Bozoğlu: İstanbul’un fethi dünya tarihine yeni istikamet çizdi

Bozoğlu: İstanbul’un fethi dünya tarihine yeni istikamet çizdi

AK Parti Silivri İlçe Teşkilatı Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi İlk Fidan Dikim Töreni'ne ve İstanbul'un Fethinin 569. Yılı Kutlamalarına Mutlu Bozoğlu'nun Başkanlığında katılım sağladı.

AK Parti Silivri İlçe Teşkilatı mensupları, Pazar günü Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi İlk Fidan Dikim Töreni'ne ve İstanbul'un Fethinin 569. Yılı Kutlamalarına Mutlu Bozoğlu'nun Başkanlığında katılım gösterdiler.
“İSTANBUL'UN FETHİ DÜNYA TARİHİNE YENİ İSTİKAMETİN ÇİZİLDİĞİ MÜBAREK BİR GÜNDÜR”
Konuya dair paylaşımlarında Bozoğlu şu ifadelere yer verdi: “29 Mayıs 1453, Türk ve dünya tarihinin dönüm noktasıdır. İstanbul'un fethinin gerçekleştiği, siyasi, sosyal ve kültürel dini neticeleri itibarıyla, dünya tarihine yeni bir istikametin çizildiği mübarek bir gündür. Tarihe altın harflerle ismini yazdıran kahraman Sultan Fatih'in ve Osmanlı askerlerinin büyük zaferidir.
Osmanlı döneminin en büyük fetihlerinden olan İstanbul'un fethidir. Fatih Sultan Mehmet'in Peygamber Efendimiz'in (SAV) İstanbul hakkında söylediği: "Onu fetheden asker ne güzel asker; onu fetheden ordu ne güzel ordudur" müjdesine nail olduğu gündür.
Tarihin bu altın günü hiç unutulmamış ve hiç unutulmayacaktır. İstanbul'un fethi ile bizlere diriliş ruhunu tekrar hatırlatan Fatih Sultan Mehmet Han'ı ve şehitlerimizi saygı, rahmet ve minnet ile anıyor; İstanbul'un Fethini kutluyoruz.
“MUHTEŞEMSİN İSTANBUL”
Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi İlk Fidan Dikim Töreni'ne ve İstanbul'un Fethinin 569. Yılı Kutlamalarına katıldık. 145.300 fidanı toprakla buluşturan, 10 bin m2 alanda 7 konseptte çocuk oyun alanı barındıran, Dünya'nın en büyük 5. şehir parkıyla muhteşemsin İstanbul!”
ERDOĞAN: İSTANBUL'UN 2023'E GİDEN YOLDA, HAZIR OLDUĞUNUZU GÖSTERDİNİZ
Törende eşi Emine Erdoğan'ın katılımıyla, kendilerine eşlik eden çocuklarla birlikte ilk fidanı diken Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına İstanbul'un fethiyle ilgili “Konstantiniye elbet fetih olunacaktır. Onu fetheden komutan ne güzel komutan ve onun ordusu, askeri ne güzel askerdir” hadis-i şerifiyle başladı. Aldığı resmî rakamlara göre 560 bin kişinin karşısında bulunduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Siz ne güzel insanlarsınız. Sizler, İstanbul'un inşallah 2023'e giden bu yolda, hazır olduğunuzu gösterdiniz” ifadelerini kullandı.
Katılımcıları ve İstanbulluları selamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İstanbul Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nden, 81 vilayetimizin tamamındaki tüm vatandaşlarıma selamlarımı gönderiyorum. Rabbime, beni böyle şanlı bir milletin ferdi olarak dünyaya getirdiği için hamd ediyorum. Rabbime bana bu fetih nesline hizmet etme şerefi bahşettiği için hamd ediyorum. Rabbime bizleri bugün burada, şu güzel iklimde buluşturduğu için hamd ediyorum” diye konuştu.
Sevginar SALİ

YORUM YAP