İstanbul’un fetih şölenine MHP çıkarması

İstanbul’un fetih şölenine MHP çıkarması

31.05.2022 13:05:26

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin teşrifleriyle gerçekleşen 29 Mayıs İstanbul'un Fethi kutlaması ve Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi Fidan dikme törenine MHP Silivri teşkilatı Zafer Yalçın'ın Başkanlığında iştirak ettiler.

Silivri MHP Teşkilatı Pazar günü İstanbul'un Fethi kutlaması ve Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi Fidan dikme töreni saflarında yerini Zafer Yalçın'ın Başkanlığında aldı.
YALÇIN: FETİH ŞÖLENİNDE MHP SİLİVRİ OLARAK YERİMİZİ ALDIK
“O güzel komutana da o güzel orduya da binlerce selam olsun. Bu büyük Fethin mirasına sahip çıkmak hepimize nasip olsun” diyen Yalçın, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Bilge Liderimiz Devlet Bahçeli Beyefendinin katılımları ile gerçekleşen Fetih Şöleninde MHP Silivri olarak yerimizi aldık.
“NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE”
1058 yıllık Doğu Roma İmparatorluğunun bittiği, Orta çağın kapanıp Yeniçağın başladığı İstanbul'un Fethi'nin 569. yılı kutlu olsun. Fatih Sultan Mehmet Han ve Aziz Askerlerinin ruhları şad olsun... Ne mutlu Türk'üm diyene” şeklinde görüşlerini ifade etti.
BAHÇELİ: FETİH HER
ŞEYDEN ÖNCE BİR GÖNÜL, İMAN VE ADALET SEFERBERLİĞİDİR
Fetih Şöleninde konuşan MHP Lideri Devlet Bahçeli, İstanbul'un fethinin ezeli bir takdir, zaman içinde olgunlaşan medeniyet ve millet mükafatı olduğuna işaret ederek şunları kaydetti: “"Ne mutlu ki efendimizin övgüsüne mazhar olmuş kutlu ecdadımız vardır. Ne mutlu ki dünyanın pırlantası İstanbul'u fetheden neferlerimizin, manevi önderlerimizin, kudretli Fatih'imizin asırlar geçse de namı yürümektedir. İstanbul, Mehmedimizi Fatih yapan, Ayasofya'yı tevhit meşalesiyle aydınlatan, haçı devirip hilali doğduran mukaddesat kilidimiz, mukadderat künhümüzdür. La Galibe İllallah, yani Allah'tan başka galibin olmadığının şaheseri İstanbul'dur. Fetih yalnızca kılıçla olmaz, devrin üstün silah teknolojisine erişmekle gerçekleşmez. Fetih her şeyden önce bir gönül seferidir, bir iman ve adalet seferberliğidir. Kalemsiz, kelamsız, duasız, sevdasız, merhametsiz, haksız bir fetih bizim tarih sayfalarımızda hiç görülmemiştir. Bu duruşumuzu Bizans'ın varisleri, 'zulüm 1453'te başladı' diye yazan vandallar, Haçlı emellerinin vasileri idrak ve itiraf edemez. Kaldı ki buna yürekleri dayanmaz, vicdanları elvermez."
“VATANIMIZI BİZANS TOPRAĞI YAPMAYA ÇALIŞAN ALÇAKLARIN KARŞISINDA TÜRK MİLLETİ SONUNA KADAR DURACAKTIR”
Bahçeli, "Fetihten 569 yıl sonra Türk-İslam izlerini örterek İstanbul'u Konstantiniye, Ayasofya'yı kilise, vatanımızı Bizans toprağı yapmaya çalışan alçakların, ecdadımızı katil olmakla suçlayan utanmazların karşılarında büyük Türk milleti fetih ve taarruz bilinciyle sonuna kadar duracaktır" dedi.
Bahçeli, "İstanbul'un fethi, sıradan bir askeri başarı değildir. Her fetih hamlesinde görünen ordularımız kadar görünmeyen manevi muhafızlarımız da var olmuştur. Bizans'ın surları hem top gülleleriyle hem de iman gücüyle devrilmiştir" diye konuştu.
İstanbul'un fethinin, Hacı Bayramı Veli'nin dileği, Akşemsettin'in dirayeti, Molla Gürani'nin duası, Eyüp El Ensari hazretlerinin davası olduğunu anlatan Bahçeli, fethin aşıkların, salihlerin, zakirlerin, fakihlerin, dervişlerin, sufilerin, erenlerin ve evliyaların manevi duruşuyla desteklendiğine işaret etti.
İMAMOĞLU'NA SERT SÖZLER
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun isim vermeden eleştirdiği konuşmasında, "Kar yağınca balığa gidenler, demokratik hesap vakti gelince İstanbullu kardeşlerimizin tokadını yiyecekler, elbette geldikleri gibi gidecekler" ifadelerini kullandı.
Sevginar SALİ

YORUM YAP