Sevginar Sali

İlginç seçim

Gelecek Parti'sinin Silivri Kurucu İlçe Başkanı Dr. Ümit Beyatlı olarak atandı. AK Parti'den birileri bekleniyordu ama anlaşılan piyango Cumhur İttifakı'nın diğer ortağına çıktı. Beyatlı hatırlayacağınız üzere 31 Mart seçimlerinde MHP'den belediye başkan aday adaylığı başvurusunda bulunan isimlerden biriydi. Volkan Yılmaz'ın Cumhur İttifakı Adaylığı ilanından sonra da DSP Belediye Başkan Adayı Selami Değirmenci'ye alenen ve bir fiil destek verdi.
Siyaset hayali böyle bir şey demek ki… Engel tanımayan bir anlayış ve şansız bir dönemde girişilen sürecin geleceği merakla bekleniyor!
***
Böyle bir zamanda siyaset konuştuğumuza inanamıyorum bir yandan da yazıyorum ve olabilecekleri düşünüyorum tabi… Ama yaşam böyle bir şey, bütün heyecanları yan yana içinde barındırıyor. Öğlen bir tanıdığımızı ebediyete uğurlarken, sonrasında bir başkasının yeni doğanı için hayırlı olsun diyebiliyor, akşamında katıldığımız düğünde halaya ilişiveriyoruz… Ve hayat hiç boşluk kaldırmıyor. Gidenlerin yerine gelenler hep oluyor; yaşamın müthiş devinimi. Ya uyum sağlayıp oyunda kalıyor yaşıyorsunuz ya da dışında ıskaladıklarınızı seyre dalıyorsunuz!

***
Corona ile mücadelede kişisel hijyene dair pek çok şeyi ezber ettik de bir de anne karnından itibaren yaptığımız yüzümüze dokunma meselesi son süreçte dikkatimi çekiyor. Dokunmamak gerektiğini okudukça daha sık mı ellerimi yüzümde yakalıyorum ya da eskiden farkında değildim şimdi içgüdüsel olarak yaparken daha çok tepki mi veriyorum bilmiyorum.
Sonuç itibariyle ellerinizin olabildiğince yüzünüz ile temasından kaçının. Çok basit gibi görünen önemli bir tedbir aklınızda olsun...

BULGARİSTAN'DA KİMLİK VE PASAPORTLARIN GEÇERLİLİĞİ 6 AY DAHA UZATILDI
Bulgaristan'da korona virüs nedeniyle geçtiğimiz cuma günü ilan edilen olağanüstü hal (OHAL) kapsamında kimlik ve pasaportlarla ilgili yeni uygulamaya geçileceği duyuruldu. Bulgaristan pasaportu ve kimlik süresi bitmek üzere olanlar, bitenler rahat olsun.
Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov Bakanlar Kurulu'nda yaptığı basın toplantısında vatandaşların kimlik belgelerinin geçerlilik sürelerini 6 aya kadar uzatılacağını söyledi.
Koronavirüs salgını nedeniyle çok sayıda vatandaşın bir araya gelmesini önlemek için yetkililer bu yıl (2020) süresi dolan kimlik kartı (liçna karta), pasaport ve ehliyetlerin geçerlilik süresini 6 aya kadar uzatılacağı duyuruldu.
Evrakların 6 aya kadar uzatılabilmesi için gerekli kanuni değişikliklerin yapılacağını belirtildi.
Bulgaristan dışında yaşayan vatandaşlar kimlik kartları süresi geçse bile, ülkeye giriş yapabilecekler. Ancak AB dışındaki ülkelerden giriş yapanlar geçerli pasaporta sahip olmaları gerekiyor. Pasaport ve kimlik (liçna karta) uzatma işlemi konsolosluk şubelerinde uzatma başvurusu yapacaklar.

YORUM YAP