'İstanbul’un Trakya Kapısı Silivri' yayımlandı

'İstanbul’un Trakya Kapısı Silivri' yayımlandı

21.11.2023 10:46:25

Silivri için hazırlanan en kapsamlı eserin sahibi Dr.Cemal Kozanoğlu'nun ardından oğlu Kemal Kozanoğlu, babasının yazdıklarını tamamlayan bir eser ile yayın dünyasına merhaba dedi.

Kemal Kozanoğlu'na İstanbul'un Trakya Kapısı Silivri / Günümüzde ve Tarihte Gezintiler eserini, Hürhaber için imzalama nezaketi için teşekkür ediyoruz. Tarihçi Kitapevi tarafından basılan esere, internetin yanı sıra Silivri'nin merkezdeki kırtasiyelerinden de ulaşabilirsiniz...
ÖNSÖZ
Kemal Kozanoğlu, ailesine ithaf ettiği kitabını şu ön sözü ile yayınladı: “Bugünlerde daha çok cezaeviyle ve "soğukluğuyla" tanınsa da, Trakya'nın güneydoğu ucunda, Çatalca yarımadasının güneybatısında, kuzey Marmara kıyısında kurulan Silivri, aslında tarihin birçok döneminde önemli bir yerleşim yeri olmuştur. Önemini Avrupa ile Asya arası geçiş bölgesinde bulunmasına, ılımlı iklimine, doğal limanına, Antikçağda yapılıp Ortaçağ'da genişletilmiş kalesine ve tabii ki verimli topraklarına borçludur. Balkanlardan gelenler ilk kez Silivri'de Marmara denizini görürler.
Bu kitapta Selymbria/Selibria/Selivriya/Silivri'nin Antik Yunan yerleşiminden, Bizans, Osmanlı ve Cumhuriyet döneminden kesitler bulacaksınız. Bir zamanlar hiç de az olmayan tarihi eserlerinden kalanları, yani yıkımlardan kurtulmuşlar okurken kurtulamamış olanları da okuyacaksınız. Bu çok kültürlü kentte eskiden yaşamış üç büyük dinden ve çeşitli milletlerden insanları, uzun tarihi boyunca buradan geçenleri, burada doğan ya da yaşamış olan önemi kişileri tanıyacaksınız.”
Silivri'yi anlatan eserler ve yazarların çoğalması dileğiyle...
Sevginar Sali

YORUM YAP