Sevginar Sali

İmamoğlu-Yılmaz ‘düellosu’

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun katılımı ile ilçemizde gerçekleştirilen Yağlık Ayçiçeği Tohumu Desteği Töreni'ni tek kelimeyle tarif etmek çok zor olacak.

Üreticiler ve Ziraat Odası Başkanı Sabri Özer'in konuşmalarından sonra kürsüye çıkan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ın inerken yaratacağı etkinin habercisi sözlerine geçmiş dönem Belediye Başkanlarımızdan Özcan Işıklar'a teşekkür etmesi oldu.

Alana toplananların önemli bir bölümü İmamoğlu'nun katılımından da sebep CHP ve Millet İttifakı tandanslı isimlerdi. Özcan Işıklar'a tarım vizyonu ile alakalı teşekkür hem yerinde hem de dinleyicilerin dikkatini üzerine toplamak açısından doğru bir hamleydi. CHP'yi yıllarca tarif eden “Çok general var, asker yok” sıkıntısını sürdürmek açısından, üzerine toprak atılmaya çalışılan en bilinen ‘generali' parlatmak Yılmaz'ın siyasi stratejisi olarak da duruma uydu.

“Yapacaklarınıza teşekkür edeceğim ama öncesinde birkaç tavsiyem var” deyip İBB'nin çiftçilere sunduğu destekleri çoğaltmak (hayvancılıkta birliğe üyelik şartı aranmasın/ekim iradesi gösteren herkese tohum verilsin ve de İBB bütçesi çok daha kapsamlı bir desteği kaldırabilecek durumda vurgusu), daha sağlıklı (hibrit değil atalık tohum dağıtılsın gibi) hale getirmek için önerilerini sunan Yılmaz, saha hakimiyetini bir tık daha güçlendirdi.

Sonra ilçe belediyesi bütçesi ile İBB'nin köylülerimize sağladığı desteğin 10 katını nasıl sağladığını teferruatı ile anlatınca şunu demiş oldu; “Teşekkür ederiz de siz bir vermeye gelmişsiniz biz 10 veriyoruz zaten…”

Yılmaz, konuşması süresince kaç kere “Son olarak” deyip de devam ettiyse İmamoğlu'nun kalesine o kadar gol attı esasen.

‘Yapacaksanız doğru düzgün destek verin ya da gölge etmeyin'i de mezbaha konusuyla sözlerini toparlarken deyiverdi ve pimi çekilmiş bombayı İmamoğlu'nun kucağını bırakıp salına salına indi kurulmuş olarak çıktığı sahneden.

Üstü kapalı, manası açık Volkan Yılmaz eleştirilerinde sonuna kadar haklı olduğundan İmamoğlu, biraz vicdan yaptırarak (“Beni hükümet hiçbir programa davet etmiyor ben sizinle beraberim…”) yumuşak bir geçişle işbirliği ve iyi niyet yaklaşımını belirtti. Yılmaz'ın ‘siyasi şovuna' hazırlıksız yakalandı ve dahası kendisini düştüğü durumdan kurtaracak yeterliliğe o an için sahip olduğunu hissettiremedi.

İmamoğlu'nun Yılmaz ile bir rekabet halinde olmadığını düşünüyorum. Ama karşı karşıya getirilmek için Millet İttifakı tarafından zorlandığı olasılığı olduğuna inanıyorum. “Biz baş edemiyoruz gelin yardım edin” ya da “Neyle uğraştığımızı görün de bize hak verin” tetiklemelerinin vücut bulmuş hali hareketler sahneleniyor gibi.

Volkan Yılmaz'ın istediğinde karşısındaki insanların kimyasını bozma konusundaki kabiliyeti malum. İmamoğlu'nun “İlçe Belediye Başkanımız tarımla ilgili yaptıklarını anlattı. Memnuniyet duydum. Daha da iyisini yapacağına inanıyorum”… Benim de kimya bozma hususunda daha iyisini yapacağından hiç kuşkum yok!

Yılmaz, esasen kendi sahası ama İmamoğlu destekçilerin üstünlüğündeki bir ortamda bir araya geldi. Tarıma bölgemizde en güçlü desteği kendisinin sunduğunu çata çat anlattı ve kabul görmüş vaziyette amaçladığın operasyonu tamamladı. Bence sadece İmamoğlu'nun değil CHP başta olmak üzere Millet İttifakının da ayarlarını bozdu.

Olağanüstü bir yapım kabiliyeti ile her şeyi yerle bir etme yeteneğini aynı bünyede barındırabilmek! Ödül mü, ceza mı anlayabilen beri gelsin :) Suyla ateşin dansı, insan adının hakkını bu kadar mı verir!?

 

 

 

 

 

 

 

YORUM YAP