İstanbul'un fethinin 568. yılı kutlandı

İstanbul'un fethinin 568. yılı kutlandı

31.05.2021 10:42:49

İstanbul'un fethi programı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün koordinesinde, Değirmenköy İMKB Çok Programlı Anadolu Lisesi tarafından sunuldu.

Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde, Değirmenköy İMKB Çok Programlı Anadolu Lisesi'nin hazırladığı;  moderatörlüğünü Müdür Yardımcısı Öznur Aslan'ın "İstanbul mutlaka fethedilecektir. Onu fetheden komutan ne güzel komutan, o ordu ne güzel ordudur." Hadis-i şerifiyle açılışını yaptığı, 29 Mayıs İstanbul'un Fethi Programı İlçe MEM instagram hesabından 29 Mayıs Cumartesi akşamı canlı olarak yayınlandı. Programda kullanılan müzik ve videolar Bilişim Teknolojileri Alan Şefi Volkan Özcan tarafından hazırlandı, yayındaki teknik ekipte Bilişim Teknolojileri Atölye Şefi Lütfi Gül yer aldı, tanıtım afişini ise Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Hakan Erdoğan hazırladı.

Programda İstanbul'un Fethi Belgeselinden kesitler sunulduktan sonra günün anlam ve önemi hakkında bilgi vermek için okul Tarih öğretmeni; alanında uzman Emre Doğan ile söyleşi gerçekleştirildi. Tarihsel süreçteki İstanbul kuşatmaları, Türklerin İstanbul'a olan ilgisi, fetih süreci ve sonrası, Fatih Sultan Mehmet'in kişiliği, padişahlığı ve hakkında yazılan eserlere kadar pek çok konuya değinildi.

Program Moderatör Öznur Aslan'ın "Ya İstanbul beni alır ya ben İstanbul'u." iradesiyle zincirlere ve surlara baş eğmeyen, geldiği gibi gitmeyen Fatih Sultan Mehmet Han'a ve "Geldikleri gibi giderler." inancıyla ümitsizliğe ve yokluğa meydan okuyarak İstanbul'u Haçlı işgalinden kurtaran Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e selam olsun... Emanetiniz sevdamızdır" sözleriyle sona erdi.

YORUM YAP