KAGİD’ten çok özel etkinlik

KAGİD’ten çok özel etkinlik

12.05.2022 15:12:58

KAGİD Sağlık Komisyonu Nedret Kahraman Başkanlığı, Özet Atçı, Zelal Umuç, Elif Arslan üyeliğinde Özel Aktif Çağrışım Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi yöneticileri ile birlikte gereksinimli bireyleri anneleri ile birlikte Mega Country'de organize ettikleri etkinlikte misafir ettiler.
İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Beyhan Bolak Hisarlıgil, Silivri İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Erdal Aslan, KAGİD Başkanı Öznur Kırkıcı, KAGİD Kurucu Başkanı Aynur Süleymanoğlu, bir önceki dönem Dernek Başkanı Gülgün Narinç, İstanbul Rumeli Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Çocuk Bakım ve Gençlik Hizmetleri Bölüm Başkan Vekili ( dernek üyeleri ve Özel Aktif Çağrışım Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'ne devam eden özel çocuklar ile anneleri etkinlikte doyasıya eğlenirken, yapılan çekilişler ile kazandıkları hediyelerle de mutlu oldular.
KIRKICI TEŞEKKÜR ETTİ
Programın açılış konuşmasını Dernek Genel Sekreteri Belma Bulut Keleş gerçekleştirerek sözü KAGİD Başkanı Öznur Kırkıcı'ya verdi. Katılımcıları selamlayan KAGİD Başkanı, özel çocuklar ve bir o kadar özel anneleri ile birlikte olmaktan duydukları mutluluğu paylaştı. Kırkıcı, etkinliği organize eden Sağlık Komisyonu üyeleri ve Başkanı Nedret Kahraman, Özel Aktif Çağrışım Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi yetkilileri, KAGİD üyeleri ile Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'a desteklerinden dolayı teşekkür etti. Kırkıcı konuşmasını Aziz Nesin'in, “Her kadın, biraz gökyüzüdür, biraz çiçek. Biraz yorgunluktur, biraz serinlik. Biraz hayaldir kadın, biraz hüzün. Biraz hayattır, ama daha çok, ‘annedir' kadın. Ne de çok yakışır..” dizeleri ile tamamladı.
EREL: “BEN ÖLÜNCE
ÇOCUĞUMA NE OLACAK?” KAYGISI YAŞAYAN
ANNELERİMİZİN
GÜNÜNÜ İÇTENLİKLE KUTLUYORUM”
Okul Müdürü Şenay Sevgi Erel, yaptığı konuşmada şu ifadelerine yer verdi: “Anneler Günü ve Engelliler Haftası nedeniyle Silivri Kadın Girişimciler Derneğinin iş birliği ve desteğiyle bu etkinliği düzenlemiş bulunmaktayız. Bu etkinlik özel gereksinimli bireylerimizi, ailelerini, en çok da anneleri ne kadar önemsediğimizi, bizim için ne kadar değerli olduklarını ifade edebilmek açısından çok önemli. Özel gereksinimli bireylerimiz günlük yaşam aktivitelerini yerine getirmekte zorlandığından mutlaka bir aile üyesi veya bakıcı desteğine ihtiyaç duymakta, bu desteği de genellikle anneler sağlamakta.
Bu durum tüm aileyi etkilemekle birlikte, babaların daha çok ailenin maddi ihtiyaçlarını sağlamaya çalışırken, annelerin çocukların bakımından sorumlu olduğu ve annelerin babalardan daha fazla etkilendiği araştırmalarla ortaya kondu. Çocukları için kendi ihtiyaç ve isteklerinden fedakarlık eden, planlarından, hayallerinden vazgeçen, günlük yaşam içerisinde çeşitli kaygılar yaşayan, en önemlisi de “Ben ölünce çocuğuma ne olacak” kaygısı yaşayan tüm değerli annelerimizin Anneler günü içtenlikle kutluyorum. Özel gereksinimli bireylerimizin hayatlarına ufak da olsa bir dokunuş yapabiliyorsak, bir kelime söyleyip, bir adım attırabiliyorsak, bizden biri olduklarını hissettirebiliyorsak ne mutlu bize...”
ŞAHİN: BİR ÖZEL ÇOCUK DOĞDUĞUNDA, BİR
KAHRAMAN DOĞAR
Programda konuşan Özel Aktif Çağrışım Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinin kurucusu Seda Şahin, duygu ve düşüncelerini şöyle ifade etti: “10-16 Mayıs Özellerimizin Haftası, 8 Mayıs Anneler Günüydü. Bu iki özel günü birleştirerek bu güzel farkındalık etkinliği gerçekleştirdikleri için hepiniz adına Silivri Kadın Girişimciler Derneğine teşekkürlerimi sunuyorum. Bugünün anısına teşekkür plaketini almak için Silivri Kadın Girişimciler Derneği Başkanı Öznur Kırkıcıyı sahneye davet ediyorum, ayrıca teşekkür etmek istediğim bir kişi daha var. Birazdan çok güzel bir farkındalık çalışması izleyeceksiniz. Bu çalışmayı yazan, yöneten öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi hazırlayan tiyatro hocamız Bora Gökçe'yi sahneye davet ediyorum. Ve sözlerimi çok sevdiğim bir cümle ile bitirmek istiyorum; “Bir çocuk doğduğunda bir anne doğarmış” ben de diyorum ki: “Bir özel çocuk doğduğunda, bir kahraman doğarmış.” Buradaki tüm kahraman annelerimizin önünde saygıyla eğiliyor ve hepinizi sevgiyle kucaklanıyorum. İyi eğlenceler.”
FİGEN CAN YILIN
ANNESİ SEÇİLDİ
Etkinlikte Figen Can, yılın annesi seçildi. Plaket ve ödülünü KAGİD Başkanı Öznur Kırkıcı'nın elinden alan Can'ın üç özel gereksinimli çocuğa sahip olduğunu ve kısa bir süre önce birini kaybettiği öğrenildi. Can Yılın Annesi Plaketini alırken, çok duygulandı tüm çocuklar ve anneler için sağlık diledi.
BORA GÖKÇE EŞLİĞİNDE DUYGU DOLU SUNUM
Tiyatrocu Boran Gökçe'nin hazırladığı ve yer aldığı sunum Özel Aktif Çağrışım Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi hocaları, KAGİD Sağlık Komisyonu Üyesi Zelal Umuç ve özel çocukların eşliğinde sergilenip izleyenlerden büyük alkış aldı, duygu dolu gözlerle takip edildi.
ÇEKİLİŞ VE DANS
Süslemelerini dernek üyesi Neslihan Uslular'ın üstlendiği etkinlik köfte ekmek ikramları, danslar, bol hediyeli çekilişler, animasyon gösterileri ile devam etti.
Sevginar SALİ

YORUM YAP