İSTOKDEF hemşehri dernekleri kahvaltıda buluştu

İSTOKDEF hemşehri dernekleri kahvaltıda buluştu

28.09.2020 15:12:40

Hemşehri dernekleri, İstanbul Tokat Dernekleri Federasyonunun ev sahipliğinde, Silivri Öğretmenevi'nde bir araya geldi.

Silivri'de faaliyet gösteren hemşehri derneklerin başkanları, tanışmak, kaynaşmak ve istişare etmek amacıyla, İstanbul Tokat Dernekleri Federasyonu'nun ( İSTOKDEF ) ev sahipliğinde geçtiğimiz gün Silivri Öğretmenevi'nde bir araya geldi.

Dernek Başkanları birbiriyle tanıştılar. Hasbihal ettiler. Dernek faaliyetleri ile ilgili karşılıklı istişarelerde bulundular. Özellikle pandemi koşullarında yaşanan sıkıntı ve zorluklar gündeme geldi. Hemşehri derneklerinin özellikle ortaklaşa yapacağı konular üzerinde duruldu.

Gençlik faaliyetleri,  Sportif aktiviteler, Sosyal ve kültürel vb. çalışmaları koordine etmek amacıyla bu çalışmaların yürütülmesi amacıyla sekretarya kuruldu. Özellikle son dönemde gençleri bekleyen tehlikelere dikkat çekildi.

Kahvaltıya iştirak eden Dernek Başkanlarının ortak katılımıyla bu toplantıların genişletilerek sürekli hale getirilmesi kararlaştırıldı. İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olanıdır anlayışıyla çalışmaların yürütülmesi kararlaştırıldı.

İstanbul Tokat Dernekleri Federasyonu tarafından "Temiz toplum Erdemli insan" niyetiyle başlatılan bu çalışmaların bölgedeki tüm ilçelerde devam edeceği bildirildi.

Haber Merkezi

YORUM YAP