Işıklar: Kör taassuba Hayır...

Işıklar: Kör taassuba Hayır...

30.03.2017 10:08:12

16 Nisan'da yapılacak anayasa değişikliği referandumunda neden Hayır denmesi gerektiğini sivil toplum kuruluşları buluşmaları ile açıklamaya devam eden Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Örgütü, Kars Kağızman Kazıka Köyü Derneği yönetimiyle bir araya geldi.

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ın katılımıyla Kars Kağızman Kazıka Köyü Derneğini ziyaret eden CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil ve yönetim kurulu üyeleri, kalabalık bir partili grupla birlikte mevcut anayasanın değişmemesi gerektiğini savundu. Dernek yönetimi tarafından karşılanan siyasi heyet, ülkenin derin bir yol ayrımına sokulmak istendiğini, Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının, büyük bedeller ödeyerek kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'nin yok alma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu vurguladı. Türkiye'nin yönetim şeklinin parlamenter sistemden ‘partili cumhurbaşkanlığı' olarak da anılan başkanlık sistemine dönüştürülmesini içeren anayasa değişikliğine karşı Hayır oyu verilmesi çağrısında bulundular.
IŞIKLAR: KÖR
TAASSUBA HAYIR!
Dernek sakinlerine seslenen Başkan Işıklar, “Karşı karşıya olduğumuz tehlike çok büyük. Çağdaşlığın, demokrasinin, özgürlüklerle hukukun üstünlüğünün temel alındığı parlamenter rejimin yerine tüm yetkileri bir tek kişinin elinde tutup, istediği her şeyi kimseye hesap vermeden yapabildiği, halkın baskı ve zulüm altında yaşadığı, temel hak ve özgürlüklerin esamesinin bile okunmadığı, diktatöryel bir yönetim sistemini tercih etmemiz isteniyor. Özgür bir gelecek için kör taassuba Hayır!” dedi.
Haber:
Hazal BAŞARAN

YORUM YAP