şu anda rüzgar panellerinin alanda kurulduğunu belirtirken, Zabıta tarafından pazarcılarla görüşmelerin yapıldığını belirtti. Başkan Yardımcısı Emine Tarin de 19 Eylül'de bir toplantı yapılıp Bora Balcıoğlu Başkanlığında bir komisyon oluşturulduğunu paylaştı. Pazarcılar Derneği, Ticaret Odası, Esnaf Odası temsilcilerinin gerçekleştirdikleri incelemeler sonucu pazar yerinin hazır olduğuna dair bir rapor hazırladığını ekledi. Konuyla alakalı son olarak Meclis kararının alınıp resmiyet kazandırılması gerektiği için söz konusu gündem maddesinin Ekim oturumunda yer aldığını paylaştı.

IŞIKLAR: MERKEZ PAZARINI DA KALDIRACAĞIZ
Işıklar, “Kapalı pazar yeri derken üstü kapalı, etrafı açık olmak zorunda; imar hukuku gereğince öyle. Pazarcıların tezgah yeri dağıtımı, sürdüğü için açılışı erteledik esnaflar yerleşir yerleşmez şekillenir yaparız. Merkez planları askı süresi bittikten sonra merkez pazar yerini de kaldıracağız. Fatih Mahallesinde 12 dönüm altı otopark üstü kapalı pazar alanı oluşturacağız” diye de ekledi. Sevginar SALİ

YORUM YAP