İmamoğlu: Çöp gazından enerji üretilecek

İmamoğlu: Çöp gazından enerji üretilecek

23.12.2019 11:43:22

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Seymen Katı Atık Bertaraf ve Depolama Tesisi'ndeki saha incelemesinde Çöp Gazından Enerji Üretim Projesi ile ilgili müjdeyi verdi. 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Seymen Katı Atık Bertaraf ve Depolama Tesisi'ndeki inceleme ziyaretinde çöp gazından enerji üretim santralinin önümüzdeki yılın Haziran, Temmuz aylarında devreye girmesi için çalışmaların aralıksız şekilde devam ettiğini bildirdi.

“DEĞERLİ BİR ÜRETİM TESİSİNE KAVUŞUYORUZ”
“Burada önemli olan tesislerden bir tanesi, çöp gazından enerji üretim santraliydi” diyen İmamoğlu, “Hem Enerji A.Ş.'ye hem yetkili arkadaşlarımıza, Genel Sekreter'imize teşekkür ederiz. Kapasitesini arttırarak bir sonuca ulaşıldı burada ve artan kapasitesi ile değerli bir üretim tesisine kavuşuyoruz bu arada. İlk enerji üretiminin önümüzdeki yılın Haziran, Temmuz aylarında devreye girmesi için inşasına devam ediyoruz. Bir başka önemli konu da çöp sızıntı suyuyla ilgili. Bizim en hassas konularımızdan bir tanesi. 5—6 köyümüzü etkileyen, bazen Çerkezköy ve Silivri'nin içine kadar giden bir koku hassasiyeti var. Tabi bunun ötesinde çevreyle ilgili duyarlılığımız söz konusu. Bu yönüyle her iki tesisin hayata geçmesi, bize göre büyük oranda sıkıntılarımızı giderecek diye düşünüyoruz. Güncel değerlendirmeler de yapıyoruz. Daha farklı, hangi üst seviyede buradaki süreci daha sağlıklı hale getiririz konusunda araştırmalarımız var. 2020 içerisinde bu konuda, İstanbul halkına güzel bir müjdeyi de verme çabamız olacak” şeklinde konuştu.

YORUM YAP