HÖH, Hükümet ortaklığı şansını zorluyor

HÖH, Hükümet ortaklığı şansını zorluyor

10.06.2024 12:56:32

B

Bulgaristan'da yapılan son seçimlerin ilk belirlemelerine göre HÖH'ün milletvekili sayısı 36'dan 44'lere çıkması beklenirken, Türkiye'de kullanılan çifte vatandaş oylarındaki düşüş endişe yarattı.

SİLİVRİ'DE ÇİFTE VATANDAŞLAR SANDIK BAŞINA GİTTİ

Bulgaristan'da 9 Haziran 2024 Pazar günü gerçekleştirilen Milletvekili ve Avrupa Birliği Parlamento seçimleri için çifte vatandaşlar Türkiye'de pek çok noktanın yanı sıra Silivri'de de sandık başına gitti. Kesin olmayan seçim sonuçlarını Hürhaber'e değerlendiren Silivri Bulgaristan Göçmenleri Derneği Başkanı ve HÖP Silivri Temsilcisi Ercan Çalışkan, "Hak ve Özgürlükler Hareketinin 36 olan milletvekili sayısının 44'lere ulaşmasını bekliyoruz. Bu da bize iktidar ortaklığı konusunda güçlü bir şans tanıyor. GERB ile konuyla ilgili temaslarımız var" dedi.

TÜRKİYE GENELİ OY KULLANIMINDA CİDDİ DÜŞÜŞ

Çalışkan, meclis aritmetiği konusunda genelde yansıyan sonuçların umut vaat ettiğini belirtirken Türkiye'de kullanılan oyların 76 binlerden 45 binlere düşmüş olmasının kendilerini üzdüğünü ifade ederken önemli bir oranda da yaz mevsiminden kaynaklı Bulgaristan'a giderek oy kullanma olabileceğine işaret etti.

SİLİVRİ'DE UFAK ARTIŞ

Silivri'de bir önceki seçimlerde kullanılan oy sayısı 480 iken bu seçimde 498 kişi sandık başına geldi. İstanbul genelindeki %40'lara varan düşüşe rağmen Silivri'de oy kullananların sayısında artış var. Ancak bu da ilçemizde 2 bin 350 olarak tahmin edilen çifte vatandaşların sayısı göz önünde bulundurulduğunda düşük bir oran olarak kaydedildi. Sıklıkla tekrar eden seçimler, yaz mevsimi ve üniversite sınavı gibi etkenler katılımın beklentilerin altında kalmasının sebeplerinden gösterildi.

TEŞEKKÜR VE VATANDAŞLIK GÖREVİ HATIRLATMASI

Çalışkan, Hürhaber'e yaptığı değerlendirmesini şöyle tamamladı: "Kesin sonuçlarla birlikte seçimlerin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Sandık başına gelerek oylarını kullanan Silivrili tüm çifte vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bulgaristan ile ilgili vatandaşlık görevlerimizi daima ve her şartta yerine getirmeye devam etmeliyiz" dedi.

 Sevginar SALİ

YORUM YAP