“İnsanlar artık bu sömürücü düzene inanmıyor”

“İnsanlar artık bu sömürücü düzene inanmıyor”

1.02.2018 12:51:10

Türkiye Komünist Partisi'nin (TKP), "Türkiye çaresiz değildir, halkın seçeneği güçleniyor!" başlıklı toplantılarının ikincisi Silivri'de yoğun katılımla gerçekleştirildi.

TKP'nin tüm emekçileri, öğrencileri ve aydınları birlikte mücadele etmeye çağırdığı 15'lerin anısına adanan toplantı TKP Merkez Komite üyesi Mehmet Kuzulugil ve soL yazarı Orhan Gökdemir'in katılımıyla Silivri Belediyesi Yaşar Kemal Sergi Salonu'nda gerçekleştirildi.
TKP'nin 15 üyesi, emperyalist işgale karşı mücadeleye katılmak ve bu mücadeleye sosyalist Türkiye hedefinin damgasını vurmak üzere Anadolu'ya geçmiş ve bu sırada burjuva gericiliğinin yürüttüğü provokasyonlarla 28 - 29 Ocak 1921'de katledilmişti.

KUZUGİL: İNSANLAR ARTIK BU SÖMÜRÜCÜ DÜZENE İNANMIYOR
TKP Merkez Komite üyesi Kuzulugil, siyasal mücadelede aydınlanmak için iki yol olduğunu söyledi. Kuzulugil “Birincisi devrimci sınıfı güç olarak örgütlemek. İkincisi ise siyasette büyük bir grubu ağırlıklı olarak yönlendirmek. İkinci seçenekteki dengelerde halk lehine sonuç çıkmaz. Biz kendi seçeneğimizi de güçlendirmeliyiz. Türkiye Komünist Partisi'nin son zamanlarda coğrafi dağılımı sadece Partinin irade gücüyle olmadı. Yapılanların ve emeklerin halka ulaşması ile birlikte insanların yalancı umutlara inanışı kalmadı bu da doğrudan işçi sınıfının iktidar mücadelesini halkla buluşturmaya devam ediyor. Kısacası insanlar artık bu sömürücü düzene inanmıyor ” dedi. Türkiye Komünist Partisi'nin başarılarının tesadüfe değil mücadele çizgisinin genetiğine bağlı olduğu vurgulandı.

GÖKDEMİR: MÜCADELEYİ VERECEK OLAN İŞÇİ SINIFIDIR
soL portal yazarı Gökdemir “Son zamanlarda ‘padişahım çok yaşa şeriat isteriz' gibi sloganlar duymaya başladık. Aydınlanma mücadelesinin kaybedilmesi eşitlik ve özgürlük mücadelesini zora sokar. Bu mücadeleyi verecek olan ise işçi sınıfıdır.” dedi.

KUZUGİL: İŞÇİNİN NİHAİ KURTULUŞU SOSYALİZMDEDİR
Kuzulugil: “80'li ve 90'lı yıllarda işçilerin muhafazakarlaşmasının sebebi solun kişiselleşmesi, tarikatların ve cemaatlerin örgütlenmesidir. Sosyalizm işçinin çıkarını savunmak için değildir. Bu çıkar için verilen mücadele işçiyi düzene bağlar. İşçiler bu çıkar savunmasından çıktığında sosyalizm mücadelesine atılır. İşçinin nihai kurtuluşu sosyalizmdedir.” diyerek konuşmasına devam etti.

“ATATÜRK, ÇAĞDAŞ TÜRKİYE'NİN KAZANIMLARINI SİMGELİYOR”
Atatürk ile ilgili soru üzerine Kuzulugil: “Mustafa Kemal Atatürk çağdaş Türkiye'nin kazanımlarını simgeliyor, bu yüzden Mustafa Kemal'i selamlıyoruz. 1923 devrimi tarihsel bir ilerlemedir. Ancak Türkiye bugün gelişkin bir kapitalist ülkedir. Sermayenin iktidarını ancak işçi sınıfının iktidarı yıkabilir. Bu sebeple kurtuluş reçetemiz Sosyalizmdir. Öte yandan 1923 cumhuriyeti yıkılmıştır. Daha iyisini sosyalist cumhuriyeti kurmak zorundayız.” dedi.
90 yıl önce Türkiye'de yürütülen aydınlanma mücadelesi ile bugün yürütülen mücadelenin birbirinden farkı olmadığını belirten Gökdemir'in konuşmasının ardından TKP'ye yeni üye olan öğrenci ve emekçilere rozetleri takıldı.
Haber Merkezi

  • ETİKETLER
PAYLAŞ
« Önceki Helvacı Sokak’a yeni düzenleme
Sonraki » Fırsatlar...

YORUM YAP