İBB’de Silivri ile ilgili tarım hazırlıkları müjdesi

İBB’de Silivri ile ilgili tarım hazırlıkları müjdesi

26.08.2019 09:53:43

Silivri mahallelerine ziyaretleri esnasında CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, Ekrem İmamoğlu ile görüştüğünü belirterek, “İBB Başkanımız üç ayrı ekibe Silivri ve Çatalca ile ilgili özel tarım projeleri hazırlattığını paylaştı. Ayrıntılarını da kendisi önümüzdeki süreçte ilan eder” dedi.

2B arazileri ile ilgili tapu sorununun çözümü için çıkartılan yasayı vatandaşlara anlatan ve onların görüşlerini dinleyen, sorularını yanıtlayan CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile buluşmasına dair de Silivri'yi yakından ilgilendiren bir bilgi verdi.

SİLİVRİ VE ÇATALCA İÇİN ÜÇ AYRI EKİP, İBB'DE TARIM PROJESİ HAZIRLIYOR
Hamzaçebi, İmamoğlu ile buluşmasında İBB Başkanının üç ayrı ekibe Silivri ve Çatalca ile ilgili tarım projeleri hazırlattığını, kısa bir süre sonra bunlara ilişkin duyuların da yapılacağını söyledi. İki ilçeye başka bölgelerin de ekleneceğini ancak temelde bu eksende İstanbul'un tarım ve hayvancılığa yönelik ihtiyaçlarının üretim noktasında özel projeler ile geliştirileceğini belirten CHP milletvekili bölgelerin köyden mahalleye dönüştürülmesini de bir anekdotla ele aldı.

“BİR KANUN HAYATIN GERÇEKLERİNE TERSSE DEĞİŞTİRMEK ZORUNDASINIZ”
Hamzaçebi, Danamandıra'da muhtar Cengiz Çelik'e “Köyden mahalleye dönüşmeniz daha iyi oldu mu?” diye sordu. Çelik de “Daha iyi olsun diye yapıldı ama olmadı” yanıtını verdi. CHP Milletvekili, buna ilişkin sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir anayasa hukukçusu arkadaşım köylerimizin mahalleye dönüştürmesini şöyle açıkladı; kanun çıkartup bir kadının erkek olduğunu ilan etmeniz o kadını erkek yapmaz. Kanunla köyün adını mahalle yapmanızla da o köy mahalle olmaz. Bir kanun hayatın gerçeklerine tersse değiştirmek zorundasınız.”
Sevginar SALİ

YORUM YAP