KAGiD’te Narinç dönemi

KAGiD’te Narinç dönemi

9.02.2018 10:21:17

5. Olağan Genel Kurulunu gerçekleştiren Silivri Girişimci Kadınlar Derneği üyeleri yeni yönetim ve başkanını belirledi.
Ender Unutan Ersözlü'nün divan başkanlığı, Gizem Özkanlı Çelikkol ve Belma Bulut Keleş'in yazmanlığa oybirliğiyle seçildiği genel kurul, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

SÜLEYMANOĞLU: DERNEĞİMİZE HİZMET ETMEKTEN DOLAYI ÇOK MEMNUNUM
Derneğin faaliyetlerini Başkanlık görevinden kendi isteğiyle ayrılan Aynur Süleymanoğlu okudu. Konuşmasında Süleymanoğlu, genel kurulla ilgili görüşlerini de şöyle ifade etti: “Hepinizin bildiği gibi, Derneğimizi 2010 Yılında 25 Girişimci Kadın Üye ile kurduk ve o günden bu güne sorumluluklarımızın bilinciyle çalışıyoruz. Bu 7 yıl içinde iş durumu değişikliği, ikamet değişikliği veya özel istek üzerine Derneğimizden ayrılanlar ve aramıza yeni katılanlar oldu. Şu an sayımız 40. Bu süreç içerisinde, Derneğimizin de desteği ile Türkonfed'e bağlı Trakyasifed (Trakya İş Dünyası Dernekler Federasyonu) kuruldu. Dernek Başkanımız önce Yönetim Genel Sekreterliği yapıp, bir dönem de Federasyon Başkanlığını üstlenerek, Türkonfed bünyesinde ilk ve tek Federasyon Başkanlığı ünvanı ile Derneğimizi temsil etti. Yine Türkonfed'e bağlı Kadın Derneklerinin Başkanlarından oluşan İş Dünyasında Kadın Komisyonunda Başkan Yardımcılığı görevini üstlenerek, Trakya'daki Girişimci Kadını ve Derneğimizi temsil etti. Bu görev esnasında Türkonfed'in “Orta Gelir Tuzağı'ndan Çıkış: Hangi Türkiye?” Raporu, dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü Çankaya Köşkünde ziyaret ederek ve CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu makamında ziyaret edilerek sunuldu. Ayrıca, Türkonfed IDK Heyeti ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr.Fatma Betül Sayan Kaya'yı makamında ziyaret ederek, Komisyonun çalışmaları hakkında bilgi vererek, kadınların iş yaşamına daha fazla katılımını teşvik edecek politika önerileri paylaşıldı.
Dernekte projelerimizi hayata geçirirken, hem Federasyonumuzun, hem de Konfedarasyonumuzun kurumsal yönetim ilkeleriyle hareket etmeye gayret gösterdik.
Çalışma Komisyonları oluşturduk; Kendi İşlerimizin yanı sıra, İş Dünyasında Kadın'dan, Kadının Hukuksal ve Mali sorunlarına, Genç Vizyona, Yeni Üye oluşturma, Sosyal Faaliyetlere ve de Basın Yayın çalışmalarımıza ağırlık verdik.”
Süleymanoğlu,  2016-2017 dönemine ait faaliyet raporunu detaylarıyla paylaştıktan sonra,  açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Bir dönemi daha geride bırakırken, Derneğimizde görev alan Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu Üyelerimize, her zaman yanımızda bulunan bizlere desteklerini esirgemeyen, bize enerji veren çok değerli Yüksek Danışma Kurulumuza, Çalışma komisyonlarımızda görev alıp, zaman ve uygunluğa göre emek veren siz değerli üye arkadaşlarıma ve de Derneğimizin Sekretaryasını yapan Özlem Kılıç'a, yani hepinize saygı ve şükranlarımı sunuyorum.
Derneğimizin Kurucu Başkanı ve devamında 7 yıl süren başkanlık döneminde birlikte çalıştığım tüm Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte derneğimize hizmet etmekten dolayı çok memnunum. Yaptıklarımıza verdiğiniz destek, hatalarımıza gösterdiğiniz anlayış ve duyduğunuz güvenden dolayı herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Bundan sonrasında bana düşecek herhangi bir görevde aynı heyecanla her türlü desteği vermeye hazır olduğumu bildirir, göreve gelecek olan yeni yönetime de huzur ve başarılar dilerim.”
YENİ YÖNETİM
Faaliyet, hesaplar ve denetim raporunun oybirliğiyle ibrası sonrası derneğin yeni yönetimi belirlendi.
Buna göre; Gülgün Narinç, Nursel Erel, Dilek Dönmez, Öznur Kırkıcı, Gizem Özkanlı, Özen Özden ve Buse Ersaraç oybirliğiyle derneğin yeni yönetim kuruluna seçildiler. Yönetim kendi içinde yaptığı seçimle Gülgün Narinç'i yeni dönem için başkan olarak belirledi. Dilek Dönmez ve Öznur Kırkıcı, Başkan Yardımcısı, Gizem Özkanlı Çelikkol Genel Sekreter, Buse Ersaraç Sayman olarak belirlendi.
Yedek yönetime Dilek Sırdaş, Nergis Yönet, Nurten Genç, Sevil Dalgıç, Yasemin Yıldız İçer, Nedret Kahraman ve Sevginar Sali seçildi.
Asil Denetim Kurulu üyeleri Saadet Gencoğlu, Bahar Acay ve Eda Ziko seçilirken, yedek denetimde Seda Şahin, Aysun Karasu Akçay ve Simge Kandemir Kesen görev almak üzere belirlendi.
Federasyon temsilciliğine Derneğin Yeni Başkanı Gülgün Narinç, Aynur Süleymanoğlu ve Ülkü Büyükgönenç seçildiler.
Genel Kurulun ardından yönetim ve üyeler Süleymanoğlu'na özel jestlerle teşekkür ettiler.
Sevginar SALİ

YORUM YAP